Skillpoint besöker Final Fantasy XIV Fan Gathering Sverige

Artikel - Multi - fre 29 juli 2016, kl 16.06

Det finns få spel som har en så tajt gemenskap som onlinerollspel. Visst finns det många andra speltyper som folk lägger ned en extrem mängd tid på och som kräver mycket samarbete, men bredden av konstiga saker man kan ta sig för i ett onlinerollspel gör att man i princip kan använda det som ett chattrum medan man odlar grönsaker eller jagar samlarkort. Förra helgen var det dags att för första gången för egen del ta den gemenskapen vidare ut i köttrymden när ett 30-tal FFXIV-fantaster samlades i Rålambshovsparken i kungliga huvudstaden.

Även om det var tydligt att många hade stenkoll på varandra redan sedan tidigare så var jag inte den enda nykomlingen där och det var inte direkt svårt att känna sig välkommen. Det är väl också en av få tillfällen när det faktiskt är mindre vettigt att svara “Sebastian” på frågan “Vad heter du?” - det är ju under sina karaktärsnamn man har störst chans att känna igen varandra. Ganska snabbt blev vi indelade i olika lag - light parties i FFXIV-terminologi - och så var det dags att gå ut på äventyr.

Eller ja, snarare vad som oundvikligen händer när en tillräckligt stor mängd svenskar träffas i ett grönområde - kubb! Men det rörde sig förstås inte om vilken tråkig svensson-kubb som helst, utan alla pjäserna var omsorgsfullt handmålade för att likna moogles. Således - Kubbo! Efter att ha eliminerat alla hans undersåtar så gällde det att slutligen fälla Good King Moggle Mog XII, en uppgift minst lika svår som vilken traditionell Thornmarch Extreme som helst.

Till klassiska sommarnöjen hör förstås också en tipspromenad och efter att med lite svårighet ha lokaliserat den första frågan “Hur många folkparker finns det i Stockholm?” så kändes nog frestelsen att ta fram mobilen och fuska ganska överhängande. I alla fall tills vi hittade fler frågelappar i helt annan design som faktiskt hade med FFXIV att göra och insåg att vi nog sprungit över någon helt annans lapp, typ Folkparkernas Vänners. Inte för att det var jättemycket lättare att komma på allt annat utan extern hjälp, men vi behövde i alla fall inte försöka stava till Merlwyb Bloefhiswyn förrän senare när det blev quiz. I sann RNG-anda så fick man dra lott om priserna och vårt lag plockade hem varsin läcker Battlemaster t-shirt.

En annan höjdpunkt var Chocoboracet, eller som en utomstående kunde kallat det - folk som hoppade säck i gula sopsäckar. Förutom att vara snabbast gick det också att vinna på att vara mest Chocobolik, något jag själv pinsamt nog lyckades med i min deltävling. Ibland lönar det sig att inte ha någon skam i kroppen. Vid det här laget har min handled till och med återhämtat sig från den brutala kollapsen vid mållinjen. Som tämligen ny till spelet var jag nog inte så jättemycket till hjälp i quizen som även rutinerade FFXIV-veteraner lär ha klassat som bestialiskt svår.

Allt som allt var det en synnerligt trevlig tillställning, som inte ens rubbades alltför mycket av att den utspelade sig samma dag som Pokémon Go officiellt släpptes i Sverige. För mig som inte deltagit i tidigare evenemang var det förstås också väldigt roligt att kunna sätta namn och ansikten på alla Lalafell och Miqo-te man sett drälla omkring i Free Company-huset. Evenemanget som helhet får min Commendation.

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.