Snart släpps Neil Gaimans första spel, Wayward Manor

Blogg - Johan Eklund - mån 30 juni 2014, kl 19.26

Vissa av er kanske inte bekantat er med vem Neil Gaiman är och undrar varför jag för får mig att skriva om denna okända speldesigners obetydliga speldebut. Men faktum är att ingenting runt Neil Gaiman är obetydligt eller ovärt att uppmärksamma. Denne britt är nämligen gärnan bakom böcker som Good Omens, som skrevs tillsammans med Terry Pratchett, seriealbumet Sandman samt filmer (och de böcker de baseras på) såsom Stardust och Coraline. Därtill har han skrivit manus till avsnitt i olika tv-serier, som Dr. Who, Babylon 5 och The Simpsons.

Med andra ord är det helt klart värt att uppmärksamma denna litterära mångsysslare och kreativa hjärnas första djupdykning i spelmediet.

Wayward Manor är en liten gotisk historia inspirerad av många av de berättelser Gaiman själv tog del av som barn. Man kommer i spelet gestalta ett frustrerat spöke vars modus operandi är att göra sig av med alla de oönskade typer som försöker flytta in i och ockupera dess gamla viktorianska hus. Fokus i spelet ligger på pussel, drama och komedi där knasiga - den ena mer udda än den andre - karaktärer gör livet svårt för spöket.

Visst låter det charmigt? Denna skapelse släpps den 15:e juli, det vill säga om bara lite mer än två veckor och jag själv hoppas få tid till att se om spelet kan leva upp till Gaimans goda rykte.

Inte nog med att ingenting är bra eller dåligt, om inte tänkandet gör det så; utan ingenting är någonting alls, förutom i den utsträckning tänkandet har gjort det. 10/01/2012 - 22:04

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.