LBP är fantastiskt!

Blogg - Josef Diktatorn - mån 31 januari 2011, kl 00.17

Little Big Planet är ett helt fantastiskt projekt. Det är lättillgängligt, charmigt och lockar tusentals själar att sätta sitt eget personliga avtryck på den digitala spelhimmelen.
Idag har jag spenderat timmar i spelets community och testat spelargenerade banor och flera utav dessa håller minst lika hög kvaliteét som utvecklarnas egna. Användare som Poms och Lockstich, skapare av några av de bästa community-världarna förvandlas nästan till berömdheter bland den stora spelarskaran och fansen skriver gärna långa recensioner på deras banor proppfulla med hyllningar.

Det här tycker jag är smått fantastiskt. Media Molecule spelets skapare gör något som ingen lyckats bättre med tidigare, dom överräcker sina redskap, överöser flitiga spelare med byggklossar i form av kläder, byggmaterial och allehanda föremål, allt från fotbollar till morötter.

Nu när tvåan i spelserien är här har redskapen ökat till antalet samtidgt som spelets editor har blivit enklare att arbeta med. för min del så är LBP-spelen bland de mest prisvärda på marknaden då spelet faktiskt bara blir bättre med tiden då antalet fantastiska banor bara ökar för varje dag.
Om jag hade barn så skulle LBP2 vara ett sådant spel jag skulle uppmuntra dom att spela då det uppmuntrar oss att vara kreativa och dessutom ta del av andras verk som vi sedan kan påverka genom att kommentera med positiv eller negativ kritik.
Stämmningen som råder bland LBP-spelare är oftast helt fantastiskt gemytlig, det känns som en smältdegel utav plattformsfans, spelfans, skaparsugna och visionärer som alltid bara är ett knapptryck från att spela eller kommunicera med varandra.
LBP´s community är så långt ifrån FPS-jättarnas svärande pubertala och testestoronstinna användarkrets man kan komma.

När man spelar LBP-spelen känner man sig bortskämd med presenter, innehåll och skön stämmning i överflöd och känns som det närmaste man kan komma den gammla "peace love & understanding" hippiefrasen man kan komma digitalt.
Nu ska jag ta och fila på några banor jag gjorde i LBP1 med ny fräsch LBP2-teknik vilket också bara är kärlek.

Puss och kram säg!

Fuzzys bild

Att skapa banor tilltalar, men vet med mig att jag skulle designa och detaljera dygn i sträck och glömma bort allt annat... lagom är för suckers! :bigsmile:

VodkaCitrons bild

Tycker faktiskt inte det är sååå roligt. Storyläget går snabbt och sen finner jag inget annat så roande :p Tycker banbyggandet är för svårt och komplex. Lyckats göra en stor båt, men ja... En hel spelbar bana är något annat.

En person hade faktiskt gjort första Zelda, där man är i ett av forten :) Riktigt snyggt och coolt. Lär nog komma massa game n watch och atari spel i den stilen, kan vara värt att kolla närmare på.

Hänvisa mig till en av dina banor senare :)

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.