HGC 2017 - Sammanfattning v. 2 (Fas 2)

Artikel - Multi - mån 3 juli 2017, kl 19.02

SÄSONG 2: VECKA 2
Datum: 26 juni - 2 juli
Totalt antal spelade matcher: 30 st (6 europeiska, 6 amerikanska, 6 koreanska, 12 kinesiska)
Totalt antal bevakade matcher: samtliga europeiska

----------

ALLMÄNT

Veckans matcher spelas på den nya Malthaelpatchen och Malthael själv är valbar från start. Detta innebär även omgjorda versioner av Thrall och Malfurion.

Mellan fredagens matcher hölls ett segment med hero spotlight-video samt en intervju med hjältedesigner Nathan Lamusga angående den nya kommande hjälten Stukov från Starcraft. Stukov kommer att vara en melee support som sprider virus i form av healing till sina lagkamrater och skada+slow till motståndarnas hjältar. Han är designad för att vara solo support samt äcklig och organisk. Hans nackdel är brist på rörlighet.

Metaobservationer: Malfurion har nu mer eller mindre totalt fallit bort som resultat av den nya patchen. Han syns enbart till i några enstaka matcher, varav en i dubbelsupport med Rehgar så kanske kommer dubbelsupport vara hans nya plats i metan från att ha varit en evigt vald solo support i minst ett år? Cassia syns till en del under veckan, Abathurs popularitet verkar fortsätta öka och Anub’arak och Uther är fortfarande inblandade till i princip 100%.
Nya hjälten Malthael ser spel redan från första kartan men han är inte överdrivet populär utan dyker upp vid jämna mellanrum och gör bra ifrån sig.
Dubbelsupport är nu the way to go för de flesta lag, även om det finns vissa (läs: Fnatic) som lärt sig jobba runt det.

Veckans ironiska reflektion: Efter Team Dignitas förlust mot Team Liquid förra veckan bitchade Mene i Dignitas på bra på Twitter om hur han ogillar dubbelsupportmetan (som Liquid körde) och hur han anser att den är tråkig och omöjlig att vinna mot. Han anklagade även mellan raderna näst intill Liquid för att vara fega och fuskiga som körde den… även om Mene uppenbarligen någonstans missat att 1. HGC är en tävling som tävlande lag avser vinna och med stora summor i prispengar och 2. kan man inte drafta mot det motståndaren uppenbarligen gör flera kartor på raken kanske man inte är tillräckligt bra helt enkelt.
Av någon "underlig" anledning har kommentarerna sedan dess försvunnit från Twitter, och kan ni gissa vilket lag som kör alla veckans matcher med dubbelsupport? Yup, Team Dignitas. Och vem spelar den andra supporten? Yup, Mene. Och tro’t eller ej så förlorar de även med den - till och med mot lag som borde vara sämre än dem och som kör singelsupport - så kanske var det så att Liquid faktiskt var bättre än dem förra veckan och inte enbart fuskade? Eller vad säger du Mene? ;)

Åsa rekommenderar:
Dag 3, Match 2, Karta 5: Team Dignitas - Team Expert
Trots att Dignitas (baserat på resultatet från förra säsongen) borde vinna matchen lätt - och de dessutom kör med nya dubbelsupportmetan - ger Expert dem en rejäl omgång med massa snyggt och underhållande spel. Men inget var i slutändan så spännande och överraskande som den sista, avgörande kartan.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Fnatic: Lördag 18:00, Söndag 20:00
Tricked eSports: Fredag 18:00
Team Expert: Fredag 20:00, Söndag 20:00
Zealots: Lördag 20:00

----------

FNATIC-RAPPORT

Fnatic - Team Liquid
När: Fredag 30/6
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-2

Karta 1: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Auriel, Diablo, Genji, Greymane, Lunara, Malthael, Rehgar, Stitches, Thrall, Uther
Bans: Anub’arak, Illidan, Medivh, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Nya hjälten Malthael gör entré i ligan på svenskarnas sida. Liquid fortsätter med sin lyckade dubbelsupporttaktik - och trots en överlag jämn match har Liquid länge ett litet levelövertag - men Fnatic verkar ha hittat sätt att kontra det och i late game kan Fnatic komma igen, jämna ut och starta en ganska överlägsen kontrapush.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 2: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Abathur, Anub’arak, Arthas, Auriel, Greymane, Gul’dan, Illidan, Medivh, Rehgar, Sonya
Bans: Dehaka, Diablo, Tassadar, Uther
Vinnare: Team Liquid
Kommentar: Roliga drafts från båda lagen. Liquid överger sin dubbelsupporttaktik - kanske delvis för att Fnatic begränsar dem i drafts - och Fnatic kör solo support-Auriel vilket man inte ser jätteofta. Lagen håller sig jämna överlag men plötsligt får Liquid till en nästan team wipe och går på core och vinner.

Karta 3: Towers of Doom
Spelade hjältar: Abathur, Anub’arak, Auriel, Dehaka, Greymane, Rehgar, Tracer, Uther, Valla, Varian
Bans: Genji, Illlidan, Malthael, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Liquid vinner lane push och camps, men Fnatic vinner altarna. Återigen en inledningsvis jämn match men som sedan vänder rejält runt level 13. Fnatics succé denna gång får man tacka Wubbys Dehaka för, som om och om igen får till mästerliga tungdragningar som leder till kills.

Karta 4: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Anub’arak, Dehaka, Greymane, Illidan, Kharazim, Li-Ming, Malthael, Muradin, Rehgar, Sylvanas
Bans: Genji, Tracer, Tyrael, Uther
Vinnare: Team Liquid
Kommentar: Båda lagen har god laning-potential vilket låter dem hålla levlarna jämna, men med Malthael har Liquid ett övertag när det kommer till att bränna ner Immortals. Fnatic har ändå ett bra försvar så även efter dubbla Liquid-Immortals står alla fort och keeps kvar på båda sidor. Fnatic börjar dock allt oftare gå in (ofta en och en) i överdrivet riskfyllda situationer och dör som flugor vilket i slutändan mer eller mindre ger Liquid en gratisvinst.

Karta 5: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Abathur, Brightwing, Cassia, Dehaka, Diablo, Genji, Greymane, Kharazim, Muradin, Uther
Bans: Anub’arak, Illidan, Malthael, Medivh
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Lite ovanligare picks från Fnatic med Cassia och Brightwing, men då de denna gång har dubbelsupport i och med Uther blir det scHwimpi istället för SmX som spelar den psykopatiska lilla fedraken. Fast det verkar vara en en lyckosam kombination och Wubby fortsätter med extraordinära tungdragningar som lämnar Liquid mer eller mindre chanslösa. Grattis Fnatic!

Fnatic - Tricked esport
När: Söndag 2/7
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-0

Karta 1: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Arthas, Auriel, Chen, Genji, Greymane, Malthael, Rehgar, Tassadar, Valla, Varian
Bans: Anub’arak, Cassia, D.Va, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic kör ett klassiskt upplägg på sitt draft medans Tricked tar sig an den nya metan med dubbelsupport och dessutom kör de dubbeltank. Folk dör åt alla håll från första stund så det går inte att få grepp om huruvida någon av lagen får ett inledande övertag. Även första Immortal-fasen är oerhört jämn men Tricked vinner den så småningom med visst övertag och trycker sedan på och tar ett keep bara några minuter senare och även ett levelövertag. Chen visade sig redan under Mid-Season Brawl vara en hård nöt att knäcka och vann det mesta han deltog in och nu i Trickeds händer verkar det vara samma visa och Fnatic verkar vara på väg att falla för the panda power. Men efter level tio får Fnatic en power spike som låter dem överta greppet, vända och vinna på under 12 minuter.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 2: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Dehaka, D.Va, Falstad, Greymane, Illidan, Rehgar, Uther, Valla
Bans: Abathur, Arthas, Genji, Medivh
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic kör med globals - vilket är en av deras starkaste och mest kända spelstrategier - och Tricked fortsätter köra på med dubbelsupport. Tricked vinner Punishers men Fnatic lyckas hålla hyfsat jämna steg tack vare sin förmåga att samla XP i lanes med sina globala hjältar. Och liksom på förra kartan kopplar Fnatic greppet rejält i mid-game och kan sedan vinna utan problem.

Karta 3: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Brightwing, Dehaka, Diablo, D.Va, Genji, Greymane, Gul’dan, Uther
Bans: Chromie, Medivh, Rehgar, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Tricked mixar up saker lite och tar med sig Brightwing som supportkompis till den alltjämt valda Auriel. Men Fnatic får alla sina superpicks i Diablo, Dehaka, Greymane och Genji, och den här gången är matchen riktigt ensidig och Fnatic vinner utan några som helst problem. Och med alla kartorna har de verkligen visat att de utan problem kan kontra den nya, superstarka metan med dubbelsupport. Grattis Fnatic!
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka har vi fokuserat på Europa och de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också hålla lite extra koll på Team Expert, Tricked eSports och Zealots där de svenska spelarna BadBenny, Gnappe, Makke och POILK ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller här för Kina, och alla resultat samt övrig info återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.