HGC 2017 - Sammanfattning v. 10 (Fas 2)

Artikel - Multi - tis 26 september 2017, kl 21.33

SÄSONG 2: VECKA 10
Datum: 22-23 september
Totalt antal spelade matcher: 25 st (4 europeiska, 4 amerikanska, 5 koreanska, 12 kinesiska)
Totalt antal bevakade matcher: samtliga europeiska

----------

ALLMÄNT
Kel’thuzad är denna vecka tillåten som valbar hjälte och i övrigt är det fortsatt spel på Kel’thuzad-patchen.

Veckans matcher markerar slutet på det ordinarie ligaspelet för i år. Nästa vecka spelas Playoffs, veckan efter det Crucibles och slutligen om några veckor är det dags för den stora HGC-finalen på Blizzcon.

Mopsio är tillbaka i Zealots efter sin avstängning förra veckan. Så nu får vi se hur lång tid det tar innan han åker dit igen eller om han faktiskt har lärt av sina misstag.

Efter förlust mot Fnatic blir det klart att Playing Ducks gör Team Good Guys sällskap i Crucibles och riskerar att åka ur HGC.
I Nordamerika direktkvalificerar sig Roll20 esports och Team Freedom till HGC-finalen på Blizzcon, och i Korea gör L5 detsamma efter att man fått spela en extra utslagsmatch mot Tempest som slutade på exakt samma poäng.
Även det latinamerikanska kvalet till HGC-finalen är nu klart och det kommer återigen bli RED Canids vi kommer få se representera regionen.

Metaobservationer:
Kel’thuzad gör entré redan i den allra första europamatchen, och säkrar en vinst för sitt lag.
Tychus gör ett gästspel efter att först ha varit superpopulär men nu varit tvärborta en längre tid. Eftersom de inte har något att förlora slänger Fnatic in ytterligare ett par bortglömda, udda hjältar i Kerrigan och Rexxar.

Åsa rekommenderar:
Dag 2, Match 2: Fnatic - Playing Ducks
Lite udda hjältar i dafterna där vi får se både en Rexxar och en Kerrigan. Fnatic kör role swap på karta två och dessutom slås nästan hastighetsrekordet på den tredje kartan. Mycket knasigheter med andra ord men ändå riktigt snyggt spel. Plus en fantastisk avslutning på vinnarintervjun.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Nästa vecka är det Playoffs för att avgöra vilket som skall bli det tredje europeiska laget att kvalificera sig till HGC-finalen på Blizzcon.
Fnatic: Direktkvalificerade till Blizzcon
Tricked eSport: Lördag 20:00
Team expert: Söndag 20:00
Zealots: Fredag 20:00

----------

FNATIC-RAPPORT

Fnatic - Playing Ducks
När: Lördag 23/9
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-0

Karta 1: Sky Temple
Spelade hjältar: Brightwing, E.T.C., Falstad, Garrosh, Genji, Leoric, Rehgar, Rexxar, Uther, Valla
Bans: Abathur, Lúcio, Malthael, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic är redan klara för Blizzcon och Playing Ducks är klara för Crucibles, så inget av lagen har något att vinna eller förlora på matchen. Fnatic goes bananas och plockar Rexxar som vi i princip aldrig ser. Åtminstone inte sedan Team Synergy med Rexxarmästaren Hydra åkte ut i Crucibles efter fas ett. Och Rexxar, eller kanske snarare Mishas, inträde gör kommentatorerna riktigt glada men övertaget i själva matchen går med liten marginal till Playing Ducks. De leder i kills och i late game gör de även en boss push på Fnatics core… men Fnatic lyckas skydda mot den och kan sedan vända matchen, jämna ut och ta ett keep-övertag. I samband med en tempelfas distraherar Rexxar motståndarlaget medan resten av Fnatic går på core och när motståndarna försöker heartha tillbaka för att försvara stör Misha deras channels så Fnatic får gott om tid att ta hem segern.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 2: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Arthas, Diablo, E.T.C., Greymane, Gul’dan, Kerrigan, Malthael, Rehgar, Tyrande, Uther
Bans: Abathur, Dehaka, Genji, Leoric
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Knasigheterna fortsätter. Fnatic plockar denna gången med sig Kerrigan, som vi heller aldrig ser längre, och de gör dessutom en role swap så att SmX spelar laner med Arthas och Wubby tar över supportrollen med Uther. Trots det dominerar de matchen och man kan inte annat än tycka synd om ankorna som inte har något att sätta emot. Men roligt spel blir det.

Karta 3: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Abathur, Anub’arak, Chen, Dehaka, Li-Ming, Lt. Morales, Rehgar, Sonya, Uther, Valla
Bans: E.T.C., Genji, Illidan, Medivh
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic draftar sin så kallade Mc Donalds-draft med Chen som de kör för att avsluta matcher superfort. Namnet kommer av att de en gång var tvungna att avsluta scrims fort för att hinna ner till snabbmatsrestaurangen som var på väg att stänga, och således kom upp med en draft som lät dem vinna fort. Men vid det här laget känner alla till den så Playing Ducks ser vad som är på gång, och försöker därför istället för att ge sig på Fnatic satsa på en kontrapush. Men i en senare gruppfajt runt en boss börjar ankornas hjältar dö och det ger Fnatic den boss och den push de behöver för att lyckas med sin komp. Matchen är över på 5:39 så de slår inte riktigt Roll20 esports rekord från förra veckan (5:12) men nära nog. Grattis Fnatic.

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka har vi fokuserat på Europa och de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också hålla lite extra koll på Team expert, Tricked eSport och Zealots där de svenska spelarna BadBenny, Gnappe, Makke och POILK ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller här för Kina, och alla resultat samt övrig info återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.