HGC 2017 - Sammanfattning v. 1 (Fas 2)

Artikel - Multi - mån 26 juni 2017, kl 21.10

FAS 2: VECKA 1
Datum: 23-25 juni
Totalt antal spelade matcher: 18 st (6 europeiska, 6 amerikanska, 6 koreanska)
Totalt antal bevakade matcher: 5 europeiska + 1 koreansk

----------

ALLMÄNT

Första halvan av HGC 2017 kulminerade i världsmästerskapen Mid-Season Brawl på Dreamhack i Jönköping. Nu inleds fas två som kommer ha samma upplägg som den första med det slutliga världsmästerskapet i samband med Blizzcon i november.
Inför fas två har alla poäng nollställts så att lagen nu är på samma poäng igen och alla har en ny chans.

I fas två välkomnar vi ett antal nya lag till ligan. I Europa äntrar Zealots och Team Good Guys (tidigare Team gangang) som vann sina matcher i Crucibles och slog ut de tidigare HGC-lagen Team Synergy och beGenius. I och med Zealots får ligan dessutom ytterligare en svensk i Vilhelm "POILK" Flennmark. I Nordamerika har laget B-Step splittrats vilket gjort att det bästa Open Division-laget Even in Death fått överta deras plats i ligan. En liknande situation uppstod även i Korea där laget GG splittrades och gav plats för Open Division-laget RRR med ligans första kvinnliga spelare Ezz.

Mellan fas ett och fas två har det varit ett transferfönster där varje lag har haft rätten att byta max två spelare, något som också utnyttjats flitigt. Lagen Fnatic, Team Dignitas, Team Liquid och Tempo Storm är de enda som inte har gjort några byten alls utan kvarstår i sin ursprungliga form. Tricked esport har tagit in ännu en svensk i Marcus "Makke" Granlund som tidigare i år tog en världsmästartitel i Heroes of Newerth för Fnatic och som redan i sina första Heroes-matcher visar riktigt fin form. För alla andra lagförändringar, se här.

På HGC:s hemsida har man nu uppdaterat så att man kan klicka på ett lagnamn och få upp info om laget och spelarna.

Veckans matcher spelas på D.Va-patchen som även användes för Mid-Season Brawl. Från och med nästa vecka kommer man att använda den ny Malthael-patchen.

Söndagens sammandrabbningen mellan Team Liquid och Team Dignitas har inlett en Twitterfejd angående huruvida dubbel-supportmeta är en smart taktik eller bara en fuskig cheese-kombination, varav den senare åsikten (surprise surprise) tillhör det förlorande laget.

Metaobservationer: Gul’dan har varit extremt populär i Europa men inte i de andra regionerna. Så på Mid-Season Brawl var han inte jättedominant och när vi nu är tillbaka i ordinarie europeiskt ligaspel är han inte på långa vägar lika prominent längre vilket antyder att metan kan ha påverkats av Mid-Season Brawl där alla regioner mötts. Dock verkar inget kunna rå på populariteten hos Uther och Anub’arak som fortsätter vara de klart mest valda hjältarna.
Abathur verkar vara på uppgång och Malfurion verkar inte riktigt lika populär som förr utan får nu allt oftare sitta på bänken till förmån för Rehgar eller en Auriel-kombo.

Åsa rekommenderar:
Dag 3, Match 2: Team Liquid - Team Dignitas
Giganternas kamp mellan världstvåan Dignitas och europeiska HGC:s inledande topplag Liquid som haft en svacka men nu är tillbaka i god form och med en ny coach. Långa matcher där underläge vänds till övertag, till och med när allt verkar kört.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Fnatic: Fredag 18:00, Söndag 18:00
Tricked eSports: Söndag 18:00
Team Expert: Lördag 18:00, Söndag 20:00
Zealots: Lördag 18:00

----------

FNATIC-RAPPORT

Fnatic - Zealots
När: Söndag 25/6
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-0

Karta 1: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Abathur, Arthas, Dehaka, Falstad, Genji, Greymane, Illidan, Malfurion, Rehgar, Stitches
Bans: Anub’arak, Tassadar, Tychus, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: De nyblivna världsmästarna möter nykomlingarna från Open Division. Dock vann Zealots utan problem 3-0 mot Playing Ducks i sin inledande match i ligan så de har tydligt visat att de inte är ett lag man bör räkna bort bara för att de inte tidigare spelat på professionell nivå. Men i draften får Fnatic en majoritet av sina comfort-picks som Falstad för Quackniix, Genji för scHwimpi och Dehaka för Wubby vilket gör att saker ser svårt ut för Zealots och trots att de vann mot Playing Ducks verkar de ha en bit kvar till Fnatics nivå som lätt vinner med flera levlars övertag.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 2: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Genji, Kharazim, Li-Ming, Malfurion, Sonya, Tassadar, Valla, Varian
Bans: Dehaka, Greymane, Tracer, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Återigen en relativt ensidig match där Zealots, trots stundtals snyggt spel, inte har något att sätta emot de svenska världsmästarna.
Matchens Genji-spelare: Quackniix

Karta 3: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Diablo, Leoric, Medivh, Rehgar, Sonya, Tassadar, Tracer, Valla
Bans: Dehaka, Malfurion, Stitches, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Coola hjältesammansättningar på båda sidor bådar för en intressant match. Och fram till level tio är det också ganska jämnt och Zealots visar att de inte tänker ge sig i första taget. Men sedan börjar Fnatic ta över igen - inte minst med Breez som liksom alltid är en gud på Diablo - och liksom tidigare kartor slutar det med en överlägsen seger med flertalet levlars övertag. Grattis Fnatic!

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka har vi fokuserat på Europa och de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också hålla lite extra koll på Team Expert, Tricked eSports och Zealots där de svenska spelarna BadBenny, Gnappe, Makke och POILK ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube och alla resultat samt övrig info återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.