HGC 2017 - Sammanfattning Crucibles

Artikel - Multi - mån 29 maj 2017, kl 23.51

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka kommer vi inte att kunna rapportera från alla utan vi kommer fokusera på och i detalj rapportera om de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också försöka hålla lite extra koll på Team Expert och Tricked eSports där de svenska spelarna BadBenny och Gnappe ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller Twitch och alla resultat återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

CRUCIBLES
Datum: 27-28 maj
Totalt antal spelade matcher: 6st (2 europeiska, 2 amerikanska, 2 koreanska)
Totalt antal bevakade matcher: samtliga

----------

ALLMÄNT

Veckans matcher spelas som bäst av sju - dvs längre än det normala bäst av fem - men istället spelas då bara en match per region och dag (lördag + söndag). I matcherna möts ett av bottenlagen i ligan och en av de två bästa lagen från Open Division (dvs en kvalliga som är öppen för alla femmannalag som vill prova lyckan och som körs parallellt med ordinarie HGC). Vinnaren i respektive match får/får behålla en plats i nästa säsong av HGC vilket innebär 50 000 USD/lag i inkomst och garanterar minst sex månaders regelbundet tävlingsspelande vilket ger värdefull erfarenhet.

Matcherna spelas på den senaste D.Va-patchen men D.Va själv är inte tillåten som valbar hjälte ännu. Vi har däremot i och med patchen omarbetade versioner av Tyrande och Alarak som spås skall kunna ge dem båda betydligt mer speltid framöver.

I Korea och Nordamerika märks det tydligt efter veckans matcher att det finns ett stort glapp i skicklighet mellan proffslagen i HGC och utmanarna/amatörerna i Open Division, och inget av utmanarlagen är på några vis nära att ta en plats i ligan. I Europa däremot är glappet betydligt mindre. Om det beror på att bottenlagen är väldigt mycket sämre än de övriga lagen eller om Open Division-lagen är bättre går inte att säga, men båda utmanarlagen Team Zealots och Team gangang lyckas vinna sina matcher och kvalificera sig för ligan. Och därmed blir Synergy och beGenius utslagna och tvingas att lämna HGC och de fördelar som ligaspelet innebär.

Som utmanarlag i Korea tävlar laget RRR som har en kvinnlig spelare och lagkapten i Ezz. Tyvärr lyckas de inte vinna över Team BlossoM denna gång och vi får således vänta ytterligare på att få se den första kvinnan i HGC-ligan.

Metaobservationer:
Greymane har denna vecka enbart sett riktigt frekvent spel i Korea, från att förra veckan varit ett toppval i samtliga regioner. Malfurion, Anub’arak och till viss del även Genji fortsätter dock vara populära val överallt. I Europa regerar även Gul’dan, medans Amerika kör hårt med Muradin och Korea med Tychus. Tyrael är extremt populär i Korea och delvis även i Europa. Lag envisas även fortfarande med att välja Nazeebo, men då han blir riktigt relevant först vid level 20 och matcherna sällan håller på så länge så lönar det sig oftast inte.
Omarbetade Alarak spelas en gång i Amerika och är bannad en gång i samma region. Omarbetade Tyrande får ingen speltid alls denna vecka.

Åsa rekommenderar:
Ravens vinnarintervju, om inte annat för supporterspelaren Jojus T-shirt/flickvän. Att kommentatorerna dagen till ära dessutom ser ut som hämtade ur Book of Mormon gör inte saken mindre underhållande. Länk (se ca 03:23:30 in)

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Nästa vecka är det inga HGC-matcher. Näst upp är Western Clash den 10-20 juni där Fnatic deltar men ännu finns inget schema släppt för vilken/vilka dagar de kommer spela matcher.
V.25 börjar den andra halvan av HGC 2017. Vilken/vilka dagar de svenskrelaterade lagen spelar kommer att uppdateras här när schema släppts.

----------

MATCH-RAPPORT (EU)
Kommentatorer: Tetcher och Grubby

Round 1: Synergy - Team Zealot (utmanare)
När: Lördag 27/5
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
1-4

Kommentar: Utmanarna Zealot sätter omedelbart tempot och gör det klart att de skall in i HGC. Synergy blir gång på gång utspelade och trots antydan till reversed sweep på den fjärde kartan och tappert kämpande på den femte, med en intensiv avslutande bossfajt och altarspawn, så är Synergys dagar i HGC-ligan till ända och Zealots är det nya proffslaget.

Round 2: beGenius - Team gangang (utmanare)
När: Söndag 28/5
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
0-4

Kommentar: beGenius började sin tid i HGC-ligan dåligt men lyckades på slutet hitta formen och har på senare tid sett riktigt bra ut. Därför kändes det inför Crucibles som att de med största sannolikhet skulle kunna försvara sin plats i ligan. Men Team gangang går in och dominerar från start på alla tänkbara fronter och vinner i slutändan överlägset i fyra raka. Därmed är beGenius dagar i HGC-ligan räknade och vi får gratulera och välkomna Team gangang till den högsta divisionen.
ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.