Jaguar, söt på avstånd.

Blogg - HybridTheWombat - mån 28 mars 2011, kl 19.53

Innan jag visste ordet av hade jag bytt ut mina närstridskanoner mot artilleri.
Att ligga i omlopp nära nog att skrapa av lacken på fronten hade sina charmiga stunder, men nu ville jag ligga på avstånd med fötterna på panelen och invänta fyrverkerierna. Förhoppningsvis.

Direktörn på företaget tyckte att det skulle vara kul om jag provade mina nya moduler på skoj, utan risker, för att finjustera eventuella skavanker i manuveringen.

När man nämner 'utan risker' i vårat sällskap så har det oftast någon baktanke.
Men ivrig som jag var gick jag med på förslaget, man kan nästan säga att jag skuttade över till systemet vi bestämt oss för att mötas upp.

"Okej, öppna eld. Vi kollar hur mycket skada du kan lägga ut."

Sagt och gjort. När första salvan landade så sjönk skölden relativt snabbt. Andra, Tredje och fjärde höll samma nivå.

"Inte helt illa för en så liten modell, Eh?"
"Bra där. Jag ska testa mina drönare på dig. Redo?"
"Vaf-- Nej!"

Han låste mig, aktiverade sitt arsenal av moduler och släppte lös sina drönare. Hur något så litet kan spotta ut ett så stort antal drönare är för mig ofattbart. Jag får inte plats med en, men han har plats med en mindre baltisk by. Lägen som dessa är just det min Jaguar bör undvika.

"Min salvager kostade visserligen hälften av vad din Jaguar gick lös på, men det är principen som räknas. Ett öga för ett öga, eller något. Försäkrad?" fnissade han.

Några dagar innan hade vi åkt ut för att dra in lite slantar på uppdrag. Dessa går fortare om man har någon som plockar upp allt skräp som bildas. Det är ju faktiskt pengar det med, och många bäckar små...
Trött som jag var så hade jag helt missat att han skrek på hälp. Tydligen hade han retat upp en av dom så pass att dom öppnade eld. Jag sträckte lite på mig och försökte läsa av vem av dom det var.
"Fan, det är en destroyer." gäspade jag fram. "Dom tar ju evigheter att läsa av signaturen på, och mina kanoner kommer inte att träffa när den ligger så pass nära." Jag lutade mig tillbaka ner i stolen. "Sorry, Bro. Hoppas du tar dig ut i tid." Några sekunder senare låg där ett vrak och en kapsel.

Min Jaguar är inte designad att tåla drönare, speciellt inte den mängden. Det tog inte lång stund innan jag fann mig själv svävande i en grönskimrande kapsel, brevid mitt vrak till tonerna av ett ganska högfrekvent skratt.

Som skapare av företaget och aktieägare kan jag bara säga; ha så kul utan rättigheter, herr f.d. direktör.

EVE - fantastiskt roligt.

Kletets bild

Underhållande läsning, ingen går säker i rymden. :bigsmile:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.