Hunted: The Demon’s Forge

Hands-on - Multi - fre 20 augusti 2010, kl 09.47

Conan Barbaren-doftande actiontitel enligt stereotypmodellen, fast med stöd för co-op-spel. Det är åtminstone den korta beskrivningen på Betshedas Hunted: The Demon’s Forge. Spelet innehåller två karaktärer, en manlig ugh-ugh-kille som såklart är skallig och hårdhänt. Han slåss bäst med svärd på nära håll. Vid sin sida en kvinnlig kämpe som föredrar distansarbete med pilbågen. Tillsammans ska de… tja… någonting i alla fall. Någonting där det måste dödas. Handlingen var inget som presenterades nämnvärt på Gamescom.

Svärd och pilbåge, en studie i grönt och våld av konstnären Bethesda S.
Jag fick möjligheten att spela co-op-kampanjen och den är faktiskt oväntat trevligt. Designen kan och bör man kritisera. Från stereotypschablonen till att det faktiskt är ganska tråkigt designat. Spelmässigt innehåller dock Hunted flertalet styrkor som gör att det blir lättsmält underhållning. Man växlar enkelt mellan närstrid och distans och vid tillfällen kan man även byta karaktär med varandra om man spelar två. Förutom pilbåge och vapen finns även ett magisystem där man kan buffa den andra spelaren för att sprida sina magiska krafter och öka styrkan i attackerna. Stridssystemet i denna tredjepersonsactiontitel är, som i så många andra tredjepersonasactiontitlar, mycket likt Gears of War. Gömma sig, titta fram, skjuta och sen gömma sig igen.

Hunted är tack vare sin välgjorda spelbarhet ett spel det är lätt att sätta sig in och. Och är man två som spelar kan man faktiskt ha ganska roligt. Kanske inte fullprisroligt, men åtminstone reabackskoj över en helg. Hade jag inte själv fått testa titeln utan bara sett den på håll hade jag förmodligen inte varit lika positiv, men när jag väl spelat och inser att tiden rusat på rätt bra, då inser jag också att Hunted inte är helt tokigt. Förutom designen då. Den är fortfarande gräslig.

Har säkrat åretväxten av gamers med sonen Adam 12/23/2011 - 13:48

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.