Julkalender 2015 - Lucka 12: Spelvärldens tomtekandidater

Artikel - Multi - lör 12 december 2015, kl 00.59

I fjolårets julkalender presenterade vi våra nominerade till titeln spelvärldens lucia. Och eftersom vi fortfarande i allra högsta grad anser att spelvärlden behöver sitt eget luciatåg tog vi denna gång på oss uppgiften att tillsätta ytterligare en position i tåget, nämligen den som tomtenisse.

Efter en mödosam sökprocess med ljus och lykta lyckades vi till slut vaska fram fyra lämpliga kandidater för rollen. Alla med sina egna jul- och lussespecifika talanger.

Mario/Super Mario
Mario har alltid klätt bra i rött och föredrar helst att bära denna färg. Något han har gemensamt med självaste tomtefar vilket gör honom till en solklar kandidat för rollen som tomte i spelvärldens luciatåg.
Särskild talang: Med sin förmåga att ändra storlek är Mario en mångsidig kandidat som kan smälta in i såväl luciatåg med barn som med vuxna.

Winter Veil Jaina (Heroes of the Storm)
Med ett enkelt kostymbyte lyckas vår Warcraft-hjältinna fånga all julens essens. Inte nog med att hon klär alldeles utmärkt i tomtekostym, hon matchar även sin utstyrsel med en passande snöflingestav och en snöbollskastande snögubbehjälpare vid sin sida som kan sprida en lekfull stämning hos såväl gamla som unga som skådar luciatåget.
Särskild talang: Kan trolla fram både pepparkakor och lussebullar med en stavviftning.

Sumo Santa (ClayFighter)
Här är tomtekandidaten med extra allt. Med stor kropphydda utlovar Sumo Santa en tomte som räcker åt alla och han kan luciatåga dagar i streck då han likt kameler lagrar både vätske- och näringsresurser i sina fettvalkar.
Särskild talang: Är en hejare på att tillverka leksaker, som han dessutom gärna delar ut medans de övrig luciatågsmedlemmarna sjunger.

Bad Mr. Frosty (ClayFighter)
Då rivalen Sumo Santa fått en nominering valde allas vår arga snögubbe Frosty att nominera sig själv. Och då vi anser att alla förtjänar en chans och skall behandlas lika, låter vi honom givetvis delta. Trots ett visst problem med närhet till varma stearinljus kompenserar Frosty detta med en god och genuin kännedom om vintern, julen och dess traditioner som den snövarelse han är.
Särskild talang: Frosty låter hälsa att trots onda gärningar i det förgångna önskar han nu jobba för världsfred och för alla julvarelsers lika värde.

Så här såg vår ursprungliga nomineringslista ut men lagom till lucia har våra planer blivit rejält grusade. Sumo Santa och Bad Mr. Frosty har inte kunnat sluta puckla på varandra, med undantag för när Frosty blev avundsjuk på Jainas snögubbe och gav sig på honom också. Mario blev skrämd av allt tumult och försvann i ett rör så nu står vi här lite panikartat utan vare sig tomte eller kandidater.

Just därför behöver vi nu er hjälp. Har du en bra kandidat till rollen som tomte i spelvärldens luciatåg, skicka då namn på karaktären samt motivering till tavling@skillpoint.se senast klockan 23:59 den 20 december 2015. Märk mailet med "Lucka 12". Den bästa motiveringen belönas med ett fint spelpaket till PC bestående av Warhammer: End Times - Vermintide, Hatoful Boyfriend och Dust: An Elysian Tail.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.