HGC 2017 - Sammanfattning v. 4 (Fas 2)

Artikel - Multi - mån 17 juli 2017, kl 23.05

SÄSONG 2: VECKA 4
Datum: 10-16 juli
Totalt antal spelade matcher: 36 st (6 europeiska, 6 amerikanska, 6 koreanska, 8 kinesiska), samt Sydostasiens kval till Eastern Clash
Totalt antal bevakade matcher: 5 europeiska + 2 koreanska + 4 kinesiska

----------

ALLMÄNT

Kommentator Trikslyr har klippt sig

Fnatic är sedan förra veckans vinst redan klara för Western Clash-mästerskapet som spelas om några veckor. Team Liquid, Team Dignitas och svenskrelaterade Tricked eSport och Team Expert slåss om de resterande platserna och verkligen allt kommer att avgöras i och med nästa veckas seriematcher… och risken att det kommer krävas en riktigt avancerad ekvation för att fastställa vilka lag som kniper de övriga två europeiska platserna är överhängande.
Redan klara för Western Clash från övriga regioner är Nomia för Australien/Nya Zeland och RED Canids för Latinamerika. Redan klara för Eastern Clash som spelas veckan efter är MVP Black för Korea och DeadlyKittens för Sydostasien. Samtliga dessa lag var regionernas representanter även vid Mid-Season Brawl.
Sydostasiens kval till Eastern Clash kan ses här. Det kan också nämnas att det uppenbarligen finns ett lag i den regionen som heter Meowpork och vars logga består av en kattunge som ligger på en rund kudde som ser ut som en gris. Gullighet overload!! Det verkar även som att många av lagen som tävlade i regionen har namn eller loggor som innehåller någon form av djur.

Veckan har bjudit på många påfrestningar för diverse regioners kommentatorer. Matcher som inte gått som planerat, spelare som spelat uselt för att vara på proffsnivå och underliga drafts (se "Åsa rekommenderar" nedan). De europeiska kommentatorerna bryter även ihop totalt när de får reda på att BadBenny i Team Expert varit på hästläger i veckan och dessutom ramlat (eller snarare halkat ) av en häst. BadBennys hästäventyr genererade även en del roliga memes och fick samtliga spelare att använda hästar som mounts i söndagens match mellan Expert och Team Good Guys.

Metaobservationer:
Valla har fallit bort alltmer från metan i Europa, och Malfurion ses denna vecka inte till alls i Europa och bara ytterst sällan i övriga regioner. I övrigt är det mesta sig likt. Uther och Anub’arak har fortfarande 100% deltagande och Greymane är med nästan jämnt. Malthael är också poppis och även Stitches får en hel del speltid.

Åsa rekommenderar:
EU: Dag 2, Match 2: Zealots - Team Liquid
Egentligen skulle man i princip kunna rekommendera varenda match i Europa med tanke på att väldigt lite blir som man tänkt sig, men kanske den största överraskningen ändå är matchen mellan Zealots (David) och Team Liquid (jätten Goliat). Om inte annat är det roligt att se kommentatorernas hjärnor få härdsmälta.

Korea: Dag 2, Match 1, Karta 3: Raven - L5
Raven draftar en supportlös komp med Azmodan som drar på sig kommentatorernas vrede och (givetvis) blir totalt krossad. Om inte annat värt och se enbart för kommentatorernas reaktioner och kommentarer som är fantastiska.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Fnatic: Lördag 20:00
Tricked eSports: Fredag 18:00
Team Expert: Fredag 20:00
Zealots: Lördag 18:00

----------

FNATIC-RAPPORT

Fnatic - Team Dignitas
När: Lördag 15/7
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-0

Karta 1: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Falstad, Greymane, Medivh, E.T.C., Rehgar, Tassadar, Tracer, Uther
Bans: Auriel, Genji, Gul’dan, Lunara
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatics favoritbana, men de möter sina ärkerivaler som de brukar kunna ha problem att vinna över. Fnatic kör en liten annorlunda draft och visar från start att deras spel är mästerligt. De får en ledning i levlar och talents från start som de håller och de spelar fantastiskt men utan att ta onödiga risker. Så Dignitas får aldrig en chans att komma igen och Fnatic vinner första kartan enkelt.

Karta 2: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Anub’arak, Dehaka, Falstad, Greymane, Lunara, Malthael, Muradin, Rehgar, Tychus, Uther
Bans: Brightwing, Genji, Illidan, Stitches
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Dignitas inleder med att banna, eller själva plocka, Quackniix huvudhjältar (Genji, Greymane och Falstad) vilket riskerar att begränsa hans valmöjligheter och spelförmåga. Quackniix lyckas ändå plocka en hjälte han är van vid då Fnatic tar Lunara, men matchen börjar definitivt jämnare än den förra kartan och Fnatic känns inte riktigt lika överlägsna. Och matchen fortsätter svänga fram och tillbaka hela vägen till slutet med aggressiva gruppfighter och hjältar som dör på båda lagen. Men i slutändan är det ändå Fnatic som kan knipa segern.

Karta 3: Sky Temple
Spelade hjältar: Auriel, Brightwing, Cassia, Dehaka, Falstad, Muradin, Tassadar, Tracer, Uther, Varian
Bans: Anub’arak, Genji, Illidan, Valla
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Dignitas väljer att välja bana före att få first-pick - vilket är ovanligt för ett förlorande lag att göra - och de väljer dessutom en bana där Fnatic historiskt varit starka vilket förbryllar kommentatorerna och får dem att börja fundera över om det finns en hemlig plan. Dignitas inleder draften med att välja Tracer och Tassadar, vilket är exakt den öppning Fnatic hade på karta ett. Fnatic kontrar sedan med dubbelsupport, vilket Dignitas vanligen kör, och tar även Uther som är Bakery i Dignitas specialhjälte. Dignitas plockar sedan dubbla globals i Brightwing och Falstad, två starka Fnatic-hjältar, och det är vanligen Fnatic som har globals som spelstil så hela draften verkar helt upp och ner och bådar för en spännande och underlig fight. Och liksom karta två blir det en ganska jämn och svängig match men som Fnatic i slutändan kan knipa med en boss på core. Grattis Fnatic!

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka har vi fokuserat på Europa och de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också hålla lite extra koll på Team expert, Tricked eSport och Zealots där de svenska spelarna BadBenny, Gnappe, Makke och POILK ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller här för Kina, och alla resultat samt övrig info återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.