Karmaflow

Hands-on - PC - tors 6 november 2014, kl 12.28

Vad får man om man korsar en rockopera med ett tv-spel? Man får Karmaflow från en grupp holländska indieutvecklare. Denna nya genrekombo väcker tillräckligt mycket intresse för att dra både ögon och öron till sig, och för mig som både älskar spel och musikaler är konceptet rena himmelriket. Därför står jag redan och studsar i startgroparna i väntan på den kommande releasen.

Idén till spelet föddes då Ivo, en av utvecklarna som dessutom tidigare komponerat ett flertal rockoperor, fick för sig att göra en ny opera som han dessutom ville korsa med spel. Han vände sig då till några spelutvecklande kollegor och resten är - eller kommer i alla fall att bli - historia. Spelet har planerad release på Steam för PC och Mac i januari 2015, och en konsolvariant finns även det planerat till senare under året.

Så hur spelas det då tänker ni? Spelet är en plattformspusslare där all story sjungs fram (på engelska med textning) i rockoperastil, och musiken är verkligen grym på alla sätt och vis. Sången i trailern nedan är faktiskt direkt hämtad från spelet så ni kan få en liten föraning om vad som väntar. Man spelar som en liten figur som kan injicera och extrahera karma-energi ur olika föremål och genom att utvinna karma på ett ställe och använda det på ett annat aktiverar man olika föremål i omgivningen så att man kan ta sig vidare och så småningom rädda världen. Totalt finns fem världar som behöver räddas och alla har sin egen unika stil för att bidra till variation och motverka att spelet blir enformigt. Det finns exempelvis en skogsbana, en underjordisk stad och en luftbana, som förövrigt var den som fanns spelbar på Gamex. I den sistnämnda banan gällde det att sväva runt och interagera med olika ångsprutande rör och apparater för att styra luftflöden och plattformar dit man ville.

Karmaflow är roligt att spela, erbjuder ett intressant koncept och kanske ett av de starkaste soundtracken på länge. Musikerna bakom sången och musiken kommer alla från olika mer eller mindre kända metalband, som exempelvis Cradle of Filth och Dragonforce. Så detta är verkligen en av de mer spännande kompositionerna att hålla ögonen på nästa år.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.