HGC 2017 - Sammanfattning v. 3 (Fas 2)

Artikel - Multi - mån 10 juli 2017, kl 19.38

SÄSONG 2: VECKA 3
Datum: 3-9 juli
Totalt antal spelade matcher: 30 st (6 europeiska, 6 amerikanska, 6 koreanska, 12 kinesiska)
Totalt antal bevakade matcher: 4 europeiska + 7 kinesiska

----------

ALLMÄNT
Veckans matcher spelas även de på Malthael-patchen men denna gång inklusive den senaste hotfix-patchen som bland annat nerfar Malthael samt även innebär lite småändringar för vissa andra hjältar, exempelvis nyomgjorda Thrall som verkar bli lite buffad denna vecka. D.Va sägs också ha genomgått en lite nerf som kan tänkas påverka hennes deltagandefrekvens negativt.

Europa framstår mer och mer som en ostabil liga i det att alla lag ibland presterar superbra och ibland blir totalt överkörda. Lag som borde vara i botten är i topp och tvärtom och möjligheterna att förutse resultatet av en match i förväg är i princip omöjligt. Detta visar på att Europa har extremt hög kvalitet på alla sina lag och det gör dessutom ligan mycket mer intressant och underhållande att följa.

En ny, underhållande reklamsnutt med Europakommentatorerna Trikslyr och Khaldor har dykt upp.

Spotlight Kina: Den här veckan har vi slängt ett öga på Kina, som trots att de är en del av HGC och har en egen flik på hemsidan - likt alla de andra stora regionerna - verkar agera och behandlas väldigt annorlunda.
Olikt de andra regionerna som kör bästa av fem kör Kina bäst av två, likt upplägget som användes under gruppspelet i Mid-Season Brawl. Det är också därför de kan ha tolv matcher per vecka istället för sex som övriga regioner har. Kina spelar också måndag till onsdag, istället för fredag till söndag som övriga, och deras matcher streamas inte heller via blizzheroes Twitch och med VOD:ar på Youtube (som Europa, Amerika och Korea), utan för Kina streamas livesändningen på engelska av kommentatorn KendricSwisshhans Twitch och alla VOD:ar finns på hans kanal där. Till sin hjälp som kommentator har han även Tetcher.
Varför man valt att ge Kina ett helt annat upplägg än övriga regioner är en gåta för undertecknad men lite mer om vad som gäller kan man även läsa här.
I övrigt kan nämnas att laget eStar Gaming i fas två av HGC, det vill säga sedan Mid-Season Brawl, bytt ut hela sin laguppställning. Hur de kunnat få göra trots att HGC-reglerna säger att man max får byta två spelare per transfer-window (och annars uppenbarligen tvingas upplösa laget) är väl ännu en av de många gåtorna/frågorna vi har vad gäller Kina och HGC.

Metaobservationer:
Illidan har blivit populärare och populärare under de senaste veckorna, och nu är han till och med ibland på first-pick/bannivå. Abathur fortsätter också vara populär bland de icke-primära hjältarna. Malthael fortsätter se spel trots nerf och så även D.Va.
I Kina verkar Cassia relativt populär annars är det ungefär samma hjältar som väljs där som i övriga regioner.

Åsa rekommenderar:
Kina: Dag 1 (mån 3/7), Match 3, Karta 2: WKG - CE
Topplaget CE möter bottenlaget WKG på Braxis Holdout och lyckas slå hastighetsrekordet för en bana i HGC, och tar därmed över det från svenska Fnatic som i sin tur övertog det från Team Dignitas i samband med gruppspelet i Mid-Season Brawl, då mot laget SPT som faktiskt ersatte CE då de fått visumproblem. Rekordet slås med 21 sekunder och den nya rekordtiden är 05:40.

EU: Dag 1, Match 1, Karta 3: Team Liquid - Tricked eSport
Hela sammandrabbningen är egentligen värd att rekommendera, framförallt om man har i åtanke att Tricked egentligen skall vara chanslösa mot ett topplag som Liquid. Det är snyggt spel rakt igenom men på den tredje kartan får vi se ett flertal excellenta Stitches-krokar som gör den helt klart rekommenderbar.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Fnatic: Lördag 18:00
Tricked eSports: Fredag 18:00, Söndag 18:00
Team Expert: Söndag 20:00
Zealots: Lördag 20:00, Söndag 18:00

----------

FNATIC-RAPPORT

Team Good Guys - Fnatic
När: Lördag 8/7
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
1-3

Karta 1: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Falstad, Greymane, Malthael, Sonya, Stitches, Tassadar, Uther, Valla
Bans: Dehaka, Genji, Illidan, Lunara
Vinnare: Team Good Guys
Kommentar: Vad som borde bli en ensidig match för Fnatic börjar med ett övertag för Good Guys som tar både Punishers och de första nedtagningarna. Matchen fortsätter sedan jämnt mellan båda lagen så det är på inga vis fråga om något ensidigt och Good Guys hotar konstant och kan i slutändan till och med knipa segern. Mycket oväntat.

Karta 2: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Genji, Greymane, Lunara, Malthael, Rehgar, Stitches, Tassadar, Tyrael
Bans: Dehaka, Illidan, Sonya, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Good Guys draftar en komp som är i princip identisk med den de vann med på förra kartan. Enda undantaget är Lunara som nu ersätter Valla. Fnatic kör ett lite annat upplägg och får nu äntligen chansen att välja sin go-to-hjälte Genji. Och även om det fortfarande inte är en helt ensidig sammandrabbning ser Fnatic definitivt mer självsäkra ut och kan knipa segern.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 3: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Auriel, Chromie, E.T.C., Genji, Illidan, Lunara, Rehgar, Stitches, Tychus, Uther
Bans: Anub’arak, Greymane, Medivh, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic har nu verkligen hittat tillbaka till positionen som det dominant laget och vinner lätt.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 4: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Genji, Greymane, Gul’dan, Kharazim, Li-Ming, Rehgar, Stitches, Zeratul
Bans: Dehaka, Tassadar, Uther, Valla
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Good Guys snor denna gång själva åt sig Genji men Fnatic får ändå många comfort picks som Greymane och Zeratul. Och den här gången dominerar Fnatic från start - så som vi förutspådde att det skulle vara från början - och vinner överlägset under nio minuter. Grattis Fnatic!

Fnatic - Team expert
När: Söndag 9/7
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-0

Karta 1: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Brightwing, Cassia, Dehaka, Genji, Greymane, Malfurion, Stitches, Tassadar
Bans: Medivh, Rehgar, Tracer, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Topplaget Fnatic mot Team expert som är kända för sina stundtals udda drafts och för att kunna vara starkare än väntat. Dock känns det från start som att det är Fnatic som sitter i förarsätet och har övertaget, men ändå drar de inte ifrån så mycket i level som man kunnat ana. Inte förrän i late game vill säga för då smäller det plötsligt och expert blir totalt överkörda. Är Fnatic för bra eller hade expert bara en dålig karta. Det återstår att se.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 2: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Abathur, Arthas, Diablo, Genji, Greymane, Illidan, Medivh, Rehgar, Tyrael, Uther
Bans: Anub’arak, Dehaka, Malthael, Sonya
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Kommentatorerna ifrågasätter starkt experts draft i förhållande till Fnatics och med rätta. Då Fnatics komp blir bra först efter level tio hålls matchen inledningsvis jämn men sedan har expert inte en chans.


Karta 3: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Arthas, Cassia, Genji, Greymane, Kharazim, Muradin, Sonya, Tyrael, Uther, Zarya
Bans: Anub’arak, Auriel, Stitches, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Den här gången anser kommentatorerna att expert har den snäppet starkare drafen men Fnatic förefaller obesegringsbara och vinner ändå helt utan problem. Grattis Fnatic!
Matchens Genji-spelare: scHwimpi


(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka har vi fokuserat på Europa och de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också hålla lite extra koll på Team expert, Tricked eSport och Zealots där de svenska spelarna BadBenny, Gnappe, Makke och POILK ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller här för Kina, och alla resultat samt övrig info återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.