2015 års mest efterlängtade spel - Åsas val

Lista - Multi - fre 9 januari 2015, kl 12.38

Under 2014 hade jag fördelen att besöka ett antal spelmässor där jag blev introducerad för och fick klämma lite på en mängd potentiellt intressanta spel med planerad release under 2015, såväl okända som sådana med ett starkt PR-maskineri i ryggen. Detta i kombination med alla coola trailers och utannonseringar som kommit från andra stora spelmässors presskonferenser gör att jag bara kan konstatera att det nya året verkar kunna bli minst lika spelmässigt givande för mig som det gågna.

Karmaflow
Det spelsläpp som jag ser mest fram emot under 2015 är utan tvekan Karmaflow. Som både gamer och musikalnörd sedan barnsben är en korsning mellan tv-spel och rockopera ungefär det största man kan tänka sig. Och att det dessutom är en pusselplattformare, en genre som jag personligen är väldigt förtjust i, gör ju inte saken sämre. Jag har goda förhoppningar om att detta kanske till och med kan bli 2015-års bästa spel, föutsatt att utvecklarna lyckas ro det iland och att det blir lika fantastiskt i verkligheten som på papper förstås. Jag håller tummarna i alla fall!

Severed
En snygg trailer fångade min uppmärksamhet under Playstation Experience. Severed till Playstation Vita beskrivs som ett förstapersonsäventyr med rörelsebaserad stridsmekanik och det ser verkligen coolt ut på alla sätt och vis. Men sen är jag ju också obotligt förtjust i rörelsekänsliga kontroller så detta verkar verkligen vara ett spel right up my alley.

Tearaway Unfolded
Det ursprungliga Tearaway till Playstation Vita var ett av mina absoluta favoritspel året det släpptes och jag är därmed givetvis riktigt förväntansfull på nya Tearaway Unfolded där spelet gör entré till PS4, med alla de spännande finesser som konsolen och dess handkontroll har att erbjuda. På förhand låter det som att spelet enbart skall vara en utökad nyversion av originalspelet, men allt man sett av det hittills har varit helt nya - och riktigt intressanta - grejer så jag har fortfarande stora förhoppningar om att det skall erbjuda lika stor underhållning för både nya som gamla Tearaway-spelare.

Hatoful Boyfriend
*kvitt kvitt kvitt kviiiitt kvidevitt*
(Översättning: Galet är bara förnamnet på detta japanska dejtingsim/visual novel som tidigare bara varit spelbart på PC med fanöversättning, men som nu ska släppas till både PS4 och Vita. Hatoful kommer från det japanska ordet "hato" som betyder både hjärta och duva, och i rollen som en mänsklig tjej på en skola för - fåglar(!) - skall man umgås med och dejta sina minst sagt fjäderklädda medmänniskor,eller kanske medfjäderfän. Som sagt en galen premiss och därmed ett måste för tjejer som mig som älskar fåglar.)

Tales of Zestiria
Fjolårets Tales of Xillia 2 blev för mig en stor besvikelse, trots att det var ett av de spel jag såg fram emot mest på förhand. Det hade ett större enspelarfokus än tidigare titlar (vilket inte är så stimulerande för oss som föredrar att spela tillsammans) och dessutom tvång att utföra en mängd sidouppdrag varav många tyvärr var av en väldigt tråkig natur. Men föregångarna Tales of Graces F och Tales of Xillia var ju båda riktigt roliga spel så jag är ändå nyfiken och förväntansfull på vilken riktning man valt med kommande Tales of Zestiria för det låter på förhand riktigt intressant och det ser snyggt ut. Och det finns änglar och det är coolt!

Scalebound
Nu är det väl kanske högst tvivelaktigt om Scalebound faktiskt kommer hinna släppas under 2015, men möjligheten finns och det räcker för mig. Spelet ser verkligen grymt ut på alla sätt och vis och att draken och hydran påminner om mitt personliga favoritspel Dragon’s Dogma gör att detta är en given titel för mig.

Bubblare: Utannonsering av Dragon’s Dogma 2 och/eller ett nytt Sonic Boom.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.