Josef Tippsar : Ghost Trick

Blogg - Josef Diktatorn - tis 29 mars 2011, kl 01.03

Sissel är död och det faktum att han är död är det enda han är säker på, all annan kunskap är som bortblåst, det enda Sissel vill är att ta reda på varför han är död och vem han är.

Detta är huvudtemat i en helt fantastiskt sinnrik historia där man får följa ett spöke vid namn Sissel som i sin jakt på sin identitet och sin mördares motiv stöter på en rad underbara karaktärer vars öden vävs samman med hans eget.
Sissel historiens charmige huvudperson har fram till gryningen på sig att lösa mysteriet efter det upplöses han för gott.

Sissel är dock inget vanligt spöke, nej då, han har ett par sköna spöktricks att tillgå, dessa visar sig vara väldigt användbara under hans resa. Han kan röra sig mellan föremål och påverka dessa till sin fördel, han kan transportera sig till platser genom telefonledningar och viktigast av allt så kan han färdas fyra minuter tillbaka innan någons död för att kunna förhindra nämda död.

Ghost Trick är en helt sanslöst välskriven saga där man får möta spöket Sissel och ett gäng oförglömliga karaktärer på hans väg, den viktigaste är polisen Lynne som utreder ett fall som verkar sammankopplat med Sissel.
En annan skön favorit är den dansande inspektören Cabanela som alltid dansar sig fram i livet i en bländvit rock och manér som skulle göra Travolta grön av avund. Den lilla hunden Missile är också en oförglömlig karaktär som är sådär härligt optimistisk som bara en glad liten jycke kan vara, ett exempel på detta är att han ofta svarar med att skrika saker som "SJÄLVKLART KAN JAG HJÄLPA TILL" och liknande fraser.
Ingen karaktär har bara lagts in i Ghost Trick, alla karaktärer har en gedigen personlighet och stil, ingen karaktär är blek alla är oförglömliga på sitt sätt.

Ghost Trick är i grund och botten ett pusselspel där man måste manipulera olika föremål för att kunna ta sig vidare men det blir absolut inte tråkigt eller repetitivt på något sätt. Pusslen upphör aldrig att underhålla och kittla upptäckarglädjen i mig och väldigt ofta sitter jag bara och flinar brett när jag kommit på lösningen.
Mellan dessa spännande pusselmoment så belönas man med en story som slår det mesta på spelhimmelen. Jag är övertygad om att Ghost Trick skulle kunna bli en helt fantastisk film rent utsagt.

Sissels äventyr är ett av dom där spelen jag alltid kommer hålla som ett absolut favoritspel. Det har precis allt ett fantastiskt spel behöver. Det är atmosfäriskt, roligt att spela, har en fantastisk historia och har dessutom ett soundtrack i absoluta toppklass.
Det faktum att spelet är till DS borde inte hindra någon att plocka upp detta för det är helt fantastiskt bra och lätt ett av de bästa spelen jag har haft nöjet att spela.

Josef rekommenderar Ghost Trick till precis alla och det rekommenderas lite extra hårt till alla som värdesätter själ och spelkänsla högst när det kommer till spel. Ghost Trick är helt fantastiskt kort sagt.

10/10 (Lätt det lägsta betyg jag kan ge till Ghost Trick)

UfU__Xs bild

Riktigt kul spel ja. :beer:
Det har också den absolut galnaste berättelsen jag någonsin tagit del av. Det är som att ett kärleksbarn mellan Hideo Kojima och Salvador Dalis Mustasch, efter att ha blivit uppfostrad av ryska enhjulingscyklande cirkusbjörnar och vilda trumpeter i crazyland suttit sig ner och skrivit ett spelmanus med mer lsd än röda blodkroppar i blodomloppet. Det är helt vansinnigt men i slutändan så faller allt ändå på plats. :D

Animationerna bör också nämnas. :love:

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.