HGC 2017 - Sammanfattning v. 7 (Fas 2)

Artikel - Multi - tis 5 september 2017, kl 21.06

SÄSONG 2: VECKA 7
Datum: 1-3 september
Totalt antal spelade matcher: 30 st (6 europeiska, 6 amerikanska, 6 koreanska, 12 kinesiska)
Totalt antal bevakade matcher: 4 europeiska

----------

ALLMÄNT
Veckans matcher spelas på första balance patchen till Garrosh-patchen och innebär bland annat en liten buff på Alarak och Thrall, en nerf på Illidans heroic The Hunt, nerfar för Xul, Chen och Tassadar, justeringar på Auriel och Uther samt en rejäl nerf till den omarbetade The Butcher som gjorde entré förra veckan.

I vanliga fall brukar Fnatic och Team Dignitas betraktas som varandras främsta och jämnaste motståndare men med Fnatics nuvarande toppform och Dignitas mer tvivelaktig form kan man nu istället börja ana en ny rivalitetsmatchning mellan Dignitas och Team expert. Team expert seglade i samband med Western Clash upp som Europas näst bästa lag (en position som man innan fas två förknippat med Team Dignitas) och veckans matcher visar att Dignitas och expert nu är extremt jämnt matchande och kanske med största sannolikhet lagen som i slutändan kommer slåss om den andra platsen i kommande Blizzcon.

Inför Mid-Season Brawl lovade Fnatics lagkapten Quackniix på Twitter - till de andra medlemmarnas stora missnöje - att de om de vann skulle spela in en pojkbandsvideo. Detta efter att de väldigt ofta på skämt (?) brukar kallas ett svenskt pojkband. När så segern blev ett faktum har de varit tvungna att hålla sitt ord och i veckan kom så äntligen den utlovade - och vid det här laget väldigt efterlängtade - videon. Håll till godo och förbered er på lite äkta svensk Heroes-kvalitet med The Quackstreet Boys!

Metaobservationer:
Tyrandes popularitet ökar och Lúcio ser spel några gånger. E.T.C är nu den populäraste tanken i Europa med hundra procent deltagande, medans Anub’arak försvinner alltmer. Uther börjar nu också att falla bort lite och ersätts av Rehgar som den mest valda supporten i Europa, även han med hundra procent deltagande.

Åsa rekommenderar:
Dag 2, Match 1, Karta 1: Zealots - Team expert
Snyggt och fräckt spel från Team experts sida. Med E.T.C.s återkomst som legitim hjälte i metan kan experts BadBenny och adrd nu återigen köra sin superduo E.T.C. och Medivh som de tidigare visat mycket snyggt spel med senast E.T.C. var med i metan i början av experts HGC-karriär.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Fnatic: Lördag 18:00; Söndag 20:00
Tricked eSport: Fredag 18:00
Team expert: Fredag 20:00; Söndag 20:00
Zealots: Lördag 20:00

----------

FNATIC-RAPPORT

Team Liquid - Fnatic
När: Dag 1/9
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
0-3

Karta 1: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Chromie, E.T.C., Greymane, Gul’dan, Malfurion, Malthael, Rehgar, Stitches, Uther, Valla
Bans: Genji, Kael’thas, Medivh, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatics spelare Quackniix och scHwimpi mixar hjältar med varandra lite grann och Wubby hamnar på grund av dubbelsupport på Rehgar som man inte ser honom på nämnvärt ofta. Liquid får inte en enda kill medans Fnatic får betydligt fler, så  
trots lite ovana hjälteval är Fnatic ostoppbara och vinner snabbt och med stora marginaler på alla sätt.

Karta 2: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Arthas, Auriel, Dehaka, E.T.C., Li-Ming, Lunara, Muradin, Rehgar, Tyrande, Valla
Bans: Abathur, Genji, Greymane, Medivh
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Liksom på förra kartan är det Fnatic som dominerar med snyggt spel och det finns egentligen inte så mycket mer att säga än att Fnatic var bättre.

Karta 3: Sky Temple
Spelade hjältar: Abathur, Anub’arak, Cassia, Dehaka, E.T.C., Greymane, Lúcio, Lunara, Rehgar, Tyrael
Bans:Arthas, Falstad, Genji, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Denna gång återgår Fnatic till sina mer klassiska hjältar och dessutom spelar de på en bana som de är överlägsna på så Liquids chanser till vinst känns obefintliga redan innan matchen börjat. Trots detta blir det matchens jämnaste karta, även om det fortfarande inte innebar att Liquid hade en chans. Grattis Fnatic!

Tricked eSport - Fnatic
När: Dag 3/9
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
0-3

Karta 1: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Arthas, E.T.C., Greymane, Johanna, Li-Ming, Rehgar, Stitches, Tassadar, Tyrande, Valla
Bans: Abathur, Dehaka, Malthael, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Veckans svenskderby när Makke och Gnappe i Tricked möter det svenska pojkbandet Fnatic. I de inledande intervjuerna är Makke av åsiktien att det inte är kört - trots att de möter det outmanade topplaget - och att även Fnatic kan blöda (något som ju faktiskt bevisats då det enda laget som Fnatic förlorat till i fas två av HGC är Playing Ducks som ligger i botten av tabellen). Båda lagen kör med dubbeltank och Fnatic tar även dubbelsupport med Tassadar och Tyrande som spelas magnifikt av scHwimpi. Och Tricked får till några kills och kämpar väl men åtminstone på den första kartan förefaller Fnatic omöjliga att besegra.

Karta 2: Sky Temple
Spelade hjältar: Anub’arak, E.T.C., Genji, Greymane, Illidan, Li-Ming, Lúcio, Rehgar, Sonya, Xul
Bans: Arthas, Dehaka, Tassadar, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Quackniix i Fnatic som i normala fall spelar assassins spelar nu plötsligt bruiser-warriorn Sonya och enligt kommentatorerna är det en roll som han medvetet börjat öva in sig på. AlexTheProG i Tricked, som i normala fall spelar warrior, plockar Xul som varit en av hans nya specialhjältar sedan Xuls rework tidigare under året. Och den här gången sätter Tricked rejält med press och håller länge matchen jämn, men med runtstudsande Genji, Illidans Hunt och en boss tar Fnatic i slutändan ändå greppet och vinner.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 3: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Diablo, E.T.C., Falstad, Greymane, Gul’dan, Malthael, Rehgar, Stitches, Uther, Valla
Bans:Chromie, Johanna, Lunara, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic kör för tredje gången på rad med dubbelwarrior så kanske är detta en ny meta på gång. Återigen ser vi en inledande jämn match med Tricked med ett litet övertag. I mid-game tar så istället Fnatic kommandot - inte minst med sin alltid dödliga Stitches/Falstad kombo Hook->Gorge->Gust som elimenrerar motståndarhjältar åtskilliga gånger. Men efter några missar i vad som borde vara en överlägsen gruppfajt kan Tricked plötsligt vända och matchen blir återigen en jämn historia där Tricked har potential att vinna. Men tyvärr har de förlorat lite för många keeps och när de väljer att ta en gruppfajt mitt på kartan, istället för att teleportera tillbaka och försvara sin core när den får tre katapulter och en Falstad på sig, är förlusten ett faktum. Grattis Fnatic till ännu en övertygande 3-0-seger!

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka har vi fokuserat på Europa och de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också hålla lite extra koll på Team expert, Tricked eSport och Zealots där de svenska spelarna BadBenny, Gnappe, Makke och POILK  ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller här för Kina, och alla resultat samt övrig info återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.