Guitar Hero: Warriors of Rock

Hands-on - Multi - mån 30 augusti 2010, kl 08.15

Traditioner är traditioner. Dumt att bryta. De fyra senaste åren har jag testat ett nytt Guitar Hero på en spelmässa och blivit förtjust. Sen under hösten när spelet släpps är jag fortfarande förtjust. En trevlig tradition, jag gillar Guitar Hero och nya Warriors of Rock ser lyckligtvis inte heller tokigt ut.

I Warriors of Rock vill Neversoft lyfta serien ända från grunden. Mer gitarrfokus i låtvalen, mer rock. Mer hårdrock. Det är tankegångar som märks på flera plan. Dels i form av den nya gitarren vilken är betydligt mer heavy metal än pop och med möjlighet att byta flera delar till andra varianter. Bra tyngd och klassisk knappuppsättning, inga nya finesser eller spakar denna gång, men den imponerar. Ytterligare hårdrocksinslag är det kampanjläge som nu blivit kärnan i titeln. Att inspirationen kommer från Brütal Legend och dess framgångar är knappast svårt att gissa. I en lätt överdriven historia, berättad av Gene Simons själv, gäller det att med hjälp av samtliga karaktärer låsa upp specialkrafter för att förena någon legendarisk gitarr. Eller hur det nu var. Det gäller i alla fall att spela med samtliga karaktärer i låtar som passar deras stil. Ungefär som vanligt, bara att det är mer uppdelat i tydliga uppdrag än tidigare.

Utöver detta kampanjläge med kapitel och uppdrag är emellertid det mesta sig likt. Det finns många låtar, men även många utmaningar vid sidan av att bara klara låtarna. Varje låt kan i det mer traditionella snabbspelarläget innehålla en hel hög med utmaningar för instrument och liknande. Även tidigare låtar som köpts som DLC kan importeras i spelet och således också få utmaningar. Det är även möjligt att få långt fler stjärnor i titeln än tidigare. "Stjärnor är skoj!" konstaterar utvecklarna, men själv tyckte jag det kändes lite som inflation när det trillade in uppåt 30 stjärnor efter att ha klarat en låt som band.

Vidare finns det även stöd för leaderboards i spelet, man kan få besked om när kompisarna slagit rekord i en låt och sedan direkt komma tillbaka för att kontra. Neversoft poängterar att de i Warriors of Rock egentligen inte tagit bort någonting, bara lagt till. Ytterligare en ny funktion är att man i låtköpsläget även kan få rekommendationer i stil med iTunes om andra lämpliga band eller låtar man kan tänkas gilla.

Guitar Hero: Warriors of Rock bjöd egentligen inte på mycket nytt under solen. Ny gitarr, nya låtar och nya funktioner. Men samma kärna. Tråkigt? Mja, kanske lite. Samtidigt råder det inget tvivel om att Warriors of Rock kommer bli skoj, det med.

Har säkrat åretväxten av gamers med sonen Adam 12/23/2011 - 13:48
Carefaces bild

Det kommer bli skoj, helt klart! :D

spanjoars bild

Same shit - Different names

Crimson Thunders bild

Warriors of Rock har bästa låtlistan på länge i ett GH/RB så det har alla förutsättningar för att bli bra :)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.