Spelfilmat: Pixeljunk Monsters

Artikel - Multi - ons 16 oktober 2013, kl 13.08

I den lättsamma artikelserien Spelfilmat leker vi med tanken på vad som händer om man tar osannolika spel och gör film av eller osannolika filmer och gör spel av. Först ut är arkad- och tower defense-liret Pixeljunk Monsters!

Idyllen vid Billy-Boys hem hotas av anfallande mutantspindlar!
I detta suveräna spel ska man styra sin lilla fula gubbe genom en mängd olika banor i desperata försök att skydda sin lilla hydda med små minifulingar. Våg efter våg av hemska monster anfaller utan pardon men vår hjälte är en fena på att omvandla befintliga träd till torn. Torn som kan skjuta kanonkulor, pilar, eld, laser med mera. Han får inte en lugn stund utan måste ila runt mellan sina torn och försöka att hinna med att uppgradera dem innan nästa våg med ännu hemskare monster kommer. Har man i slutändan lyckats förhindra varenda monster från att ta sig fram får man en glad liten ful gubbe och en fin regnbåge på kartan.

I filmen Pixeljunk Monsters tänker jag mig något åt The Hills Have Eyes hållet. Fast här är det de inavlade mutanterna som är hjältarna. Man får följa Billy-Boy, en hyvens kille som bor avsides på landet i sin lilla hydda. Till vardags tycker han om att ansa sitt gröna skägg och springa runt naken och leta föda åt sina tjugo barn, som alla ser ut som miniatyrer av honom själv. Barnens mammor finns inte med i bilden, men vem vet, kanske är det Billy-Boy som är mamman också. En dag när han är ute och samlar nötter kommer helt plötsligt grannklanen för att hälsa på, men de har med sig sina hotfulla spindlar och konstiga stenkusiner.

Allan!!!
Billy-Boy förstår att något är fel och skyndar sig att aktivera sina trädfällor. Snart regnar kulor och pilar ned på inkräktarna och Billy-Boy måste kämpa som en galning för att hinna med att bygga och uppgradera sina torn, för grannklanen skickar bara hårdare och hårdare släktingar. En del har till och med muterat fram vingar! I slutändan kommer Allan - klanens överhuvud i egen hög person. Legenden säger att hans mor parade sig med en jättesnigel, på grund av det har Allan snigelarmar och måste alltid bära med sig sitt snäckskal. Billy-Boy springer runt som en vettvilling och lurar Allan att följa honom. Vad Allan inte vet är att Billy-Boy placerat ut sprängladdningar. Med hjälp av sina torn och landminor lyckas han bekämpa Allan som dör med ett högt råmande. Slutet gott, allting gott. Eller?

Precis som i The Hills Have Eyes är ondingarna inavlade och dessa monster har inte förnuft nog att mutera fram ordentliga vingar.
Nä, filmen måste ju ha en twist. Billy-Boy råkade nämligen i början av filmen sniffa alldeles för djupt i mäsken och började hallucinera och se dubbelt. Han hade bara två barn och de som kom för att hälsa på var inte grannarna, det var socialtjänsten som skulle ta barnen. Han dödade dem genom att kasta pinnar och stenar medan han själv satt i ett träd och skrattade hysteriskt. När sedan polisen kom fortsatte han sina galna upptåg och hade ihjäl dem allihopa. I slutändan var det hans fru som kom hem efter en dag på stan, men han misstog henne för Allan och sprängde henne med en hemmagjord bomb. Han inser sitt misstag för sent och springer hem till hyddan. Där hittar han barnen livlösa på golvet. De hade svultit hela dagen och till slut druckit sig mätta på mäsk och dött.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.