Spelfilmat: Paranormal Activity 4

Artikel - Multi - ons 6 november 2013, kl 11.18

I den lättsamma artikelserien Spelfilmat leker vi med tanken på vad som händer om man tar osannolika spel och gör film av eller osannolika filmer och gör spel av. Den här gången blir det spel av Paranormal activity 4.

Tonårstjejen Alex bor tillsammans med sina föräldrar och sin lillebror Wyatt. Allt verkar bra utåt sett, men hennes föräldrar är på väg att glida ifrån varandra. Som tur är har Alex sin bästa vän Ben som hon kan anförtro sig åt och dela sin oro över sina föräldrar med. När den nyinflyttade kvinnan - Katie - i huset mitt emot dem blir sjuk tar Alex föräldrar på sig att vara barnvakt åt kvinnans sex-årige son Robbie. Detta ger Alex något annat att anförtro åt Ben, nämligen att Robbie verkar vara hemsökt. Konstiga saker händer runt omkring honom och i huset. Ben hjälper Alex att sätta upp övervakning via familjens laptops så de kan gå till botten med vad det är som händer. Vad Alex inte vet är att för fem år sedan mördade Katie sin sambo, sin syster och sin svåger innan hon kidnappade sin ettårige brorson Hunter och försvann. Det visar sig nu att Katie och Robbie har ett sjukligt intresse för någon i Alex familj.

Tyvärr är filmen otroligt tråkig och trots bra skådespelarinsatser går det inte att bli engagerad eller skrämd. Däremot går det kanske att mjölka ur lite mer pengar ur denna franchise även efter detta filmistiska magplask genom att göra ett spel. Och inte vilket spel som helst utan ett Facebook-spel. Skräcktemat passar in alldeles utmärkt eftersom bland det läskigaste som finns är att få en inbjudan till ett Facebook-spel. Inte bara en gång, utan upprepade gånger, dag efter dag. När du fått din beskärda del av inbjudningsterror och först klickar dig in på PA 4 for Facebook guidas du igenom en liten introduktion. Där berättar de för dig att det här är en helt ny och fräsch version av det klassiska spelet Whack-a-mole!

Du får en hammare och ska slå ner karaktärer från filmen när de sticker upp sina små huvuden ur olika hål på skärmen. Men eftersom du är ny och inte har så många vänner som spelar än så har du bara tio slag på dig, sedan måste du vänta i fjorton dagar innan hammaren har laddats upp igen. Naturligtvis går väntetiden ner om du bjuder in dina kompisar. För varje vän du har i din lista dras det av 0,3 sekunder på uppladdningstiden. Men eftersom du har förton miljoner människor i din vänlista som du blivit kompis med just för dessa spel så är det inga problem. Så fort de alla tackat ja (efter att du spammat dem med inbjudningar tusen gånger, så de också får känna skräcken) så är det bara att klicka loss med hammaren och mosa pannbenen på Alex, Doug och Holly med flera. Skulle det hända att du inte får vänner nog att acceptera din inbjudan kanske du kan få din farmor att skapa ett Facebook-konto och börja spela med dig. Även gamla människor behöver ju förstaklassig underhållning.

I PA 4 for Facebook är det du som spelar demonen. I och med att det är du som håller i hammaren är det du som har makten över dessa människors öden. Eftersom filmen Paranormal Activity 4 bara är en lång transportsträcka till ett dåligt slut så blir det här spelet en frisk fläkt. Här kan du som demonen välja att göra slut på familjen fort som ögat, eller dra ut på det och missa med flit. Det är du som i mörkrets namn svingar pixelhammaren och nedbringar ondskans makter. Men passa dig så du inte råkar slå Katie eller Robbie av misstag. De är på din sida och mosar du dem är det game over i en vecka och du får se Alex med familj och vänner flyga runt på rultiga grisar och räcka ut tungan åt dig.

Tidigare artiklar i serien:
Pixeljunk Monsters

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.