Julkalender 2012 - Lucka 21: En Skillpointig Julsaga

Krönika - Multi - fre 21 december 2012, kl 01.00

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast Sebastian är vaken.

Det är natten innan julafton men Sebastian Magnusson är allt annat än i munter julstämning. Stressen är påtaglig när han med tunga slag hamrar på det antika terminaltangentbordet och komponerar en tweet.

- Sidan är nere, igen.

Även om det begränsade antalet tecken inte berättar hela historian så kan den uppmärksamma känna frustrationen som Sebastian förmedlar. Det är teknikansvarige på det webbhotell som Skillpoint ligger på som är mottagare av tweeten och orsaken är, inte helt förvånande, att Skillpoint.se inte går att komma åt. Sidan har gått ner. Och julefriden är hotad.

I en annan del av Sverige kliver Andreas Ljungström upp ur sängen för att koka julgröt till familjen. Med grötkastrullen rykandes på plattan kliar sig Andreas i det nyodlade skägget och går igenom den mentala listan igen.

- Hmm, ja, årets torsk är färdig. Julrimmen ordnade. Och sen beror det såklart på när den där gladlynte skäggige filuren är redo igen.

Det är dock inte någon julklappslista eller annat julbestyr som listas, utan självklart listan över inspelade, publicerade och planerade podcastavsnitt.

- När är det dags för Indieklubben igen, redan i mellandagarna kanske? Och det där Planescape: Torment kanske man ska styra upp!

Tankarna vandrar i väg i takt med att röken ändrar karaktär från lätt genomskinlig till svart bolmande. Det är först när brandlarmet börjar tjuta som doften av vidbränd gröt gör sig påmind.

- Aj, helsike. Det var den gröten det. Nåja, några traditioner ska man väl hålla vid liv i alla fall! Skrockar Andreas förvånansvärt förnöjt medan han överväger om han ska få barnen att öppna julklapparna tidigt eller om han kan hålla sig från att få spela Skylander Giants till senare under kvällen.

En annan än mer livlig karaktär än de små plastfigurerna som gömmer sig i ett av Andreas paket “till barnen” är den parveln som just nu gör sitt bästa för att ta en promenad på sin husses ansikte. Starfighter Johansson vaknar upp med en tass i ögat och en andra på god väg in genom hans högra näsborre. Det härligt juliga skrockandet från dörröppningen avslöjar att Linnea Hummel redan har vaknat och lätt förnöjt låtit den lille vovsingen vandra runt över en sovandes Starfighter.

- God jul, julmustfrukosten väntar! Utbrister hon och tar några kliv ut i köket.

Efter flera noggranna tester har den objektivt bästa julmusten inhandlats, i mängder, och först senare insåg de båda att enda sättet att konsumera all must innan utgångsdatum blir att dricka till frukost, lunch och middag varje dag i månader framöver. Förvånansvärt nog är detta inget som verkar bekymra någon av de glada skåningarna när de slår sig ner vid matbordet för att inleda denna julaftonsmorgon.

Mindre muntert är det i karga Linköping där Gustav Granlund vaknar upp och inser att det inte alls är 23:e och tågbiljetter från gårdagen gör lite för att kunna komma hem till Pig City. Det är tveksamt om det beror på att Berg lurade i honom ytterligare en ölprovning den 22:e eller om tiden sprang iväg under spelomgång 121 i FTL som gör att Gustav nu tvingas vandra över Vättern för att hinna hem innan julbordet.

- Dags för en frisk vandringstur då, det är tur att skägget hunnit växa ut igen.

Några snabba manövrar senare har Gustavs närmast magiska skägg förvandlats till en heltäckande vinterklädsel som skulle kunna skydda mot även de kargaste av norrländska vintrar, och det bär av hemåt.

Någon som inte heller lider någon nöd i den karga norrländska vintern är Johan Eklund. Trots sin ständiga vistelse i nordligare breddgrader har Johan andra saker att tänka på. Sedan en tid tillbaka har han återfunnits i ett hörn i lägenheten med en stor trekantig metalliknande huvudbonad, ständigt upprepande läten som mest påminner om någon form av grubblande Chtulu. De dansade lemmingsarna i rummets andra hörn verkar inte kunna bryta transen och det enda som kan tydas mellan grymten och baklängespratet är orden “brädspel”, “oupplysta hjärndöda massa” och “call of duty”.

Som om via telepati kastas vi, i samma sekund som Johan yttrar orden “Tekken suger”, till Paul Svensson som med andan i halsen sätter sig upp i sängen. Paul har inte kunnat sova speciellt lugnt sedan julkortet signerat Agent 47 damp ner i brevlådan och trots den lugnande julefriden liknar nervarna närmast en banjos strängar. Men paniken lägger sig snart när Paul påminns av att det är julaftons morgon och allt det där goda som dagen bär med sig väntar.

- Godis och hårda klappar! Utbrister Paul när han slänger täcket åt sidan och springer för att sätta på julmusiken och komma i rätt stämning.

Någon som redan har den julosande spelmusiken på högsta volym och sitter och myser med en varm glöggmugg är Tobias Jensen. Med bjällror från ett 16-bitars ljudchip myser Tobias lite extra, lägger Wii U-kontrollen åt sidan och öppnar upp laptopen i knät för att avnjuta dagens början genom att hälsa hela Skillpoint en god jul. Det är dock som om musiken spelats från en LP-skiva som stannar hastigt när han möts av “Sidan kunde inte visas” på skärmen. Skillpoint nere, på självaste julafton?

På andra sidan jordklotet sitter en förvirrad Peter Kroon i en arkadhall i centrala Tokyo och spelar ett obskyrt arkadspel. Det är dock som om en osedd kraft sliter honom från sin besatthet och han förvirrat tittar runt omkring sig och utbrister:

- Är Tokyo Game Show redan slut? Eller vänta, är Skillpoint.se nere?!

Sebastian sitter som på nålar när han inväntar svar i ett tomt twitter-flöde. Julfirandet får vänta, Skillpoint måste upp annars är julefriden för alltid hotad. Stunden senare ser han dock hur en figur rör sig ute på balkongen och innan han ser vem som står där ute rödklädd hinner tanken slå honom:

- Tänk om Paul inte led av tillfällig sinnesförvirring utan att hans julkortssvamlande faktiskt hade någon sanningshalt.

Men när Lars Jensen kliver in genom balkongdörren drar Sebastian en lugnets suck. Med rungande stämma börjar Lars deklarera:

- Jag vet att ni inte har sett lika mycket av mig på sistone som en gång i tiden. Men jag har hört era önskningar och har kommit hit i form av julspelens väktare. Jag är här denna jul för att hjälpa förmedla Skillpoint till folket och göra 2013 till året som för alltid kommer bli känt som Skillpoints år. Du har redan påbörjat resan och genom dig kommer jag nu hjälpa dig att leda folket till det heliga landet, där Skillpoint är spelarnas fristad precis som det alltid varit menat. 2012 var aldrig undergången utan början på något nytt, och precis som det är förutspått och skrivet av Berg är detta julen då alla får dela Skillpoints evangelium. Så som det är skrivet, så ska det bli.

Med de sista orden vänder Lars tillbaka ut ur lägenheten och jetpacken på ryggen skickar den galne skåningen till skyn. Han är snart inte mer än en prick på himlen och i Sebastians ögon reflekteras den stjärnklara himlen i antydan av en tår. Runt om i landet vaknar spelare upp en efter en och sätter på sina datorer, matar in Skillpoint.se i webbläsaren och på skärmen uppenbaras texten så som det var skrifvet:

“Sidan kunde inte visas”

God jul!

farfarsparadoxen.se || ettglasjuice.se 10/12/2013 - 11:18
Starfighter Johanssons bild

Fruktansvärt bra julsaga, jag vill väcka Linnea och låta henne läsa omedelbart men den tidiga timman lägger band på mig. :love:

Tobias Jensens bild

Naaaawwww.... så fint!

ChrisXs bild

Helt klart den bästa julsagan jag läst detta året! :D

OhNoSpywares bild

Sååå bra :love:

Paul Svenssons bild

Underbart! Fantastiskt! Det är honom vi vill ha!

Crimson Thunders bild

Underbart :love:

VodkaCitrons bild

Japp, helt underbart! :santa:

Åsa Modéns bild

Kan bara hålla med. Underbar saga!!! :love:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.