Några rader från pixelperfektionisten

Blogg - Rymdyoghurt - tors 5 augusti 2010, kl 09.32

I skrivande stund befinner vi oss mindre än ett dygn ifrån lanseringen av Skillpoint. Jag vet inte riktigt vilka tankar som vandrar runt i huvudet på redaktionen just nu, men för egen del så är det en storm av känslor där jag pendlar mellan upprymdhet och glädje av att sajten äntligen ska sjösättas, samt en viss ångest och oro över mina eventuella missar kring formen. Men innan jag går in på det vill jag skriva några rader om sorg och glädje.

Den berömda droppen
För ett antal månader sedan inträffade diverse tråkiga händelser som innebar "droppen" för många av oss som under ett flertal år har vistats på Gameplayer. I det långa loppet var detta tyvärr "bara" ett i raden av många bakslag för en sajt som utan tvekan (hur mycket än konkurrenterna fnyser åt mitt påstående) kunde tituleras som Sveriges bästa sajt om TV- och datorspel. GPTV (TV400), Spelfredag, välskrivna texter och recensioner samt ett härligt och levande community med en positiv stämning. Det var en underbar tid för oss användare.

Jag vill klargöra att jag på intet sätt har en negativ uppfattning om den nya redaktionen på GP, då den består av ett gäng duktiga skribenter som tillsammans med Alexander Danling och Jonas Persson gör ett kanonjobb. Det ska bli spännande att se vad som sker där framöver. Men för egen del, som i många år följt de skribenter som nu utgör Skillpoint-redaktionen, blev personalomsättningen alldeles för stor för att det skulle kännas som förr. Jag tycker om att känna mig hemmastadd. Vissa skulle antagligen kalla denna reaktion för barnslig. Hur kan man lägga en sådan stor vikt på ett antal skribenter? Låt mig förklara närmare.

När en dörr stängs öppnas ett fönster
I mitt yrkesliv försöker jag till mitt yttersta framställa företag, produkter och tjänster i god dager. Men man kommer endast så långt med design, profilering och marknadsföring. Det är i slutändan människorna bakom tjänsterna som skapar förtroende, intresse och ett fortsatt behov. De fyller ett blänkande men innehållslöst skal med värden, saker som ger oss konsumenter en anledning att stanna kvar. Det är dessa människor, deras insatser och arbete som utgör fundamentet för varumärket. Tag bort för många av dessa profiler och snart återstår bara en snygg yta.

Som användare märktes det tydligt att redaktionen var harmonisk och välbalanserad, ett hårt arbetande gäng med stora ambitioner. Därför kändes det som inträffade oerhört tråkigt. Skulle denna grupp spridas för vinden, skulle de lägga av helt och hållet? När det började ryktas om ett nytt projekt från de avhoppade skribenterna bestod min första reaktion av glädje och förväntan. Min andra tanke var en stilla undran om det fanns någonting jag kunde hjälpa dem med för att genomföra detta projekt. Lyckligtvis kunde jag bidra med framtagande av grafisk identitet, designskisser för sajten och senare även en del CSS.

Ett evigt petande
Detta är ett arbete jag gör dagligen utan större problem. Men under dessa omständigheter, där jag till varje pris vill se redaktionen lyckas med sitt ambitiösa mål; byggandet av Sveriges bästa spelsajt, blir frustrationen över missar från min sida kraftigt påfrestande. Jag är en pixelperfektionist som har för vana att korrigera detaljer timmarna innan deadline, men för tillfället sker detta i formblind förvirring istället för med rutin. Jag ser felaktiga marginaler, för stor/liten grad i texter, obalanserat radavstånd, uteblivet grafiskt lull-lull. I en del fall är detta synvillor som baseras på att jag har stirrat för länge på sajten, men på vissa håll är det uppenbart att någonting är skevt. Hur det än ligger till, fet chans att man hinner åtgärda allt till lanseringen?

Men som en mycket klok kollega till mig påpekade; "En webbsajt blir aldrig klar, slappna av."

Så även om allt inte ser top-notch ut för tillfället hoppas jag att ni trivs och kommer att trivas på Skillpoint. Redaktionen kommer utan tvekan se till att ni gör det. Jag ska tillsammans med Sebastian se till att innehållet paketeras och presenteras på bästa möjliga sätt. Det finns fortfarande en del att göra, så ursäkta röran.

Sluttexter
Innan jag avrundar mitt raljerande vill jag passa på att tacka Sebastian, Johan, Sofia, Lars och de andra på redaktionen för förtroendet och det hedrande uppdraget att låta mig stå för formen. En extra stor high-five till Sebastian som slitit hårt med att bygga sajten utifrån mina skisser och som prestigelöst låter mig härja runt i CSS-mallar samt peta i detaljer som det i många fall bara är jag som stör mig på.

Tre saker att glädjas åt...
• Det är kul att se Lars tillbaka vid rodret. Ser fram emot att få frossa i de kommande retro-texterna!
• Att Andreas Berg kliver in i matchen igen är extremt roligt, att det sker på Skillpoint gör det EXTREEEEEME!
• Det är många som bidragit med feedback i den stängda betan, kul att så många är engagerade!

Sådärja, det var allt jag ville säga. Nu kör vi!

Andreas Ljungströms bild

Du har gjort ett grymt jobb med designen och ärligt talat tycker jag redan nu att det är den snyggaste spelsajten i Sverige. :love:

Rymdyoghurts bild

Andreas Ljungström skrev:
Du har gjort ett grymt jobb med designen och ärligt talat tycker jag redan nu att det är den snyggaste spelsajten i Sverige.

Tack för det Andreas! "Man är sin egen värsta kritiker" heter det väl, så det känns extra skönt att veta att redaktionen är nöjd med hur det börjar se ut.

Gustav Granlunds bild

Jag tycker att sidan är, citat "grymt jävla het". Citatet är från mig, då. Den är fin! :party: :love:

UfU__Xs bild

Jag ska ta ner dig på jorden men inte dra ner dig under den. :p
Det ser bra ut. :beer:

Move the Bongoss bild

Jag tycker siten ser tjusig ut, du kan gott slappna av.

Vad gäller GP (som jag är redaktör för) så sker såklart förändringar där med. Den nya redaktionen försöker inte på något sätt ersätta den härliga gruppen människor som nu finns på Skillpoint, snarare trevar vi oss fram till vår egen gruppdynamik och vad vår site ska göra (allt tar en väldans massa tid tyvärr).

Det är ypperliggt att så många duktiga samlas under Skillpoint så den "gamla andan" fortfarande finns att hitta. Det hade varit riktigt tråkigt att se Lars, Sofia, Johan mm splittras när de gör ett så bra jobb tillsammans.

Designen har du gjort bra och jag gillar verkligen rosa/orange-kombinationen!

Sofia Hårds bild

Du har gjort ett fantastiskt bra jobb med layouten Jonas! Redan när jag såg den första skissen blev jag otroligt förtjust. :love:

Strafers bild

Familjen är samlad igen. :)

prismas bild

Kan inte annat än hålla med föregående talare!

Johan Eklunds bild

Du vet att vi är oändligt tacksamma för all den hjälp du gett oss, ditt öga för detaljer, symbolik och förmåga att tolka våra önskemål nästan på pricken rätt. Ditt arbete har varit fullständigt ovärderligt.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.