HGC 2017 - Sammanfattning v. 6 (Fas 2)

Artikel - Multi - mån 28 augusti 2017, kl 21.53

SÄSONG 2: VECKA 6
Datum: 25-27 augusti
Totalt antal spelade matcher: 18 st (6 europeiska, 6 amerikanska, 6 koreanska)
Totalt antal bevakade matcher: 3 europeiska

----------

ALLMÄNT
Veckans matcher spelas på Garrosh-patchen och innebär bland annat nya tank-warriorn Garrosh som valbar hjälte, samt en rejäl omarbetning av The Butcher.

Veckan har återigen visat att nivåskillnaden mellan lagen i EU-regionen är väldigt liten. Både Zealots och Team Good Guys överraskar stort och vinner över lag de egentligen borde förlora mot och tabellen är jämnare än någonsin - med undantag för Fnatic som sitter stabilt på toppen. Så i nuläget har i princip samtliga europeiska lag chansen att ta sig till HGC-finalen på Blizzcon i slutet av oktober eller hamna i Crucibles.

Inför veckan har även en del lag- och lagnamnsändringar skett. I Nordamerika har Naventic blivit Lag Force och No Tomorrows spelare går numer under namnet SpaceStation Gaming.
I den alltjämt särbehandlade kinesiska delen av ligan har laget eStar Gaming upplösts och det tydliga jumbolaget WKG fått kicken. Nya lag i blir istället TheOne och Beyond the Game.

Metaobservationer: E.T.C. har blivit riktigt populär igen medan Greymanes deltagande har börjat dala något. Uther är dock fortfarande överlägset den mest frekventa hjälten… men med en nerf nyligen och fler justeringar på gång skall hans deltagande förhoppningsvis kunna bli lite mer balanserat om någon/några veckor. Johanna ser en hel del spel i veckan och även Sonya. Nya hjälten Garrosh är med både som pick och ban i måttlig utsträckning.

Åsa rekommenderar:
Dag 2, Match 1, Karta 4: Team Dignitas - Fnatic
En omöjlig comeback och avslutning som bara måste ses.

Dag 1, Match 2, Karta 2 och 3: Playing Ducks - Team Dignitas
Primärt rekommenderas denna match baserat på karta 2 med dess riktigt snygga och spännande avslutning. Men även den tredje kartan är riktigt snygg och otippad och således värd att se.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Fnatic: Fredag 18:00, Söndag 18:00
Tricked eSport: Söndag: 18:00
Team expert: Lördag 18:00, Söndag 20:00
Zealots: Lördag 18:00

----------

FNATIC-RAPPORT

Team Dignitas - Fnatic
När: Lördag 26/8
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
2-3

Karta 1: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Anub’arak, Gul’dan, Johanna, Lunara, Malfurion, Malthael, Rehgar, Tassadar, Uther, Valla
Bans: Chromie, Genji, Auriel, Tracer
Vinnare: Team Dignitas
Kommentar: Sedan Team Dignitas oväntat inte kvalificerade sig till Western Clash har det nu gått relativt lång tid sedan ärkerivalerna Dignitas och Fnatic möttes kompetitivt. Men trots att Fnatic på senare tid varit det klart mest dominanta laget i Europa - och världen - är det Dignitas som med kontrollerat spel får ett stort inledande övertag som de även behåller långt över mid-game och ända in i mål.

Karta 2: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Anub’arak, Dehaka, Falstad, Genji, Medivh, Rehgar, Sonya, Stitches, Uther, Valla
Bans: Abathur, Arthas, Auriel, Greymane
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Den andra kartan blir en omvänd version av föregångaren. Denna gång är det Fnatic som tar ledningen på alla sätt och nu känner vi igen det svenska laget som vi är vana att se dem, det vill säga med snyggt, aggressivt, strategiskt och dominant spel oavsett vem motståndaren är.

Karta 3: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Anub’arak, Dehaka, E.T.C., Greymane, Gul’dan, Leoric, Rehgar, Tassadar, Uther, Valla
Bans: Abathur, Auriel, Lunara, Medivh
Vinnare: Team Dignitas
Kommentar: Fnatic väljer banan men Dignitas äger den. Vid det här laget kan man se en tydlig struktur i vilken ett lag tar ledning från start och sedan håller det på alla plan i både structures, levlar och talent-övertag. Fnatic kämpar på och håller sig mirakulöst kvar ett flertal gånger men det stora underläge de hamnat i är på tok för stort att ta igen och Dignitas kan lekande lätt knipa ännu en vinst.

Karta 4: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Cassia, Dehaka, E.T.C., Li-Ming, Lt. Morales, Sonya, Uther, Valla
Bans: Greymane, Malthael, Medivh, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: För att potentiellt öka sina chanser till vinst drar Fnatic till med dubbelsupport medan Dignitas - som i vanliga fall spelar mycket dubbelsupport - nöjer sig med enbart en Lt. Morales. Och kartan blir också lite annorlunda då den denna gång hålls jämn på alla sätt ända fram till mid-game där Fnatic plötsligt vänder tillbaka när de borde fly och hoppar in en och en i Dignitas lag bara för att bli ihjälslagna. Därmed får Dignitas en åtråvärd ledning med ett par levlar. Fnatic försöker kämpa sig tillbaka men Dignitas hjältar vägrar helt enkelt att dö - och Fnatic missar dessutom ett antal avgörande attacker - och Dignitas kan traska på core mot vad som verkar vara en självklar seger. Men Fnatic ger inte upp och när coren gått ner på 11% har de dödat samtliga Dignitas hjältar och kan starta en motattack. Problemet är att alla Dignitas byggnader fortfarande lever så de kan på inga vis hinna ta ner motståndarcoren innan alla hjältar respawnat… och dessuttom har Dignitas Medivac som omedelbart kan teleportera laget direkt till Fnatics core. Men Fnatic gör så gott de kan och trycker sig ända fram till core där de möter Dignitas men då de vet att de inte kan backa - på grund av risken för Medivac - tvingas Fnatic trots omöjliga odds fortsätta framåt och efter att skickligt ha blockerat ingången till Hall of Storm, och Morales fått slut på mana, lyckas de på något mirakulöst sätt slå ner Dignitas core och vinna. Till stor överraskning för både kommentatorerna och Fnatic själva.

Karta 5: Sky Temple
Spelade hjältar: Anub’arak, Brightwing, Dehaka, E.T.C., Genji, Lunara, Rehgar, Tyrael, Uther, Valla
Bans: Abathur, Falstad, Medivh, Tracer
Vinnare: Fnatic
Kommentar: När Dignitas och Fnatic möts är det allt annat än sällsynt att det går hela vägen till sista kartan, och så även denna gång. Dignitas plockar några klassiska Fnatic-hjältar som Dehaka och Lunara och Fnatic tar denna gång Genji som de är grymt bra på. Matchen börjar jämnt, men Dignitas gör lite misstag vilket ger Fnatic ett litet övertag runt level 10 och efter det är snöbollseffekten ett faktum och Fnatic äger matchen totalt och avslutar den med 16 kills mot 1. Grattis Fnatic!
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka har vi fokuserat på Europa och de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också hålla lite extra koll på Team expert, Tricked eSport och Zealots där de svenska spelarna BadBenny, Gnappe, Makke och POILK ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller här för Kina, och alla resultat samt övrig info återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.