Mitt spelrum - Sofia

Artikel - Multi - mån 9 augusti 2010, kl 10.51

I artikelserien ”Mitt spelrum” visar redaktionen upp hemmens allra heligaste del – spelavdelningen. Först ut är Sofia Hård som stoltserar med ordning och reda, många uppsättningar konsoler och smarta lösningar. Åtminstone enligt henne själv.

Redan när jag och min sambo skulle flytta ihop var en sak säker – vi skulle ha en trea och det tredje rummet skulle bli spelrum. Och därmed basta. Andra par skulle kanske behövt längre och blodigare diskussioner om en av parterna ville ta extrarummet och fylla det med spel, men när båda är lika stora spelnördar bubblade vi istället av entusiasm. Så mycket riktigt, vi har ett spelrum. Visserligen går det rätt bra att spela i vardagsrummet också, inte minst för att vi har placerat vår Playstation 3 där tillsammans med en extra Xbox 360 och en Nintendo Wii. När det gäller spel går det knappast någon nöd på oss. Men låt oss fokusera på spelrummet, det primära rummet för just spelande.

Spelstation
Tv:n köptes i ungefär samma veva som Playstation 3 (eller rättare sagt i panik någon vecka strax innan när jag insåg att en mycket avancerad konsol var på väg och att jag inte kunde spela på 21” tjock-tv med gott samvete längre). En 32” från Philips som fungerar helt dugligt. Den är i sin tur omringad av två Xbox 360 (en är debug) samt retrodelen. Här återfinns en Gamecube, en Playstation 2 och en Dreamcast, för tillfällen när man vill vara lite nostalgisk. Saknas på plats gör riktigt gamla saker, men mellan-gammalt som SNES och NES finns nära till hands i färdigpaketerade Ikea-lådor kompletta med sladdar. Utöver konsolerna är rummet även utrustat med relativt ny PC, en uppsjö bärbara konsoler och en iPhone. Det enda rummet egentligen saknar är minikyl, kaffebryggare och kakburk. Men det finns på önskelistan.

Spelförvaring
Hemma hos Hård finns det egentligen tre nivåer av spelförvaring. Det blir så när man har så många spel. Steg ett för ett spel är hyllor ovanför tv:n. Här mellanlandar bland annat recensionsspel och ”on-the-go-spel”, det vill säga spel man spelar för stunden. Utöver det har vi varsin ”best-of-hylla” där vi sorterat ut favoriter. Efter denna hylla kommer det stora spelskåpet. Här finns spel för de aktuella generationerna. Xbox 360, PS3 och Nintendo Wii, samt Nintendo DS och PSP. Men det finns naturligtvis fler spel än så. Allt som tillhör äldre generationer är bokstavsförpackat i snitsiga lådor, införda i ett register och undanskuffat i spelrumsarkivet som vi kallat vår städskrubb. Där finns även större tillbehör som Wii Fit-brädan, Xbox 360-ratten och liknande.

Stämning
Naturligtvis är stämning något helt subjektivt och förhoppningsvis tycker man om stämningen i sitt spelrum. Så är åtminstone fallet för mig. Med smådetaljer som spelfigurer, spelbroderi på väggen och hängare för Guitar Hero-gurorna ligger en positivt nördig ton över hela rummet. Det som vi kan brista lite på är samlarutgåvor. Några finns, men inte så överdrivet många. Fallout 3-lunchboxen är det som sticker ut allra mest. Pärlplatteversion av Mario och en zombieskalle är övrig stämningsbyggande inredning.

Bekvämlighet
Att välja rätt spelsoffa är viktigt. Vi har en tvåsitssoffa som man med hjälp av kärlek och små rumpor kan sitta tre i. Troligtvis kommer den på sikt att bli riktigt härligt nersjunken och en sån soffa som man egentligen borde slänga, men som ändå hänger med till framtida hobbyrum och liknande. På sikt är det tänkt att fixa en fatboy för det ultimata hänget. Extrapoäng för bekvämlighet går även till fläkten, utmärkt nu under sommaren. Likaså den svarta rullgardinen som kan mörklägga fullständigt oavsett väder utomhus.

Utbud
Nya spel är styrkan i vårat spelrum. Det finns få titlar den här generationen som inte går att återfinna i något av alla spelskåp. Nytt före gammalt är ledordet, även om trevliga gamla PS2-spel står högt i kurs och lätt går att få fram. Portabla spel är också något som det finns ganska många av hemma hos mig. Som gammal Game Boy-tjej har jag inte bara ett helt zoo av tidigare Game Boy-modeller utan även många av de riktigt gamla pärlorna till spel. Som fantastiska Link´s Awakening.

Tre godbitar
Arkadsticka Dreamcast
Officiell sticka till fightingspelskonsolen Dreamcast. Tung, bastant och felfri. En mycket bra kontroll som är oumbärlig i till exempel Street Fighter 3rd Strike.

Game Boy Micro
Ganska onödig konsol som kom när Nintendo DS redan fanns på banan. Men den är liten, söt och behändig. Försvann ganska tidigt från butikerna eftersom den var just onödig, men nu när Nintendo DS inte längre har stöd för GBA-spel har den återigen en funktion.

Zelda Ocarina of Time
Länge världens bästa spel. Och fortfarande en av mina käraste ägodelar. Inte speciellt värdefull, men nostalgi i koncentrerad spelkassettform.

Vill du visa upp ditt spelrum på Skillpoint.se? Läs mer här.

Har säkrat åretväxten av gamers med sonen Adam 12/23/2011 - 13:48
UfU__Xs bild

Låter trevligt det där. Väldigt inriktat mot funktionalitet får jag en känsla av. :)

Ser fram emot att se Lars och Sebastians som jag tror tillsammans kan utgöra själva definitionen av ordningsmässig kontrast. :p

Ken Remess bild

KEN! :D

TTVs bild

Fin,fint! :beer:

Mists bild

FatBoy är inte värt pengarna, 6 lax för nåt som inte är särskilt bekvämt.

Lars Jensens bild

UfU__X skrev:
Ser fram emot att se Lars och Sebastians som jag tror tillsammans kan utgöra själva definitionen av ordningsmässig kontrast. :p

Oh yeah. Jag kräktes när jag såg Sebastians oreda. Får panik bara jag tänker på det.... :tired:

:party:

Andreas Ljungströms bild

Fint Sofia! :beer:

UfU__X skrev:
Ser fram emot att se Lars och Sebastians som jag tror tillsammans kan utgöra själva definitionen av ordningsmässig kontrast.

Håller med!

Lars maniska ordning vs Sebbes bombnedslag till rum. Det blir grejer det! :D

Strafers bild

Najs najs :)

Sofia Hårds bild

Tack för de snälla orden.

Och ja, angående Sebastians spelrum, när vi visar upp det måste vi nog köra någon sån där barnförbjudet-rating-grej på sidan så inte minderåriga tar skada av att se bilder ;)

Fuzzys bild

Fin samling. Och nu kom dessutom Sebastians bilder på sin manliga samling insusande i medvetandet igen...

Sebastian Magnussons bild

Jag känner mig lite förtalad här...

Sofia Hårds bild

Sebastian Magnusson skrev:
Jag känner mig lite förtalad här...

Börja fila på din spelrumsartikel och motbevisa alla elaka ord vettja ;)

Alexanders bild

Vore kul att ha ett spelrum minsann. :) Det finns det inte plats för i nuvarande lägenhet tyvärr, men det kanske är något man ska försöka unna sig i framtiden.. :love: Spelrum till mig och en walk-in-closet till sambon...

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.