HGC 2017 - Sammanfattning Western Clash (Fas 2)

Artikel - Multi - mån 7 augusti 2017, kl 22.19

SÄSONG 2: WESTERN CLASH
Datum: 4-6 augusti
Deltagande lag: Fnatic (EU), Team expert (EU), Team Liquid (EU), Tempo Storm (NA), Team Freedom (NA), Gale Force eSports (NA), Nomia (Australien/Nya Zeeland), RED Canids (Latinamerika)
Totalt antal spelade matcher: 14 st
Totalt antal bevakade matcher: 11 st

----------

ALLMÄNT

Matchen spelas på Stukov-patchen och denna gång är för första gången Stukov tillåten som valbar hjälte. För några veckor sedan kom även en patch som nerfade några av de i drafts mest valda hjältarna. Det är osäkert om denna senaste patch är den som gällde för Western Clash, men med tanke på hur metan såg ut är det rimligt att anta. I patchen nerfas exempelvis Genji, vilket är något som kommentatorerna nämner har gjorts.

Glaurung från amerikanska laget Roll20 esports - som tyvärr inte kvalade in till Western Clash denna gång - är med som gästanalytiker. Med som både analytiker och kommentator är även HotS-kommentatorn Skimmy från Nya Zeeland.

Team Liquid har Europas längst bestående oförändrade laguppsättning och Tempo Storm har Nordamerikas.

Fnatics tankspelare Breeze vann statistiken för högst KDA (kill, death, assist) och dog enbart en gång under hela mästerskapet.

Resultat:

Spoiler: Highlight to view
De externa regionerna (Australien/Nya Zeeland och Latinamerika) var först att bli utslagna. Därefter försvann alla amerikanska lag, vilket kanske inte är helt oväntat med tanke på hur starkt Europa sett ut den senaste tiden och i de senaste mästerskapen. Svenska Fnatic gick rakt till final medan den andra finalplatsen kom att avgöras i en spännande match mellan den europeiska giganten Team Liquid och uppstickaren Team expert. Team expert knep slutligen den andra finalplatsen, och bör vara extremt stolta över sig själva för att ha kommit så långt. Finalen vanns otvetydigt av Fnatic som därmed får revansch för vårens Western Clash-final som de så snörpligt förlorade mot Team Dignitas.

Nästa vecka 11-13 augusti spelas Eastern Clash där MVP Black (KR), L5 (KR), Tempest (KR), SPT (Kina), CE (Kina), Deadlykittens (Sydostasien), Team Face Check (Taiwan), Soul Torturers (Taiwan).
För Kina skulle egentligen även laget eStar Gaming tävla men på grund av visumproblem har de fått förhinder och ersätts istället av Soul Torturers (som var Taiwans representant i Mid-Season Brawl).

Metaobservationer:.
Metan känns nu relativt annorlunda från tidigare veckor och det förefaller som att nerfningar av de allra populäraste hjältarna fått effekt, så att vi nu ser en meta som är mer varierad och med plats för lite ovanligare hjältar.
Hjältar som Uther, Tassadar och Genji är fortfarande inblandade i hög grad men inte med samma prioritet som tidigare. Som ett resultat av det verkar hjältar som Brightwing och E.T.C. vara på väg tillbaka rejält. Lunara är också riktigt populär. Malthael har från att ha varit väldigt populär nu nästan fallit bort helt och även lite udda hjältar som Li Li såg några matchers speltid.

Åsa rekommenderar:
Dag 2, Match 3, Karta 5: Team Liquid - Team Freedom
The ultimate battle for the cores

Fnatics samtliga matcher såklart då dessa alltid är en fröjd att bevittna

----------

FNATIC-RAPPORT

Fnatic - RED Canids
När: Fredag 4/8
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
2-0

Kommentatorer: Dreadnaught och Grubby

Karta 1: Towers of Doom
Spelade hjältar: Anub’arak, Dehaka, Falstad, Illidan, Li-Ming, Genji, Greymane, Rehgar, Uther, Varian
Bans: Abathur, Auriel, Brightwing, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Den första matchen i Western Clash är en riktig David mot Goliat-drabbning där Europas bästa lag och de regerande världsmästarna Fnatic möter en av de externa regionerna i Latinamerikas RED Canids. RED Canids inleder dock aggressivt och lyckas med en snygg bait på Fnatic. Men efter det hittar Fnatic snabbt sitt i vanlig ordning excellenta spel och med comfort picks som Genji, Falstad och Anub’arak har de full kontroll och RED Canids har som förväntat inte en chans, vilket leder till att matchen snabbt är över.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 2: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Anub’arak, Arthas, Brightwing, Dehaka, Genji, Greymane, Stukov, Tassadar, Valla, Xul
Bans: Auriel, Rehgar, Sonya, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Även denna gång öppnar RED Canids starkt, vinner de första Punisharna och håller ända fram till late game jämna steg med Fnatic. Fnatic spelar HGC:s första Stukov vilket både gör kommentatorer, analytiker och tittare riktigt glada. Och SmX spelar honom också galant och lägger några riktigt snygga silence på motståndarna vilket tillåter Fnatic att slutligen vinna och gå vidare i Winners Bracket. Grattis Fnatic!
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Fnatic - Team Liquid
När: Lördag 5/8
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-0

Kommentatorer: Gillyweed och Trikslyr

Karta 1: Cursed Hollow
Spelade hjältar: Abathur, Brightwing, Dehaka, E.T.C., Falstad, Genji, Illidan, Rehgar, Tychus, Tyrael
Bans: Anub’arak, Lunara, The Lost Vikings, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Baserat på hur det sett ut historiskt är Liquid med största sannolikhet Fnatics farligaste motståndare i Western Clash, vilket gör resultatet av sammandrabbningen omöjligt att spekulera om på förhand. Och båda lagen får hjältar de är bekväma med i draften vilket också bäddar för en riktigt jämn match. Men Liquid har under senare delen av HGC visat en väldigt svajig form där de ibland varit överlägsna och ibland blivit totalt överkörda så det är svårt att veta vilken form de skall visa inför varje match. Och på första kartan verkar det vara det senare som gäller för matchen förvandlas från start till ett fullkomligt blodbad till Fnatics fördel som visar på övermänskligt spel och där Wubby på sin Dehaka dominerar.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 2: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Auriel, Diablo, E.T.C., Genji, Greymane, Leoric, Lunara, Rehgar, The Lost Vikings, Valla
Bans: Abathur, Anub’arak, Dehaka, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: En betydligt jämnare start och första halva där Liquid börjar ta för sig ordentligt. HasuObs i Liquid får sina vikingar som han är exceptionellt bra med. Men Fnatics skickliga spel blir än en gång övermäktigt för det tyska laget och i late game tar Fnatic ett stort övertag och vinner.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 3: Sky Temple
Spelade hjältar: Anub’arak, Greymane, Illidan, Li-Ming, Lunara, Medivh, Rehgar, The Lost Vikings, Uther, Varian
Bans: Abathur, Dehaka, E.T.C., Genji
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Liquid sätter återigen sitt hopp till HasuObs vikingar, men det lyckades ju inte på förra kartan så frågan är om det kommer göra det denna gång. Framförallt då Fnatic får komforthjältar som Lunara, Illidan och inte minst scHwimpis Medivh. Och ingenting verkar kunna stoppa kraften som är Fnatic och kartan blir den mest ojämna hittills och är snabbt över. Grattis Fnatic, vi ses i semin!

Fnatic - Team expert
När: Söndag 6/8
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-0

Kommentatorer: Dreadnaught och Trikslyr

Karta 1: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Abathur, Anub’arak, Genji, Greymane, Illidan, Johanna, Kharazim, Leoric, Lunara, Uther
Bans: Dehaka, Diablo, Medivh, Xul
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Svenskderby mellan helsvenska Fnatic och Team expert med svenske BadBenny. Expert börjar starkt och får under de första minuterna flera kills på Fnatic och ett övertag i levlar. Och expert fortsätter hålla kommandot och kontrollen över matchen och Fnatic verkar inte alls spela på samma nivå som de vanligen brukar. I mid-game har expert fortfarande alla sina byggnader kvar medan Fnatic har hälften och dessutom saknar ett keep så läget ser allt annat än ljust ut för det helsvenska laget. Expert gör även en core rush i det keeplösa hörnet men Fnatic hinner tillbaka och stoppa anfallet och rädda sin core med 30% liv kvar. Och i och med att de i processen får ett antal kills på expert kan de själva direkt göra en reverse core rush och de lyckas vinna, framförallt som Wubbys Leoric slänger sin Entomb rakt över experts Hall of Storm så att de hjältar som respawnar inte skall kunna ta sig ut och stoppa rushen. Men även om Fnatic vinner skall de nog tacka sin lyckliga stjärna och det skall bli spännande att se hur fortsatta kartor kommer att gå. Skall de hitta sin form igen eller kommer expert att ta hem vinsten?

Karta 2: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Brightwing, Dehaka, E.T.C., Genji, Greymane, Lunara, Stukov, Valla
Bans: Diablo, Medivh, Rehgar, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Draften börjar underligt, med vad som verkar vara något av en felklickning för expert som innebär att de får en underlig hjälteuppsättning med Auriel och Greymane. Draftens görs då om så de kan välja en annan uppsättning men görs sedan om ytterligare en gång då det verkar som att reglerna säger att expert måste fortsätta på den draft de först valde. Fnatic får å sin sidan alla hjältar de gillar så expert har därmed aldrig en chans i matchen. Så även om Fnatic vinner känns det ändå lite fuskigt och inte direkt som de vinner på skicklighet med tanke på att expert tvingas spela med en icke-fungerande komp vilket även tvingar spelarna att spela hjältar de inte är vana vid eller bekväma med.
Matchens Genji-spelare: scHwimpi

Karta 3: Towers of Doom
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Brightwing, Chromie, Dehaka, E.T.C., Genji, The Lost Vikings, Uther, Valla
Bans: Greymane, Illidan, Lunara, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Efter en första karta som de vinner lite på ren tur och en andrakarta där de i princip fick vinsten får Fnatic nu äntligen vinna en match på sina egna meriter. Det snygga Fnatic-spel vi är vana vid är nu tillbaka och BadBennys expert puttas ner till Losers Bracket medans Fnatic går vidare till finalen och får dessutom med sig en kartas gratisvinst eftersom de kvalificerat sig direkt från Winners Bracket. Grattis Fnatic!
Matchens Genji-spelare: Quackniix

FINAL: Fnatic - Team expert
När: Söndag 6/8
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-0

Kommentatorer: Khaldor och Dreadnaught

Karta 1: Sky Temple
Spelade hjältar: Brightwing, Dehaka, E.T.C., Genji, Illidan, Johanna, Kharazim, Rehgar, Tassadar, Valla
Bans: Abathur, Anub’arak, Auriel, Uther
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Dags för returmötet av dagens första match mellan Fnatic och Team expert… och oavsett hur finalen går vet vi nu att vi kommer att få minst en svensk Western Clash-mästare. Fnatic går in i drabbningen med en gratisvinst sedan de gick raka vägen till finalen utan att behöva ta en omväg via Losers Bracket. Fnatic är världens bästa lag men Team expert har visat superform genom hela mästerskapet och inte minst i semifinalen mot Team Liquid där de ändå ganska övertygande tog en 3:0-seger, så allt kan hända i finalen. Men på första kartan kör Fnatic en global-komp, en strategi som de är kända för, och visar på sann mästarstil.

Karta 2: Battlefield of Eternity
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Brightwing, Dehaka, Lunara, Muradin, Thrall, Tyrande, Uther, Valla
Bans: E.T.C., Genji, Malthael, Tassadar
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Båda lagen tar med sig en varsin ovanlig hjälte då Fnatic väljer Tyrande och expert kör med Thrall. Fnatic har övertaget i matchen men expert ger sig inte i första taget och kämpar tillbaka. Och med en sen Immortal lyckas de till och med ta matchens första keep och en stund senare tar de även ett andra fort och får en ledning i structures. Dock lyckas inte expert få till ett enda kill, något som Fnatic å andra sidan får ganska gott om. Och trots en upphämtning från expert och en länge jämn match får Fnatic plötsligt till en nästan team wipe och kan ostört gå på core och vinna.

Karta 3: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Diablo, E.T.C., Genji, Greymane, Lunara, Malfurion, Medivh, Rehgar, Sonya, The Butcher
Bans: Abathur, Brightwing, Dehaka, Stukov
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Med den gratis vinst Fnatic fått och resultatet från de två första kartorna kan denna karta bli mästerskapets sista, då finalen spelas i bäst av sju. Och om Fnatic vinner kommer de dessutom ha gått genom mästerskapet utan att förlora en enda karta. Fnatic plockar Medivh för att undvika att experts Medivh-mästare adrd får den, och expert överraskar alla med att plocka The Butcher som i princip aldrig spelas. Butchern är dock en hjälte om inte får dö då han måste stacka köttbitar (som förloras vid död) för att bli riktigt bra, men tyvärr dör Butchern om och om igen. Och det gör även övriga hjältar på Team expert. Fnatic visar extremt dominant form och denna gången har verkligen expert inte en chans. Fnatic blir västmästare… Grattis Fnatic!

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.