Julkalender 2012 - Lucka 9

Video - Multi - sön 9 december 2012, kl 15.21

Till julkalender ->

Fruktstund! 01/02/2014 - 16:00
OhNoSpywares bild

Tydligen ska Nygårdas Bourbonsfatslagrade vara ganska lik Zeunerts, men lite sötare. Inte hunnit testa den. Vore kul att höra vad du tycker om du nu inte testat en sådan "lagrad" must innan :)
Den finns i lager på alla Systembolag i hela Skåne län så den kan du garanterat få tag på lättare än det norrländska guldet ;)

Har druckit tre sorters must i helgen och kan konstatera att det är extremt stor skillnad i smak om man bara smuttar på musten eller om man tar två klunkar i taget/dricker mer än ett glas under en kväll. Nygårdas must tyckte jag var väldigt trevlig om jag bara smuttade, men så fort jag tog "för mycket" blev det inte alls bra. Nyckelbryggeriers smakar mycket bättre i längden, men har inte alls samma "åhå nommigt!" när jag smuttar. Nygårdas var tydligt sötare.

Zeunerts är den tredje musten och det går inte ens att jämföra. :p Men det är svårt att beskriva så om du får chans att smaka bourbonsfatslagrade musten vill jag väldigt gärna höra vad du anser om skillnaden mellan dessa olika typer av must. (håll dig undan från den ekfatslagrade (tydligen), den verkar variera ooootroligt mycket i kvalitet. Vissa babblar om blåbärssoppa och andra om medicin... hurr!)

Starfighter Johanssons bild

OhNoSpyware skrev:

Jag har smakat den, det var årets första julmust för mig faktiskt! Den var inte särskilt mycket att hänga i granen tyckte jag, den hade i alla fall inte en suck gentemot t.ex. Three Hearts. :) Vad jag kan ge den är att den smakade "vuxnare" än sina sockeressenskompisar (nu är det ett ord) och hade en betydligt trevligare, alltså lägre, mängd kolsyra.

OhNoSpywares bild

Åsikterna om Nygårdas två lagrade mustar verkar gå isär en hel del ser jag nu, och de flesta verkar tycka att de inte alls når upp till Zeunerts iaf. Kanske ska skita i att slänga pengar på den och fokusera på den allra godaste av mustar :p *läser musttrådar på olika forum*

Sitter och dricker Nyckelmust och mår gott just nu iaf. Har en Zeunerts till ikväll ^^ Nyckelmusten har inte heller så himla mycket kolsyra. Tumme upp för den <3 Jag gillar sällan söt must och du verkar vara lite tvärt om :D

Three Hearts vore kul att testa dock, men precis som det lär vara svårt för dig att hitta den lappländska Nyckelmusten lär jag ha svårt att hitta halländska Three Hearts :p

Starfighter Johanssons bild

Jag har ingen must alls till ikväll, men jag får skylla mig själv. Skulle ha köpt ett större lager! :)

Just ja, jag hade glömt att Three Hearts är halländskt! Men visst känns det lite konstigt att det i ett land så litet som Sverige faktiskt är ska vara svårt för de i norr att få tag i sydliga produkter och tvärtom? Jag skulle förresten också vilja prova göra egen must nån gång, men jag har varken kolsyremaskin eller pengar till en. :D

ChrisXs bild

Gaaah!!! Får panik... Bli min privata vän Starfighter :santa:
Både du och Gwellmyn kommer bli mina "Best of.. profiler på nätet som jag vill ha i min närhet".

Fick smärre chock när Apotekarens fick så lågt betyg.. känner att jag med behöver göra ett riktigt test..
Likt dig har Apotekarens varit en stor favorit genom åren.

/ Best Regards ChrisX

Starfighter Johanssons bild

ChrisX skrev:
CITERA

Aww, men vad jättefint sagt av dig! :)
Jag är tämligen säker på att Apotekarnes fick dåligt för att det var en PET-flaska. Eftersom ICAs egna var i PET-flaska bestämde jag mig för att skaffa alla i samma "format", så att det inte skulle bli orättvist. Det är skillnad på must i glas, helt klart.

...eller? Dags för ett andra test? :)

ChrisXs bild

det är ju på PET flaska jag alltid druckit~ ;)
Tydligen har jag inte höga krav på must kvalité.

Testade Nygårdas Julmust på flaska i helgen (Ekfatslagrad) Vilket djup på must!
Men för att avsluta detta på ett bra sätt...
Julmust.. A MUST(det svenska must namnet nu) have! :santa:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.