HGC 2017 - Sammanfattning Mid-Season Brawl: Gruppspel

Artikel - Multi - tors 15 juni 2017, kl 19.17

MID-SEASON BRAWL: GRUPPSPEL
Datum: 10-14 juni
Deltagande lag: Fnatic (EU), Team Dignitas (EU), Tempo Storm (NA), Roll20 esports [tidigare Team 8] (NA), L5 (KR), MVP Black (KR), eStar Gaming (Kina), SPT (Kina), Nomia (Australien/Nya Zealand), RED Canids [tidigare Infamous] (Latinamerika), Deadlykittens (Sydostasien), Soul Torturers (Taiwan)
Totalt antal spelade matcher: 30 st
Totalt antal bevakade matcher: 20 st

----------

ALLMÄNT

Mid-Season Brawl består av ett inledande gruppspel och ett slutspel som går under namnet Phoenix Bracket. I gruppspelet deltar totalt 12 lag från samtliga regioner och de är i sin tur uppdelade i två grupper med sex lag i varje. Alla lagen i respektive grupp möter varandra i bäst av två-matcher där man får poäng per vinst och i slutändan kommer de fyra lag med högst poäng i varje grupp gå vidare till Phoenix Bracket som kommer hållas på Dreamhack i Jönköping till helgen. Totalt fyra lag, dvs två från varje grupp, kommer således att åka ut.
Resultatet:

Spoiler: Highlight to view
Fnatic hamnar tvåa i sin grupp efter att enbart besegrats av MVP Black, och går därmed vidare till slutspel. Åker ut gör Deadly Kittens, SPT, RED Canids och Soul Torturers.

Mästerskapet spelas på den senaste versionen av D.Va-patchen med bland annat en buffad Tassadar, en nerfad Ragnaros och en speedboostad Dehaka - och denna gång är även D.Va själv tillåten som valbar hjälte.

Gale Force eSports-spelaren Fan medverkar som gäst-analytiker i studion i den roll som sedan CauthonLucks medverkan i Playoffs kommit att kallas 3rd Guy.

Kinesiska Super Perfect Team (SPT) kom egentligen tvåa i kinesiska Playoffs, men då det egentliga kvalificerade laget CE fick resevisumproblem och inte kunde närvara fick SPT överta platsen i Mid-Season Brawl och representera Kina ihop med eStar Gaming.

Metaobservationer: Tassadar gick efter en nerf för någon månad sedan från att ha varit en del av samtliga drafts till att inte vara med alls, vilket var en skön omväxling. Genom den senaste buffen har många misstänk att Tassadar återigen skall återgå till den överdrivna popularitet han åtnjutit under en alldeles för lång tid, men även om han väljs en hel del i veckans matcher är han inte alls lika dominant som tidigare utan upplevs nu som en mycket mer balanserad hjälte.
Uther och Malfurion är de populäraste supporterna men då Uther ofta blir bannad öppnar det för en Rehgar, Kharazim eller en dubbelsupport med Auriel och Tassadar.
Tack vare att vi nu har deltagare från alla regioner blir metan roligare och mer varierad, men hjältar som Anub’arak, Genji, Greymane och Dehaka är mycket populära överlag. Nykomligen D.Va får sig också lite speltid.
Vi får i sista gruppspelsmatchen äntligen se en Nova, den enda hjälte som hittills inte spelats i europeiska HGC, men tyvärr blir hon också first blood.

Åsa rekommenderar:
Dag 5, Match 2: Fnatic - SPT:
Fnatic trollar kommentatorerna och försöker slå rekordtiden i HGC för att klara en karta.

Dag 5, Match 4: eStar Gaming - Soul Torturers
Galna drafts (inklusive Nova), superjämna helknasiga matcher, och otroliga kill counts.

Nästa svenskrelaterade matcher:
Fnatic startar i Upper Bracket på lördag 17/6, klockan 16:30.
För övriga tider, se HGC:s hemsida.

----------

FNATIC-RAPPORT

Fnatic - Deadlykittens
När: Lördag 10/6
Resutat:

Spoiler: Highlight to view
2-0

Kommentatorer: Khaldor och Dreadnaught

Karta 1: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Anub’arak, Artanis, Genji, Greymane, Kharazim, Li-Ming, Malfurion, Samuro, Tychus, Tyrael
Bans: Alarak, Sylvanas, Uther, Zeratul
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic inleder mästerskapets första match mot en underdog i Sydostasiens representant Deadlykittens, och redan efter drafts tror både experterna i studion och allmänheten som tittar (med siffrorna 99% mot 1%) att svenskarna skall vinna. Och resultatet blir som förväntat utan några överraskningar, utom möjligen det faktum att Fnatic väljer att spela Samuro som är en hjälte som ofta spelas av allmänheten men som av proffspelare anses vara mindre bra och inte att rekommendera.
Matchens Genjispelare: Quackniix

Karta 2: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Genji, Greymane, Leoric, Malfurion, Ragnaros, Stitches, Tassadar, Valla
Bans: Chromie, Dehaka, Sonya, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic gillar att spela Genji och då både Quackniix och Schwimpi spelar honom - och gör det excellent - har svenskarna en unik flexibilitet som lag. På denna karta, precis som på kartan före, är uppskattningen efter drafts 99% mot 1% till Fnatics fördel och återigen gör de inga besvikna. Wubby spelar Leoric med en build som dominerar lanepush vilket ger ett level- och tryckövertag som Kittens aldrig får en chans att ta igen.
Matchens Genji-spelare: Schwimpii

Fnatic - Nomia
När: Söndag 11/6
Resutat:

Spoiler: Highlight to view
2-0

Kommentatorer: Gillyweed och Trikslyr

Karta 1: Sky Temple
Spelade hjältar: Abathur, Arthas, Auriel, Dehaka, Genji, Nazeebo, Tyrael, Uther, Valla, Varian
Bans: Anub’arak, Li-Ming, The Lost Vikings, Zeratul
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Nomia är utmanarna från Australien-Nya Zealand som överraskande visade storform under Western Clash, detta trots att länder från de ligaexkludrade länderna sällan skall ha något att sätta emot. Och även under sin inledande match i Mid-Season Brawl mot kinesiska Super Perfect Team dominerade Nomia och visar att de har alla möjligheter att utmana de stora nationerna om topplaceringar. Men mot Fnatic - Europas bästa lag och en av de potentiella vinnarna av hela mästerskapet - tar det stopp. Med en starkare, globalinkluderande draft kan Fnatic avsluta matchen under tio minuter.
Matchens Genjispelare: Quackniix

Karta 2: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Anub’arak, Dehaka, Falstad, Greymane, Malfurion, Rehgar, Tassadar, Tracer, Tyrael, Zeratul
Bans: D.Va, Genji, Uther, Varian
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Respect bans från båda lagen med Genji och D.Va. Men Fnatic lyckas ändå få sina comfort picks som Dehaka för Wubby och Tracer för Schwimpii, och återigen har de dubbla globals och Nomia ingen vilket talar till svenskarnas fördel redan från start. Och denna gång är matchen över redan efter åtta minuter istället.

Fnatic - Roll20 esports
När: Måndag 12/6
Resutat:

Spoiler: Highlight to view
2-0

Kommentatorer: Khaldor och Trikslyr

Karta 1: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Anub’arak, Diablo, Genji, Greymane, Li-Ming, Malfurion, Tychus, Tyrael, Uther, Zeratul
Bans: Abathur, Dehaka, Medivh, Varian
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Mästerskapets första sammandrabbningen mellan rivalerna Europa och Nordamerika. Fnatic är ett tippat vinnarlag men Roll20 har visat mycket god form i sina tidigare matcher, båda lagen är starkast på samma kartor (vilket också är de som väljs), och båda lagen får drafts och hjältar de är väldigt bekväma med vilket öppnar för en jämn och spännande match. Fnatic kopplar greppet från start med högkvalitativt spel från alla inblandade - inte minst Breez och Wubby - och tar hem segern. Men dock vinner de inte matchen riktigt lika enkelt och fort som de gjort sina tidigare utan Roll20 visar att de ändå är en kraft att räkna med.

Karta 2: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Dehaka, Genji, Illidan, Kharazim, Li-Ming, Malfurion, Muradin, Tassadar
Bans: Abathur, Medivh, Tracer, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: En inledningsvis jämn match men där Fnatic i de senare delarna börjar dominera och kan vinna utan större svårigheter. Detta visar att EU fortfarande förefaller vara den starkaste regionen.
Matchens Genjispelare: Quackniix

Fnatic - MVP Black
När: Tisdag 13/6
Resutat:

Spoiler: Highlight to view
0-2

Kommentatorer: Khaldor och Trikslyr

Karta 1: Towers of Doom
Spelade hjältar: Anub’arak, Chen, Genji, Kharazim, Leoric, Li-Ming, Tassadar, Tracer, Tyrael, Uther
Bans: Abathur, Arthas, Dehaka, Illidan
Vinnare: MVP Black

Kommentar: Sedan Fnatic vann över giganten MVP Black på Blizzcon 2016 och erhöll titeln Kingslayers har hämndlusten hos koreanerna varit stark, och på första kartan bygger de en stark, odödlig hjältekomposition med en överraskande Chen vilket totalt slår undan benen för Fnatic. Med det överraskningsmomentet och starkt, konsekvent spel lider så svenskarna sin första förlust i Mid-Season Brawl. Men då kartvalet var MVP:s finns fortfarande hopp för Fnatic att knipa karta nummer två.
Matchens Genjispelare: Quackniix

Karta 2: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Anub’arak, Dehaka, E.T.C., Greymane, Illidan, Li-Ming, Malfurion, Medivh, Rehgar, Tassadar
Bans: Diablo, Genji, Gul’dan, Uther
Vinnare: MVP Black
Kommentar: Fnatics kartval - och dessutom en av deras absolut bästa banor - men MVP visar ingen nåd och fortsätter totaldominera och lämnar Fnatic chanslösa. Hämnden är ljuv.

Fnatic - SPT
När: Onsdag 14/6
Resutat:

Spoiler: Highlight to view
2-0

Kommentatorer: Gillyweed och Trikslyr

Karta 1: Braxis Holdout
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Cassia, D.Va, Greymane, Gul’dan, Illidan, Lt. Morales, Stitches, Sylvanas,
Bans: Dehaka, Genji, Malfurion, Ragnaros
Vinnare: Fnatic
Kommentar: SPT kan inte avancera och Fnatic är redan klara för slutspelet så inget av lagen behöver känna någon press, vilket öppnar för knasiga drafts och roligt spel. Men Fnatic har ett mål: att slå Dignitas rekord för snabbast avklarade karta (=fastest game) i HGC (6.42 min) och draftar därför därefter med exempelvis Sylvanas. Och de har en chans i sjätte minuten och går all in, men coren överlever med 23%. Så trots att de vinner i slutändan blir det inget rekord denna gång.

Karta 2: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Abathur, Artanis, Auriel, Genji, Greymane, Illidan, Kharazim, Stitches, Sylvanas, Uther
Bans: Anub’arak, Dehaka, Malfurion, Ragnaros
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic skojsar och trollar kommentatorerna. Tankspelaren Breez spelar helt plötsligt specialisten Sylvanas och Wubby tar hand om tankrollen. Trots en inte helt optimal karta för ändamålet fortsätter jakten på Dignitas hastighetsrekord och denna gången stannar klockan på 6.01. Grattis Fnatic!!

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.