2016 års mest efterlängtade spel - Åsas val

Lista - Multi - tis 9 februari 2016, kl 09.32

2015 verkade på förhand inte erbjuda så mycket spännande för egen del (jag som inte såg fram mot alla de stora AAA-titlarna), men vid årets slut hade jag ändå hittat flertalet titlar som överraskat positivt. Känslan är lite liknande när jag blickar ut över det planerade spelutbudet för 2016 men det är ändå inte omöjligt att finna en hel del guldkorn, eller åtminstone potentiella guldkorn. Här nedan listar jag några av de titlar som verkar mest intressanta och som jag således ser mest fram emot under det nya spelåret. Mycket nöje!

Sonic Boom: Fire & Ice
Många var skeptiska och kritiska när Sonic Boom-franchisen dök upp för ett par år sedan, men jag var redan då en av dem som såg potentialen i de nya spelen som släpptes i samma veva, och det av dem som imponerade mest på mig då var 3DS-spelet Shattered Crystal utvecklat av Sanzaru Games. Man tog 2D Sonic i en mer utforskande riktning där banorna helt plötsligt inte bara byggde på fart utan även på samlande och samarbete mellan spelets fyra karaktärer som alla hade sina egna specialförmågor. Det fanns även några dedikerade fartbanor som var roliga och smidiga men tyvärr alldeles för få vilket var det främsta klagomålet jag i slutändan hade med spelet. I nya installationen Fire & Ice utlovas kortare banor och möjlighet för spelare att välja om de vill spela med fart eller utforskande vilket var precis vad det tidigare spelet saknade. Dessutom har man lagt till elementen eld och is för att manipulera omgivningen omkring sig vilket ger spelet ytterligare ett lager av taktik och därmed all potential i världen att blir riktigt bra.

Severed
Severed var med även på min lista över framemotseddea spel 2015, men på grund av att dess planerade release i slutändan krockade med storspel som Fallout 4 och Tomb Raider så bestämde sig utvecklarna att istället skjuta på släppet till 2016, vilket gör att spelet nu får komma med på ytterligare en lista. Men skillnaden nu är att jag faktiskt på Gamescom 2015 fick chansen att prova spelet och således vet betydligt mer om det. Det är en visuell dungeon crawler med rollspelselement och precis så rolig och rörelsebaserad stridsmekanik som jag förväntat mig. Berättelsen i sig är dessutom ganska känslosam och mörk och stridssystemet kräver att man kan agera med både snabbhet och precision, vilket gör det både underhållande och intressant. Så helt klart stor pepp på den.

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD
Jag har aldrig spelat Twilight Princess (skäms på mig) men efter att ha stött på, och på sätt och vis nästan blivit förälskad i, Twili Midna i samband med att jag spelade Hyrule Warriors för ett par år sedan har spelet seglat upp som det Zelda-spel jag helst skulle vilja prova på och jag hade även planer på att sätta igång. På grund av tidsbrist och andra åtaganden hann jag aldrig börja spela och tur är väl det då vi 2016 blivit lovade en HD-remake av spelet och dessutom till WiiU som är en av mina nuvarande favoritkonsoler och därmed vad jag helst skulle vilja spela spelet på. Så med andra ord kan jag förhoppningsvis snart uppfylla min dröm. Twili Midna, jag väntar på dig!

Quantum Break
Sedan jag som yngre såg tv-serien Animorphs (baserad på ungdomsböckerna med samma namn om människor som får förmågan att förvandla sig till djur för att besegra en utomjordisk ras som håller på att invadera jorden) har jag varit ett fan av Shawn Ashmore som spelade en av huvudrollerna. För normala människor kanske han är främst känd för sin insats som Iceman i flertalet av de nya X-men-filmerna. Så när han nu får bli huvudrollen i ett spel som dessutom verkar ha en tillhörande tv-serie med Shawn, Aidan Gillen (Game of Thrones) och Dominic Monaghan (Sagan om Ringen) är ingen gladare än jag. Sen kanske inte genren shooter-action är min kopp te spelmässigt - vilket innebär att jag kanske kommer behöva ragga en snäll sambo eller liknande att spela det åt mig medan jag tittar på – men trots det kommer jag definitivt inte missa Quantum Break för allt smör i Småland.

Horizon Zero Dawn
Vid första trailern såg Horizon Zero Dawn grymt snyggt ut. Cool vildingflicka jagar robotdinosaurier med pilbåge i en postapokalyptisk värld. Det kändes också som att spelet hade starka vibbar från de nya Tomb Raider-spelen och med tanke på hur underhållande de var måste ju detta per automatik också vara lovande. Det man utlovas är ett actionrollspel där människan har halkat långt ner i näringskedjan och måste ta sig tillbaka till toppen genom att utnyttja naturen optimalt för att kunna fånga och jaga de robotdjur som lever i den öppna världen. Det hela känns spännande och som att det finns många speltimmar att hämta. Den enda oro jag själv känner är att stridssystemet skall var alltför skjutbaserat, eftersom pilbåge verkar vara vapnet nummer ett och jag personligen suger på shooters, men det är ändå inte tillräcklig mycket oro för att skrämma bort mig. Det gäller bara att anpassa sig.

Bubblare: Dragon’s Dogma Online kommer till väst

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.