2014 års mest efterlängtade spel - Åsas val

Lista - Multi - mån 20 januari 2014, kl 12.59

År 2013 var ett mycket starkt spelår för mig med spel som Tearaway, Knack och ett av mina absoluta favoritspel Dragon's Dogma: Dark Arisen. Vad dessa spel har gemensamt är dock att jag inte hade någon koll alls på dem på förhand utan mer eller mindre snubblade över dem vartefter året gick.

Jag räknar starkt med att kunna se samma trend 2014. Guldkornen kommer att finnas där men inte uppenbara sig förrän längre fram. På så vis är det ganska knepigt att redan nu sammanställa en lista över framemotsedda spel för 2014, men det finns några titlar där peppen redan infunnit sig. Det är sådana som är uppföljare eller på annat sätt relaterade till tidigare spel som jag uppskattat, och därför är detta temat för min lista. Enjoy!

The Franz Kafka Videogame
Indieutvecklaren mif2000 gav oss för några år sedan spelet med den underbart långa titeln Hamlet or the Last Game without MMORPG Features, Shaders and Product Placement, som var ett riktigt charmigt och välgjort äventyrsspel. Under 2014 har nu äntligen ett nytt spel från mif2000 utannonserats, den här gången baserat på Franz Kafkas verk. Och även om jag har betydligt sämre koll på min Kafka än min Shakespeare, så älskar jag konceptet med spel baserade på kända personer/karaktärer och ser rejält fram emot spelet. Och ska man vara ärlig spelar det ingen roll vilka förkunskaper man har, så länge man är beredd på finurliga pussel i en surrealistisk miljö. Kommer Kafka ens i närheten av sin föregångare Hamlet kan vi förmodligen se fram emot en excellent och unik spelupplevelse.

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments
Som Sherlock Holmes-fan sedan barnsben kan jag inte annat än se fram emot ett nytt spel med mästerdetektiven. Och att han fortfarande utseendemässigt påminner om den ultimate Sherlocktolkaren Jeremy Brett gör definitivt inte saken värre. Förutom att vara det första spelet i serien som använder Unreal Engine 3 är Frogwares kommande skapelse även det första att införa multipla slut på fallen och att spelarens handlingar får konsekvenser. Möjligheten att tolka bevisen fel finns där och man får även göra moralval där man kan välja att låta en skyldig person löpa eller döma en oskyldig. Då jag själv ogillar spel med multipla slut och konsekvenser är detta kanske vad som riskerar att ligga Crimes & Punishments i fatet för mig, men samtidigt är det här spelet om något som kan få mig att börja uppskatta det.

Final Fantasy X|X-2 HD Remaster
FFX är kanske mitt favoritspel i Final Fantasy – serien, och även om det skall bli kul att se hur det gör sig upphottat till PS3 är jag nog ändå mest pepp på PS Vita-versionen av spelet som släpps samtidigt. Bara tanken på att få sitta och spela Blitzball under tråkiga pendlingsturer till och från jobbet känns riktigt nice. FFX-2 började jag på en gång men blev sedan tvungen att starta om det då jag missat ett flertal grejer som krävs för att få det bästa slutet (och det vill man ju ha). Spelet hamnade därför sedermera på is men jag ser nu fram emot att få en ny chans – och anledning – att spela det i sin helhet på PS Vita. Till spelens ära har jag därför beställt en safirblå Vita från Japan som förhoppningsvis skall ha anlänt lagom till releasen i mars.

Diablo III: Reaper of Souls
Mer av det goda kan aldrig skada. Jag har ingen egentlig superkoll på vad expansionen Reaper of Souls innehåller, förutom en ny karaktärsklass, men det är mer Diablo III och det räcker. Jag ser verkligen fram emot att återbesöka Diablo-världen och att återigen få ikläda mig rollen som manlig trollkarl och höra Crispin Freemans ljuva stämma. Nuff said!

Tales of Xillia 2
Tales of Xillia är ett klassiskt j-rpg och allra trevligast i co-op som tillåter att man sitter tillsammans och myser i soffan. Och med tanke på att spelet innehåller många filmsekvenser kan det bli en hel del mys. Spelet erbjuder också det mest avancerade och underhållande stridssystemet hittills – då man kan ha upp till 16 specialattacker – och vi får verkligen hoppas att detta system kommer återfinnas i uppföljaren Tales of Xillia 2 och kanske till och med har utvecklats ytterligare. Även vissa karaktärer från det första spelet verkar återkomma och jag ser verkligen fram emot att förhoppningsvis återigen få spela som min homeboy Jude.

BUBBLARE
Nytt Sonic-spel
Det har ännu inte utannonserats huruvida det kommer något nytt plattforms-Sonic år 2014 eller ej, men man kan alltid hoppas. För även om Sonic har gått – eller kanske snarare sprungit – ner sig på senare tid så har enstaka spel som Sonic Generations ändå varit på väg att lyfta tillbaka honom mot sin forna glans. Dock var den senaste installationen Sonic Lost World en total katastrof (åtminstone 3DS-versionen), men det fanns ändå en del intressanta och potentiella idéer under ytan och enstaka banor var nästan geniala. Så baserat på det är jag ändå nyfiken på att se vad som kan komma härnäst.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.