HGC 2017 - Sammanfattning v. 8 (Fas 2)

Artikel - Multi - mån 11 september 2017, kl 22.33

SÄSONG 2: VECKA 8
Datum: 8-10 september
Totalt antal spelade matcher: 30 st (6 europeiska, 6 amerikanska, 6 koreanska, 12 kinesiska)
Totalt antal bevakade matcher: 4 europeiska

----------

ALLMÄNT
I veckan har de två första lagen blivit klara för HGC-finalen på Blizzcon. Deadlykittens har vunnit Sydostasiens uttagningar och är därmed kvalificerad.
I och med ytterligare vinster i veckan säkrade dessutom svenska Fnatic topplatsen i Europeiska tabellen och är därmed nu direktkvalificerade för Blizzcon.

Metaobservationer: Rehgar fortsätter att ha nästintill hundraprocentigt deltagande, men även Uther och E.T.C är som vanligt mycket populära. Johanna blir alltmer populär och även Lunara verkar vara på uppgång. Tyrande dyker upp några enstaka gånger och så även Lúcio som återigen verkar spelas som solo support efter att från att inledningsvis ha varit det nerfats till att bara vara i dubbelsupportkombinationer (om ens varit med alls).

Åsa rekommenderar:
Dag 1, Match 1, Karta 2: Tricked eSport - Team Liquid
Matchen för alla som tycker att vi får se Arthas lilla drake Sindragosa alldeles för sällan. Tricked använder henne dessutom i en spännande och mycket snygg kombo med Johannas Falling Sword som är helt klart värt att se.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Fnatic: Söndag 18:00
Tricked eSport: Fredag 18:00; Lördag 18:00
Team expert: Fredag 18:00
Zealots: Fredag 20:00; Söndag 18:00

----------

FNATIC-RAPPORT

Team Good Guys - Fnatic
När: Dag 9/9
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
0-3

Karta 1: Towers of Doom
Spelade hjältar: Arthas, Dehaka, E.T.C., Genji, Gul’dan, Rehgar, Tyrael, Tyrande, Uther, Valla
Bans: Abathur, Lunara, Malthael, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Första kartan på vad som är en extremt viktigt match för Fnatic. Om de vinner är de direktkvalificerade för HGC-finalen på Blizzcon… något som varit deras ultimata mål hela tiden. Och mot bottenlaget Good Guys borde vinst vara en lätt match men vi vet ju också historisk att det enda lag som vunnit över Fnatic i fas 2 av HGC är Playing Ducks som också är ett av bottenlagen så Fnatics akilleshäl verkar vara de lägre lagen som de kan ha en tendens att underskatta. Med detta i åtanke är resultatet på inga vis möjligt att förutse på förhand och på första kartan håller Good Guys mycket riktigt jämna steg med Fnatic och den popluära ugglebuilden på Tyrande gör att de trots ett inledande underläge kan komma tillbaka och ge svenskarna en riktig omgång. Drabbningarna mellan lagen är ofta riktigt jämna och vid ett tillfälle håller man på i 5 minuter med ett enda altare då hjältar dör fram och tillbaka på båda lagen, respawnar och hinner komma tillbaka fler gånger om. Men för att i slutändan få igenom den avgörande altar-channelingen använder Fnatic Sanctification och Divine Shield på Quackniix Gul’dan som därmed ohindrat kan säkra de sista skotten på Good Guys core.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 2: Sky Temple
Spelade hjältar: Abathur, Anub’arak, Arthas, Auriel, Dehaka, E.T.C., Greymane, Rehgar, Uther, Valla
Bans: Genji, Medivh, Tassadar, Tyrande
Vinnare: Fnatic
Kommentar: En av Fnatics bästa kartor och de får även med sig bekväma hjältar som Greymane, Dehaka, och Anub’arak så det ser mörkt ut för Good Guys. Och Fnatic får first kill redan efter några sekunder. Sedan fortsätter matchen på klassiskt Fnatic-vis i att svenskarna visar överlägsen klass och motståndarna inte har något att säga till om.

Karta 3: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Abathur, Arthas, E.T.C., Greymane, Lúcio, Malthael, Medivh, Tyrael, Uther, Valla
Bans: Anub’arak, Genji, Rehgar, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Ytterligare en karta där Fnatic är starka. scHwimpi kör Toxic Nest-build på Abathur och snart är kartan - inte minst området runt Immortalsarna - fullklottrad med slembomber vilket gör att läget ser läskigt ut för stackars Good Guys. Och alla nests skördar mycket riktigt också offer. Men inledningsvis håller Good Guys trots allt matchen relativt jämn även om man känner att Fnatic nånstans ändå har övertaget och runt level tio är ledningen ett faktum för svenskarna och de kan i slutändan lätt ta segern och kvalificera sig till Blizzcon. Dubbelgrattis Fnatic!

Team expert - Fnatic
När: Dag 10/9
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
0-3

Karta 1: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Dehaka, Garrosh, Greymane, Johanna, Kael’thas, Li-Ming, Rehgar, Tassadar, Tracer, Uther
Bans: Diablo, Genji, Lunara, Medivh
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Expert inleder stark och får ett par tidiga kills på Fnatic. Vi får se Garrosh-spel av BadBenny och Quackniix spelar mage ( Li-Ming), en roll vi vanligen inte ser honom på men som han uppenbarligen, om man ska tro kommentatorerna, håller på att öva upp sig på. Expert behåller ledning även in i mid-game men Fnatic börjar knappa in. Valet av Pyroblast som heroic för Kael’thas förvirrar kommentatorerna då Fnatic har alla medel i världen att kontra den och efter ytterligare ett ifråndrag av expert så kommer plötsligt Fnatic ikapp på alla vis och vinner.

Karta 2: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Greymane, Li-Ming, Rehgar, Sonya, Tassadar, Tyrael, Uther, Valla
Bans: Abathur, E.T.C., Tracer, Varian
Vinnare: Fnatic
Kommentar: På förra kartan spelade Quackniix Li-Ming och denna gång är det scHwimpi vilket återigen visar på Fnatics excellenta mångsidighet. Team expert håller matchen jämn men i slutändan är det Fnatic som kniper vinsten.

Karta 3: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Abathur, Arthas, Auriel, Chen, Dehaka, Greymane, Kharazim, Tyrael, Uther, Valla
Bans: Anub’arak, E.T.C., Genji, Medivh
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic kör på den Chen-komp de införde under Mid-Season Brawl som innebär att man har en Chen som tankar skott från torn genom att stå och dricka, dubbel support inkl Auriel som healar Chen och sedan Valla som agerar skadegörare och Aurielbatteri. Denna komp har historiskt visat sig omöjlig att besegra och brukar dessutom avsluta matchen extremt fort. Men Team expert känner till strategin och försöker hantera pressen bäst de kan - framförallt genom att fokusera ner Auriel som tagit Resurrect som heroic - och matchen är inte slut lika fort som under Mid-Season Brawl, men Fnatic vinner tillslut ändå. Grattis Fnatic!

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka har vi fokuserat på Europa och de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också hålla lite extra koll på Team expert, Tricked eSport och Zealots där de svenska spelarna BadBenny, Gnappe, Makke och POILK ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller här för Kina, och alla resultat samt övrig info återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.