Josef Hajpar!

Blogg - Josef Diktatorn - mån 14 mars 2011, kl 01.10

Välkommen till min lilla hajphörna som jag kallar för "Josef Hajpar".
I denna lilla hörna kommer jag hajpa ett par spel som jag ser fram imot och känner en okuvlig lust att fraternisera omkring.
Denna gång har hajplotten hamnat på tre spel jag hoppas kommer bli riktigt trevliga bekantskaper i TV-soffan.
Denna gång kommer jag hajpa hela tre spel och dessa tre är Homefront, Brink och L.A Noir. Med andra ord hela två FPS den här rundan.

Homefront/FPS/360/PC/PS3/Kaos studios/110318/

Homefront utspelar sig på amerikansk mark och som medlem i en liten guerillagrupp ska du kämpa för överlevnad och frihet mot hemska nordkoreaner som valt att invadera the u.s of a efter att landet blivit klent efter en ekonomisk kris. Detta är ett intressant upplägg och förmodligen inte alls lika hjärtslitande om man inte är just amris, men ändock ett coolt skrämmande scenario i en inte alltför avlägsen framtid.

Ok nog om bakgrundssnack för allvarligt talat så är inte lite bakgrundshistoria till ännu ett krigs-FPS så jävla hett. I ett spellandskap som bokstavligen pyr av aktivitet så är det mer eller mindre ett måste att sticka ut.
För i ärlighetens namn så behöver vi inte ännu en spelserie som ser ut som Call of Duty eller Battlefield och det verkar det lyckligtvis som Homefront gör på en del väsentliga punkter.

Det som gör mig mest hajpad är tre saker.

1. storyn

Bakom storyn ligger författarna till Red Dawn och spelfilmen Apocalypse Now vilket känns väldigt spännande, speciellt om man som jag tycker att en bra story ofta är någonting som helt saknas i genren FPS.
Att man spelar ur "förlorarnas synvinkel" och kämpar mot ett både teknologiskt och numerärt överläge älskar jag redan på förhand. Håller alltid på förlorarna eller dom som är lite i underläge.

2. Battlepoints

Dessa poäng låser man upp i MP-matcher och man kan själv välja vad man ska spendera dessa på. Antingen kan man hamstra för att kunna ta kontroll över den där feta tanken som står och pockar på banan eller också kan man spendera lite här och där, ett hagelgäver där, en moderiktig skottsäker väst där.
Poängen låser man upp när man är duktig såklart.
Systemet med poäng man låser upp under själva matcherna som man sedan spenderar efter eget tycke känns väldigt fräscht om man frågar mig.

3. Spelläget Battle Commander

I detta spelläge har varje lag ett datastyrt befäl som kastar ur sig order under matchernas gång. Om man t.ex har fått till en imponerande kill-streak så kan detta befäl be en döda fem fiender till för att få en skön bonus i BP´s medans det andra lagets befäl beordrar spelarna att rikta in sig på jäveln som fått den där feta streaken.
Ett spelläge som förändras utefter vad som sker i matchen tycker jag känns helt rätt och en skön paus från gamla vanliga dödsmatcher eller flagghämtningar.

Om Homefront kan leverera ett intressant alternativ eller kompliment till befintliga spelserier som nämda så kan nog det här bli hur spännande som helst om inte annat verkar ju faktiskt storyn sättas i stort fokus denna gång.

Brink/FPS/360/PS3/PC/Bethesda/110520/

Brink verkar bara vara så sjukt ballt på alla sätt och vis. Det är ett lagbaserat MP-FPS fast injicerat med Mirrors Edge akrobatik och helt ärligt talat så ver jag ytterst lite om Brink. Ändå så kan jag inte göra annat än att hajpa, hajpa och hajpa lite till för det lilla vi har fått se av det får mig att längta. Gillar inslaget att man baserar klass på hur man bygger sin gubbes kropp. Vill man ha en snabb jävel som kan kasta sig mellan väggar och fara upp för ramper som en apa så gör man en lättviktare och om man vill ha en mini-gun vevandes behemoth till man så biffar man upp karaktären.
Detta ska bidra till ett naturligt spelsystem med för och nackdelar, helt beroende på karaktärens fysik, ballt värre!

L.A Noir/Deckare/360/PS3/Rockstar/110520

Detta är nog det spelet jag ser allra mest fram imot just nu. Jag ser fram imot detta utav en enkel anledning och det är att spelet verkar vara utformad som en deckare. Man ska ta sig runt i L.A och utreda mord med hjälp av bevis, alibin och andra smaskigheter som hör deckare till.
Att man i L.A ska kunna utröna om en människa ljuger eller ej genom att betrakta deras fejjor får det att rycka kraftigt i min baguett och ja detta ser ut som ett kärleksbarn mellan GTA och Full motion video eran.
Känns som jag inte behöver nämna så mycket mer om detta, det är tillräckligt upphetsande redan.

Detta var allt från hajphörnan denna gång. Tyck gärna till eller så om lusten faller på.

Naturlazers bild

Håller med på alla punkter! :beer: :)

Homefront kommer jag absolut köpa nu på fredag. Frågan är bara varifrån :p
Köper det faktiskt av samma orsak som dig, och då tänker jag mest på storyn. Det känns nytänkande på något vis. Blir intressant och kul att få spela ^^

Brink är också så nytänkande som det kan bli. Gillade Mirror's Edge oerhört mycket och att mixa det med mer action och vapen gör det otroligt intressant.
Förvånansvärt är också att spelmekanismen verkar smidig. Detta grundar jag på en del gameplay-videos som finns att se lite överallt ^^

Och L.A Noir behöver man knappast säga något om. Lär bli GOTY :love:

Sebastian Magnussons bild

Bor man i Stockholm går det att testa Homefronts multiplayerläge imorgon. 17-22 finns 100 datorer till allmänhetens förfogande på Inferno Online.

KidCactuss bild

Sebastian Magnusson skrev:
17-22 finns 100 datorer till allmänhetens förfogande på Inferno Online.

Dit vågar man ju inte gå, där finns det ju en massa ungdomar. :tard:

UfU__Xs bild

KidCactus skrev:
Dit vågar man ju inte gå, där finns det ju en massa ungdomar.

Det är bara att vända kepsen bakofram, dra ner byxorna en decimeter och gå lite, lite bakåtlutad så ska du se att ingen kommer titta konstigt på dig. :beer:

KidCactuss bild

UfU__X skrev:
Det är bara att vända kepsen bakofram, dra ner byxorna en decimeter och gå lite, lite bakåtlutad så ska du se att ingen kommer titta konstigt på dig.

Bör jag halta lite tufft också?

UfU__Xs bild

KidCactus skrev:

Bör jag halta lite tufft också?

Öhm? Visst, varför inte? Var det verkligen sånt som de coola kidsen gjorde när du gick i högstadiet? :D

Spotta lite snus i taket också, det går hem överallt.

KidCactuss bild

UfU__X skrev:
Var det verkligen sånt som de coola kidsen gjorde när du gick i högstadiet?

Nja, det var mer att jag tycker mig se de tuffa killarna halta lite sådär hiphop-tufft. :D

Josef Diktatorns bild

KidCactus skrev:
Dit vågar man ju inte gå, där finns det ju en massa ungdomar. :tard:

Hahaha precis vad jag tänkte när jag läste det där. :bigsmile:
KidCactus skrev:

Bör jag halta lite tufft också?

UfU__X skrev:
Öhm? Visst, varför inte? Var det verkligen sånt som de coola kidsen gjorde när du gick i högstadiet? :D

KidCactus skrev:
Nja, det var mer att jag tycker mig se de tuffa killarna halta lite sådär hiphop-tufft. :D

Det är nog coola pimps du tänker på, tror inte coola kids går så längre, det är bara att fejsa musiken kaktusballe, vi börjar bli gammla. Kanske rentav ska gå dit och få spö av alla kids och svara dom "i´m to old for this shit".

Naturlazer skrev:
Homefront kommer jag absolut köpa nu på fredag.

Själv så kommer jag fegt vänta tills de första recensionerna börjar dimpa ned, men det är ett stort potentiellt köp detta, är väldigt förtjust i FPS MP just nu också av någon anledning.

Förresten så hade jag inte helt rätt angående Brink. Tydligen är det så att man kan välja mellan ett par klasser helt beroende på kroppens fysik men som jag skrev tidigare så kan inte spinkisen kånka runt på kanoner och superbiffen kan inte rusha fram i 180 och leka spindelmannen.
Rent grafiskt tycker jag Brink ser otroligt läckert ut och om någon vet något om skillnader mellan 360 och PS3 versionerna så skriv gärna om det här.
Apropå Homefront så blir det förmodligen 360-verre för min del då 360 tydligen ska få en extra MP-karta.

Josef Diktatorns bild

Josef Diktatorn skrev:
Tydligen är det så att man kan välja mellan ett par klasser helt beroende på kroppens fysik

Oberoende av menar jag såklart. ;)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.