De fem spelkaraktärerna som S borde ha valt till partiledare

Artikel - Multi - fre 25 mars 2011, kl 09.16

Idag börjar Socialdemokraternas extrakongress och Mona Sahlin avgår som Socialdemokraternas partiledare och ersätts av Hercule Poirot-lookaliken Håkan Juholt. Vi på Skillpoint säger välkommen till honom men känner att Socialdemokraterna hade behövt en mer kraftfull ledare för att kunna vända vinden efter förra årets bistra nederlag. Det Socialdemokraterna behöver är en kraftfull, världsvan och karismatisk partiledare och efter en session i Skillpoints tankesmedja har vi hittat följande namn från spelvärlden som stämmer in på beskrivningen.

5. Marcus Fenix
Spel: Gears of War
Det första man tänker på när det gäller Socialdemokraternas läge är att styrka, mod och jävlar anamma krävs för att vända opinionen. Det har Marcus Fenix massor av vilket också gör honom till en perfekt kandidat till jobbet som partiledare. Att ta duster med Fredrik Reinfeldt blir inte svårt när man är två meter lång, väger 120 kilo och har en vapenarsenal som skulle få Qadhdhafi att skutta av glädje. Det Marcus saknar innanför pannbenet tar han igen i ren råstyrka, envishet och vilja. Han hade fört S till toppen, kosta vad det kostade ville!

4. Stan
Spel: The Secret Monkey Island
Att kunna sälja in ett koncept är det absolut viktigaste när det gäller politik. Den tidigare nämnda kandidaten har en mer fysisk förmåga till hjälp för övertalning men Stan, eller Smilin' Stan S. Stanman som han egentligen heter, har det skarpa sinnet som krävs för att sälja sand i Sahara. Stan är dock aningen påstridig men det han saknar i people-skillz tar han igen i ren… påstridighet. För att sälja en idé behövs ju just påstridighet och även om den Socialdemokratiska idén tappats bort för länge sedan är Stan ”the man” att låtsas som att det faktiskt inte är så.

3. Bayonetta
Spel: Bayonetta
När Socialdemokraterna valde Mona Sahlin till partiledare så var det en historisk händelse i och med att en kvinna för första gången fick anta ledarskapet för partiet. Vi på Skillpoint känner inte att man ska försaka det täcka könet bara för att det gick som det gick och förespråkar därför Bayonetta på tredje plats som potent ledare. Mona var ju karismatisk, men att komma i närheten av Bayonettas övertalningsförmåga gör hon inte. Vi anar att en kvinna som döljer sina ädlare delar med hjälp av sitt hårsvall även kan få många medelklassväljare att rösta på Socialdemokraterna. Sen kan hon ju i värsta fall alltid spöa skiten ur dem som inte röstar på partiet.

2.Nathan Drake
Spel: Uncharted
Att Nathan hamnade på listan har enbart att göra med hans charm. Han är förvisso kraftfull och tar initiativ i svåra situationer men hans största styrka är hans leende och lugn. Tar han lite intryck av Norman Bates är han exakt det som Socialdemokraterna behöver. Att lura in väljarna tryggt i en dusch varpå han överfaller dem med hotelser om mörk framtid för att sedan strax vända och påpeka hur fint allt kunde bli bara skatterna höjdes. Ja, det är den psykopatiska sidan av Nathan som Socialdemokraterna behöver för att stanna kvar som Sveriges största parti. En gammal hederlig charmör slash psykopat.

1. Scolar Visari
Spel: Killzone
Nya Moderaterna är egentligen inte så nya som de vill låta påskina utan deras politik handlar fortfarande om att flytta beslut från regering till medborgare. Socialdemokraterna har under de senaste åren dragit sig något åt höger för att möta väljarnas mer frihetsbehövande livsstil men för att vända på situationen kanske en drastisk manöver behöver göras. Då är Visari rätt väg att gå. Visari är en gammal hederlig diktator som gör allt för att folket ska lyda honom och endast honom. Skalar man bort allt framtidshopp, alla utsikter om bättre tider, kanske en Visari kan träda fram ur de Socialdemokratiska gömmorna och bli den ledare som kan föra S till en historisk valframgång där 99 procent röstar S och resten dör. Detta är troligtvis den mest säkra vägen för S att gå ifall de vill ta kommandot i politiken. Tack och lov för oss andra är Visari en fiktiv karaktär, dock väldigt välimiterad av idioten Qadhdhafi men han är ju i sin tur upptagen med annat.

Men vi på Skillpoint önskar ändå Juholt lycka till i sitt stora värv. Kanske kan han lära sig av spelens värld när han lägger upp sin strategi inför nästa val.

Arkivfoto: Tomas Königsson

Varför har jag inte spelat Endless Legend tidigare?! 06/06/2015 - 00:46
C Krooks bild

qADHDhafi vitsen var det bästa i hela artikeln.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.