Julkalender 2012 - Lucka 14: Vilken spelkaraktär skulle passa som jultomte?

Lista - Multi - fre 14 december 2012, kl 14.27

Ni vet hur det är. Som barn är inte det viktigaste på julafton att träffa hela tjocka släkten. Speciellt inte farbror Gustaf som har den där hiskeliga andredräkten och alltid ska nypa en på armen och dra något torftigt skämt. Det är inte heller julbordet eller julfikat, som visserligen är väldigt smaskigt, som är det viktigaste. Det är inte ens Kalle och hans vänner som man sett till dödagar. Nej det är självfallet julklapparna. Dock tar det alltid en sådan fruktansvärt lång tid innan man får kasta sig över paketen. Värst är faktiskt att det är alltid någon vuxen i familjen, oftast en karl, som reser sig i sakta mak strax efter klockan fyra när man redan ätit femton lussekatter och utbrister "Nä! Jag tror minsann jag ska gå och handla aftonbladet!" och försvinner sedan snabbt ut, men smyger egentligen in på toaletten i farstun för att byta om. Sedan tar det ännu längre tid då det tar en halv evighet innan han fått på sig tomtedräkten och tro sig lyckats smita ut genom dörren för att återigen knacka på den och komma in glatt skrattandes "Ho, ho, finns det några snälla barn här". Självfallet är det inte en unge i världen som går på att det inte är morbror Karl under skägget. Och så här håller det på år ut och år in.

MEN! Vad skulle egentligen hända om det inte var morbror Karl under masken, utan istället var det någon av våra älskade tv-spelskaraktärer som kom inrulltandes?

Så istället för att hyra in en halvfull taxi-chaffis så tänkte jag ge förslag på fem olika spelkaraktärer som skulle vara ypperliga alternativ till jultomten. Eftersom lösskägg är töntigt är självfallet kriteriet att man måste ha ett äkta skägg!


Zangief
Antingen ser man Zangief som en muskulös, brysk, stereoidtomte som säkert skulle skrämma skiten ur vilken unge som helst. Alternativt tänker man istället på honom som en bamsekramande (see what i did there, höhöhö...) rysk nallebjörn som låtern barnen sitta i hans gigantiska knä och få önska sig precis vad som helst. Vilken annan tomte skulle dessutom orka bära en sådan stor julklappssäck som Zangief?


Dr.Light
Titta bara på honom, han ÄR ju jultomten! Om inte skägget i sig är övertalande nog så är han dessutom så godhjärtad att till och med nunnorna skulle tycka att han var astråkig. Med tanke på att han dessutom är ett geni så skulle han säkert kunna uppfinna fantastiska julklappar. Jag menar vem vill inte ha en handkanon i julklapp?


Sir Arthur
Ytterligare en nobel och rättfärdig karaktär som skulle göra allt för att julklapparna skulle komma fram i tid. Han är dessutom inte främmande att göra det flera gånger om! Så länge han håller sin rustning på så är det ingen fara, för vem vill se en jultomte som springer runt i bara underkläderna?
.


Captain LeChuck
Kanske har mer gemensamt med julbocken än jultomten, men är det någon som kan se till att barnen verkligen skräms till att hålla sig snälla så är det LeChuck. Han har dessutom en förmåga att dyka upp gång, på gång, på gång trots Guybrush idoga försök att bli av med honom en gång för alla.
.


Olaf the Stout
Olaf är egentligen den perfekta täckmanteln för morbror Karl. Han stinker förmodligen lika mycket som morbror Karl, är lika fet som morbror Karl, har samma burdusa röst som morbror Karl och lika mycket skägg som morbror Karl, men det ÄR inte morbror Karl! Och inte helt olikt Zangief är han stark som få och kan därför bära med sig tonvis av julklappar.

Vem skulle du vilja se som tomten?

Vem har den fetaste nördgrottan? JAG! 10/16/2014 - 19:46

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.