Best of Batman

Lista - Multi - tors 20 oktober 2011, kl 10.58

Imorrn gör den mörka riddaren bejublad comeback som spelkaraktär i Batman: Arkham City och vår recension av spelet kommer dyka upp inom en mycket snar framtid. 2009 års Arkham Asylum var utan tvekan ett av det årets stora överraskningar och spelstudion Rocksteadys riktiga genombrott. Arkham Asylum visade att licensprodukter kan mäta sig med de riktigt stora titlarna, på allvar.

Men det är ofta många som glömmer av att Batman-spelen har ett rätt så lyckat facit bakom sig om man jämför med andra superhjältars många mediokra och oftast genomusla framträdanden när serierna stöpts om till tv-spelsformat. Skillpoint vill därför passa på att kasta lite ljus på en skara spel med allas vår Läderlapp som faktiskt levererat riktigt bra superhjälte-underhållning fram tills nu.

Batman (NES, 1990)
Sunsofts mästerliga tolkning innehåller klassisk plattformsaction och är än idag en av de bästa spelen till Nintendos gamla åttabitare. Musiken är medryckande, bossarna är stenhårda och Batmans alla sköna gadgets gör äventyret varierat och roligt att spela. Spelet är för övrigt löst baserad på Batman-filmen med Michael Keaton och Jack Nicholson.

Batman: Return of the Joker (NES, 1992)
Tack vare spelets stora sprites och imponerande pixelgrafik betraktas det som ett av de snyggaste till konsolen. Detta är Sunsofts andra spel med fladdermus-mannen och även om det på många sätt liknar sin föregångare känns det inte riktigt lika tajt spelmässigt och musiken är inte lika minnesvärd. Men trots det är det fortfarande ett väldigt bra spel och bör spelas av alla Batman-fanatiker.

The Adventures of Batman & Robin (SNES, 1994)
Spelet som är baserat på den tecknade tv-serien och utvecklat av Konami berömdes främst när det begav sig för den läckra grafiken som verkligen lyckades överföra seriens utseende till spel. Men inte nog med det för bakom den fagra ytan döljer det sig ett riktigt härligt beat ém up i samma stil som Street of Rage, Final Fight och liknande spel.

Lego Batman (Multi, 2008)
Man kan absolut hävda att blockiga Lego Batman både är simpelt och barnsligt men det är svårt att bortse ifrån att det är jävligt kul att tillsammans med en kompis, mormor eller son gå loss på skurkar som Pingvinen och Jokern så att legobitarna sprutar. Lego Batman är måhända inte ett absolut måste för den seriöse Batman-älskaren men för alla oss som gillar kul co-op-spelande är det inget dumt val alls.

Batman: Arkham Asylum (Multi, 2009)
Den mest hyllade inkarnationen av Batman fram till dags dato och spelet som verkligen lyckades med bedriften att föra in den mörka hjälten i tre dimensioner. Rocksteadys spel är inte bara klockrent när det kommer till grafik, smarta spelmoment och urvalet av skurkar utan lyckas dessutom med stämningen som bör genomsyra ett spel med Batman i huvudrollen. Aldrig har ett Batman-spel känts så dyster, ödesmättat och atmosfäriskt tidigare.

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59
Gustav Granlunds bild

Anders Brunlöfs bild

Brave and the Bold?

Mickemoss bild


:bigsmile:

Andreas Ljungströms bild

Anders Brunlöf skrev:
Brave and the Bold?

Har spelat många Batman-spel i mina dagar men just Brave and the Bold har jag inte haft förmånen att testa tyvärr. Känns annars som en bra kandidat på listan och Toft verkade gillade det i sin recension här på Skillpoint har jag för mig också.

VodkaCitrons bild

Lego Batman var rätt kul iaf :) Har ju karaktärer och banor från dom bästa Batman filmerna (Batman and robin/Batman forever). Ja, jag är lite ortodox, men jag gillar inte superhjältar i allmänhet, men gillar komiska relifen i filmerna med Arnold och Carrey XD

Und3rtak3rs bild

Det till Snes mindes jag sög riktigt hårt men hade väl "modern grafik".

Dock både nes och sega spelen är ju feta :)

Gustav Granlunds bild

Und3rtak3r skrev:
Det till Snes mindes jag sög riktigt hårt men hade väl "modern grafik".

Batman Returns är dock ett gediget beat 'em up. Hemska plattformsbanor, dock.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.