HGC 2017 - Sammanfattning v. 9 (Fas 2)

Artikel - Multi - mån 18 september 2017, kl 22.42

SÄSONG 2: VECKA 9
Datum: 15-17 september
Totalt antal spelade matcher: 30 st (6 europeiska, 6 amerikanska, 6 koreanska, 12 kinesiska)
Totalt antal bevakade matcher: 2 europeiska, 2 kinesiska, 1 amerikansk

----------

ALLMÄNT

Veckans matcher spelas på den nya Kel’thuzad-patchen, men Kel’thuzad själv är ännu inte valbar som hjälte. Däremot innebär det omgjorda versioner av Leoric, Chromie, Jaina och Lt. Morales.

Veckans stora snackis och drama på Reddit gäller Zealots tankspelare och lagkapten Mopsio som har ett rykte om sig att vara väldigt otrevlig när han spelar privat, exempelvis Hero League. I veckan fångades det på film när han medvetet gav upp i en match och lät sin ETC stå och dansa i ett viktigt skede istället för att delta efter att han inte hållit med om sina medspelares åsikter. Detta är inte tillåtet beteende i Heroes of the Storm - och troligen inte heller enligt det HGC-kontrakt som proffsspelarna lyder under - och således gav Blizzard Mopsio sju dagars avstängning, innan helgens ligaspel. Zealots fick därmed spela veckans dubbla matcher med en substitutspelare och som ersättare i tankrollen valdes svenska Lauber från Team Leftovers, topplaget i europeiska Open-Division.
(Här är även en liten bonusfilm med ytterligare en av Mopsios
"danslektioner")

Efter veckans matcher är även Dignitas (EU), MVP Black (Korea) och Soul Torturers (Taiwan) klara för slutspelen på Blizzcon.
Några lag är även redan nu säkra att få spela i Crucibles och riskerar att åka ut ur HGC-ligan. De lagen är i nuläget Team Good Guys (EU), Lag Force (Nordamerika), Even in Death (Nordamerika), Raven (Korea) och Rrr (Korea). Kina har inga Crucibles.
Nästa vecka är det sista veckan av ordinarie ligaspel och det kommer då bli klart vilka som har chansen att knipa de resterande platserna till Blizzcon och vilket europeiskt lag som skall göra TGG sällskap i Crucibles. Så med andra ord mycket spännande att vänta.

andra kartan mot Gale Force Esports slår Roll20 esports HGC-rekordet för snabbaste vinst. Den nya rekordtiden är fantastiska 5:12. Grattis Roll20!

En ny rolig reklamsnuttsfilm med amerikanska kommentatorerna Gillyweed och Dreadnaught, liknande den som de europeiska kommentatorerna Khaldor och Trikslyr gjorde för ett tag sedan, har dykt upp.

Metaobservationer: I Europa är det samma hjältar som vanligt som är populära och man ser en massa Abathur-bans. De omgjorda hjältarna i Kel’thuzad-patchen ser alla spel i nån form men framförallt är det Leoric som gäller av dem.
I kinesiska HGC sägs Lunara vara en huvudhjälte som är med hela tiden, och hon förekommer nu även väldigt frekvent i  Europa. Enligt kommentatorerna för Kina spelas Garrosh i princip aldrig där. I Europa i veckan dyker han upp ett par gånger, spelad av PlayingDucks.
Baserat på den amerikanska match vi såg i veckan kan vi konstatera att Amerika verkar ha en aningen mer annorlunda draft och udda hjältar än de som ses i Europa för tillfället. Exempelvis ses där Li Li, Zagara, Zarya, Zeratul och Nazeebo.

Åsa rekommenderar:
Dag 3, Match 2, Karta 3: Team Dignitas - Team Liquid
Kommentator Khaldor blir superbitter på Liuquids draft och ältar det långt in på nästföljande karta… vilket blir superroligt i längden. Under draften diskuteras andra kommentatorn Trikslyrs förrvirrade kärlek till de olika Dignitas-pojkarna och andra knasigheter. Matchen i sig är kanske inget att hänga i julgranen men kommentatorerna äger!

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Fnatic: Lördag 20:00
Tricked eSport: Fredag 18:00
Team expert: Fredag 20:00
Zealots: Lördag 18:00

----------

FNATIC-RAPPORT

Zealots - Fnatic
När: Söndag 17/9
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
0-3

Karta 1: Dragon Shire
Spelade hjältar: Arthas, Chromie, Dehaka, E.T.C., Greymane, Johanna, Rehgar, Tyrande, Uther, Valla
Bans: Abathur, Genji, Lunara, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic är redan klara för Blizzcon och Zealots spelar med en substitutspelare vilket försämrar deras chanser något, så Fnatic kan lattja runt. Och det märks redan på första kartan som blir Dragon Shire, en karta som är Fnatics sämsta och som de konsekvent bannar, men som de nu tycks ha släppt igenom… kanske för att få lite övning när de inte är under den vanliga vinstpressen. Zealots kopplar greppet från start, får levelövertag och ett flertal kills medans Fnatic inte lyckas döda någon. Och övertaget bara ökar, så mycket att Zealots till slut kan göra en välgrundad satsning på coren. Men där nånstans vänder det plötsligt. Fnatic får till en kill och Tyrande i scHwimpis mycket kapabla händer skickar ugglor som gång på gång nästan dödar motståndarlagets Chromie så att solosupport Uther måste fokusera allt på Chromie i bakre linjen istället för på den frontline som skall göra skada. Och Fnatic kommer igen på alla plan, vänder och vinner, men med tanke på hur majoriteten av matchen såg ut kan man förstå väl varför Fnatic brukar banna Dragon Shire.
Kul kuriosa är också att Zealots substitutspelare Lauber och Fnatics scHwimpi är gamla syslöjdsklasskamrater från skoltiden.

Karta 2: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Abathur, Anub’arak, Arthas, E.T.C., Falstad, Greymane, Rehgar, Tyrael, Uther, Valla
Bans: Dehaka, Genji, Lúcio, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic väljer bana och den här gången är det inga konstigheter. De sätter pressen från första stund och trots ett litet försök halvvägs för Zealots att vända så är det Fnatic som totaldominerar på alla sätt och vinner enkelt. Kanske underskattade de bara motståndet på karta ett, insåg att de inte har råd att sänka garden och nu fokuserar som vanligt igen.

Karta 3: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Abathur, E.T.C., Genji, Greymane, Kael’thas, Leoric, Malthael, Rehgar, Tyrael, Uther
Bans: Dehaka, Diablo, Sonya, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Inledningsvis en jämnare match men man anar hela tiden att Fnatic är det starkare laget och det tar inte lång tid innan de drar ifrån igen, även om Zealots vinner den allra första Punishern. Och Fnatic spelar också riktigt lurigt och fräckt med bakdörrar, hjälte som lurar iväg motståndarna medan lagkamraterna smyger på core, etc. och det ger dem segern. Grattis Fnatic!

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka har vi fokuserat på Europa och de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också hålla lite extra koll på Team expert, Tricked eSport och Zealots där de svenska spelarna BadBenny, Gnappe, Makke och POILK  ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller här för Kina, och alla resultat samt övrig info återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.