En afton i den uppåtgående solens tecken

Blogg - Sebastian Magnusson - tors 1 mars 2012, kl 17.50

Igår hade vi två japaner på besök. I ett anfall av hubris (tack mamma!) fick jag för mig att servera dem "japansk" mat, närmare bestämt yakiniku gjord på renskav. De höll dock god min.

Kvällens "most awkward moment" kom nog i en diskussion kring Tove Jansson, Mumin och sedemera Finlandssvenskar då jag drog en parallell: "Det är många i Finland som pratar svenska eftersom vi har invaderat och ägt dem så ofta, ungefär som ni brukar göra med Korea". Tydligen inte helt PK!

En tradition med utlänningar är ju att bjuda dem på hemsk inhemsk föda som saltlakrits och surströmming, men eftersom de bägge damerna redan bott i Sverige tidigare är det svårare att chocka på den fronten. Vi hade dock lite ostar kvar från ostprovningen häromdagen - som ju egentligen var ett kapitel i sig - att kontra med. Topp två skitskumma ostar ur urvalet:

2) Getost doppad i aska
1) Kittost som enligt förpackning bär smak av (och här citerar jag) "en ton av bacon och stall". Tog ett tag att förklara att "jo, vi menar faktiskt att den skall smaka stall, det är ingen språkförbistring som pågår här", vilket den också för övrigt gör med all önskvärd tydlighet. Sedvanliga "nej då, den är inte gammal" följde förstås. I can't really blame them.

Jag känner dock ändå att vi drog det kortare strået i "underlig mat"-tävlingen när våra besökare presenterade oss med Kitkat med smak av grönt té och blueberry cheesecake. Well played, Japan!

För att fortsätta på ostspåret är det för övrigt en upplevelse i sig att se japaner försöka använda osthyvel.

EDIT:
En av dem hade en bror vars kompis pappa tydligen var med och utvecklade Sonic! Så nu är jag väl nästan en kändis?

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30
Linnea Hummels bild

Använder de kniv att skära ost med alltså?

Otokonoko. Hikoki!

Sebastian Åkerbergs bild

Vad är anledningen till att du alls huserade två japanska damer?

Gällande maten: Yuck. Skulle det där representera svensk mat på något sätt? När jag tänker "stall" så associerar jag uteslutande till hästskit, och det är inte en smak jag vill ha på min ost. Jag är inte heller något fan av getost, och ser överhuvudtaget inte poängen med att doppa det i aska.

Dem Swedes be CRAZY!

De japanska damernas bidrag var i alla fall choklad. Visserligen choklad med en smakkombination som gör mig grön i ansiktet (jag har traumatiska minnen från tedrickande). Men choklad är ändå alltid choklad.

Sedan, http://www.youtube.com/watch?v=yfl6Lu3xQW0. Det var det första jag tänkte på när du tog upp ditt krigsskämt som inte gick hem.

Sebastian Magnussons bild

Linnea Hummel skrev:
Använder de kniv att skära ost med alltså?

De har (normalt) inte hårdost på samma sätt som vi. Så ost är ganska fascinerande för dem. Ikväll återkommer de, då blir det smältost på plåtburk från Old el Paso till chipsen!

VodkaCitrons bild

Vafan vann du för jävla jackpot på lotto?! Eftersom du fick ha två Japaner i hushållet?!

Tobias Jensens bild

Deras förbannade gröna te! Åt glass med grönt te när jag var i Tokyo. Så jäkla vidrigt!

UfU__Xs bild

"Kvällens "most awkward moment" kom nog i en diskussion kring Tove Jansson, Mumin och sedemera Finlandssvenskar då jag drog en parallell: "Det är många i Finland som pratar svenska eftersom vi har invaderat och ägt dem så ofta, ungefär som ni brukar göra med Korea". Tydligen inte helt PK!"
Nejnejnejnej! Pinsamt och awkward! :O

Starfighter Johanssons bild

Hahaha! :love:

Sebastian Magnussons bild

Sebastian Åkerberg skrev:
Vad är anledningen till att du alls huserade två japanska damer?

De är gamla vänner till min flickvän, så:

VodkaCitron skrev:
Vafan vann du för jävla jackpot på lotto?!

Henne ;)

Sebastian Åkerberg skrev:
Sedan, http://www.youtube.com/watch?v=yfl6Lu3xQW0. Det var det första jag tänkte på när du tog upp ditt krigsskämt som inte gick hem.

Haha, alltid en klassiker!

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.