Jag älskar Siewert!

Blogg - Man5on - tors 10 mars 2011, kl 17.19

Siewert Öholm! Tack för att du förgyller min vardag då och då, såsom i dagens artikel.

Förr i tiden fick vi underbara stunder när han ledde programmet Svar Direkt, mest uppmärksammat nyligen av 100 höjdare, när stackars Anders Tengner var där.

Nu är Siewert åter på krigsstigen, och det är den förkastliga Melodifestivalen som får ta emot Siewerts snopp den här gången.

"Det räcker att granska festivalens sångtexter för att inse att SVT har tappat greppet."

"När The Ark i texten vill göra slut med såväl Gud som djävul tvingas de snart inse att det inte alls är lika lätt att göra sig av med Guds motpart. Budskap där Gud avsätts och ersätts med att "dance the night away""

"Dannys "In the club" och Erik Saades "Popular". Den förra är väl mest larvig i sitt extremt torftiga tuggande av texten "In the club, the club, oh-oh". Men bakom ligger samma filosofi. Det är på klubben, i discodansen, som livets hela mening ligger. Men vad är kvar när klubben och puben stänger?"

"Ännu mer problematisk i vår egocentrerade tid är dock Saades "Popular", där allt handlar om att bli tillräckligt populär för att kunna erövra den tjej man vill ha: "My body wants you, girl. My body wants you, girl. I'll get you when I'm popular". Budskapet är inte bara generande torftigt. Det är framförallt kvinnoförnedrande. Man behöver inte vara radikalfeminist för att anse att kvinnan är, och bör betraktas som, något mer än ett fångstbyte för en pilsk yngling."

"Sen kommer Linda Bengtzing , som inte vill nöja sig med en tryggfamiljefar som har allt som hon egentligen önskar sig. Attraktionen skulle kunna slå till, och då är hon ändå snar att lägga sig platt: "Ingenting jag kan hantera, jag vill ha mera. Undrar, e det fel på mig?". Många tecken tyder annars på en motsatt trend, med längtan efter trohet och överlåtelse till den man älskar."

"Eller kanske värst av allt, som låten "Like suicide", banalisera något så fruktansvärt som självmord."

Stackars, stackars Siewert! Han har det inte lätt i denna värld där alla är "sattans pippel" till höger och vänster. Tror de flesta inser att samhället är åt skogen, men det är Siewert som slåss! Som tar strid! Ja, man kan skratta eller gråta, men humor, det är det väl allt?

Artikeln

Fuzzys bild

Herregud. Skulle ha gissat på att Svinet gått hädan och fått träffa sin Gud som han O-ringtungat hela livet... Eller att han ivf lärt sig något om popkultur under alla dessa år...

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.