Bumpy Road

Hands-on - IOS - ons 20 april 2011, kl 08.34

Det har aldrig varit något snack om att killarna på Simogo har talang och det är något jag återigen får erfara när jag nu lagt vantarna på förhandsversionen av deras kommande spel Bumpy Road. Studions debutspel Kosmo Spin var en bedårande skapelse och ett av de designmässigt finaste spelen som skådats i Apples onlinebutik. Bumpy Road är precis lika läckert och det är lätt att bli imponerad av alla söta detaljer, den snygga parallax-scrollningen och dess mysiga franskdoftande soundtrack.


Det är svårt att inte bli förälskad i Bumpy Roads härliga estetik.

Det hela går ut på att man ska guida ett par i en bil genom vackert gestaltade 2D-banor. Det fiffiga är att det inte är bilen man styr, utan vägen i sig. Genom att röra fingret över skärmen och bilens underliggande yta, så bygger man kullar för att få fordonet att hoppa och för att få fart, både framåt och bakåt.

Jag har förvisso inte klämt på allt fullversionen av spelet har att erbjuda men tycker redan nu att det hela lovar mycket gott. Det som står klart är i vilket fall att det är väl anpassat för formatet, har en sjukt skön stil och återigen, precis som i fallet med Kosmo Spin, en riktigt kul kontrollmetod som funkar. Recensionen av spelet dyker upp här på Skillpoint så fort spelet släpps någon gång i maj.

Switch-peppen är hög! 10/25/2016 - 14:59

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.