Återvändandet

Blogg - Johan Eklund - fre 22 februari 2013, kl 15.32

Efter att ha skrivit klart min artikelserie Rollspelens Rötter blev jag lite sugen på att återvända till Elder Scrolls-världen. Det uppenbara valet vore ju Skyrim, med nysläppta expansioner och allt, men tanken föll tillbaka till Morrowind faktiskt. Skamligt nog spelade jag aldrig klart Morrowind. Eller ja, om man nu kan spela klart ett Elder Scrolls-spel. Hursom helst så spelade jag aldrig expansionerna till spelet när det gavs ut, vilket känns lite tråkigt såhär i efterhand.

Så glad i hågen startar man upp spelet i Steam och upptäcker att det inte ser så dåligt ut som man trodde. Visst, det är kanske inte vackert med dagens mått mätt, men det står sig ändå hyfsat trots tidens tand.

Morrowind hade ju dock en fantastiskt stor krets av fans och en levande modkultur som är aktiv än idag. Därför kände jag till att det finns en fanskapad uppdatering med över 2000 addons vars enda syfte är att få Morrowind att se bättre ut. Så jag googlade snabbt upp den senaste versionen av detta, Overhaul 3.0, och blev faktiskt förvånad över skillnaden i grafisk skärpa.

Dessutom så flyter det behagligt på, och jag har inte upplevt några som helst prestandaproblem med Overhaul 3.0. Nu är jag förvisso i startgroparna med mina utforskingar av Morrowind och de hemligheter den vulkaniska ön Vvardenfall gömmer. Har jag tid så kommer jag återkomma med uppdateringar om mina upplevelser där. Men tills dess postar jag nedanstående video för alla som själv är nyfikna på att spela om Morrowind (eller vill spela för första gången), men avskräckts av den gamla grafiken. Håll till godo!

http://youtu.be/d69wYi3_LWo

Inte nog med att ingenting är bra eller dåligt, om inte tänkandet gör det så; utan ingenting är någonting alls, förutom i den utsträckning tänkandet har gjort det. 10/01/2012 - 22:04

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.