Spelsläpp - September 2010

Artikel - Multi - ons 1 september 2010, kl 09.02

Även om vi har haft en riktigt stark spelsommar i år så är det nu i september det på allvar börjar hetta till. Redan nu på fredag släpps Team Ninjas högintressanta Samus-tolkning Metroid: Other M. Silikonbröstfylld klyschbingo eller ännu en enastående nytolkning á la Metroid Prime? Snart vet vi. Samma dag släpps också Valkyria Chronicles 2, och även om lite av bildskönheten fått stryka på foten nu när serien tagit klivet ned från Playstation 3 till PSP så finns det all anledning att hoppas att resten av den briljanta föregångaren överlevt övergången intakt. Och faller inte det en i smaken så kan PSP-ägare se fram emot ytterligare japanska konstigheter i och med Kingdom Hearts: Birth by Sleep som utspelar sig innan tidigare Kingdom Hearts-spel.

Månadens allra största släpp är annars egentligen inte ett spel, utan Playstation Move. Efter att ha lekt runt med den ett tag känns den väl inte fruktansvärt annorlunda från en Wiimote, men det är som bekant spelen som får avgöra det hela. Vilka inledningsvis blir bland andra Start the Party, Flight Control HD och Sports Champions.

Och apropå sport är det givetvis en stor månad för alla anhängare av digitaliserad idrott. Både FIFA 11 och NHL 11 släpps under månadens gång till ungefär alla format någonsin, och därutöver släpps även det lite mer lättsamma NHL Slapshot till Wii. Vad gäller årligen återkommande franchises vill inte Activision Blizzard vara sämre än EA, utan passar på att släppa sitt nästa gitarrplinkarspel, Guitar Hero: Warriors of Rock.

Inte heller de som föredrar mer tv-speliga tv-spelsupplevelser går lottlösa i september. Bungies (med all sannolikhet) allra sista Halo-titel, Halo: Reach, trillar slutligen in under månadens gång och verkar bli en värdig svanesång. Nämnas bör förstås också Dead Rising 2, som trots att det bytt utvecklare från japaner till kanadicker verkar bibehålla och förfina mycket av det som gjorde ettan så underhållande.

Avslutningsvis skall vi passa på att nämna två pc-titlar som bortsett sin gemensamma plattform nästan är så olika som spel kan bli. Final Fantasy XIV skall bland annat vara smidigare och mer tillmötesgående för solospelare än sin "föregångare" Final Fantasy XI. Det andra spelet är en konkurrent till StarCraft 2 om årets strategispelssläpp. Vi talar naturligtvis om Civilization V, som med utökade möjligheter och total omgjort gridsystem kommer att bli oerhört spännande att syna i sömmarna.

Det är givetvis inte allt som släpps under månadens gång, utan bara ett axplock av det vi finner mest intressant. Har vi missat några guldkorn? Fyll på i kommentarerna!

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30
Rymdyoghurts bild

NHL 11, fasen vad skoj det ska bli!

Andreas Ljungströms bild

Rymdyoghurt skrev:
NHL 11, fasen vad skoj det ska bli!

Yes, instämmer till fullo! Och klart att Skillpoint ska ha ett lag också. :beer:

Rymdyoghurts bild

Andreas Ljungström skrev:
Yes, instämmer till fullo! Och klart att Skillpoint ska ha ett lag också.

Hehe, innebär det att du anmäler ditt intresse av att agera lagpappa? :D

Andreas Ljungströms bild

Rymdyoghurt skrev:
Hehe, innebär det att du anmäler ditt intresse av att agera lagpappa?

Sure thing! :)

Carefaces bild

NHL 11, NHL: Slapshot, Reach, GH6 och Birth by Sleep..
Vad fan, det är ju halva lönen?! :X

Fleischers bild

Final Fantasy 14 ser ut att bli riktigt skoj. 11an hade ju en helt underbar värld men pissigt gameplay. Hoppas dom har fixat det nu.

Nya Metroid håller jag ljummet intresse till innan jag vet hur det artar sig. Kontrollen verkar ju piss. Blir hellre glatt överraskad.

TTVs bild

Andreas Ljungström skrev:

Rymdyoghurt skrev:

Vilken konsol snackar vi?

Andreas Ljungströms bild

Thörn skrev:
Vilken konsol snackar vi?

Xbox 360.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.