Åsa Modéns bild
Inlägg: 516

Här är ett litet tips till alla er som gillar spelmusik (i synnerhet Final Fantasy VII-XIII) och som har möjlighet att vara i Stockholm i december.

White Mages spelar Final Fantasy!

Gruppen White Mages, under ledning av David Westerlund som tidigare bl.a. legat bakom de fantastiska konserterna Castlevania: The Concert och Gamers X-mas, framför musik från Final Fantasy den 8 december på Musikaliska.

Från tidigare erfarenhet kan jag lova att Davids konserter brukar vara något alldeles extra, av gamers för gamers. Och förutom undertecknad vet jag att åtminstone vår käre chefredaktör här på Skillpoint kommer att finnas i publiken ;)

Boka biljetter
Läs mer
White Mages spelar Final Fantasy (Facebook)

SE-GA-!!!

Linnea Hummels bild
Inlägg: 1708

Grymt!

Revolutionen kräver bara att ni inte åker hem.

Johan Eklunds bild
Inlägg: 2143

KirabiKame skrev:
tips

Coolt! Lägger upp det som nyhetsmaterial.

Linnea Hummel skrev:
Grymt

:)

Åsa Modéns bild
Inlägg: 516

Den som är intresserad av att spela och titta på spel från 1972 till nutid kan ta sig till Tekniska museet i Stockholm från 25 oktober 2013 till 27 april 2014. Då finns nämligen världens största dataspelsutställning Game On 2.0 på besök.

Här kan man uppleva konceptbilder, musik, bakgrundsberättelser, konsoler från alla tider samt prova att spela allt från Pong och Space Invaders till Halo, World of Warcraft, Pokémon...eller varför inte Steel Battalion.

För mer info om utställningen, kolla här.

SE-GA-!!!

Åsa Modéns bild
Inlägg: 516

Förutom ovan nämnda spelutställning har Tekniska museet även vid jämna mellanrum så kallade "Nördcafé" med olika teman. Den spelintresserade kan med fördel boka in 13 november 2013 i almanackan för då är temat:

Gamers night med Angelica Norgren, "Xboxflickan"

Angelica, som i vanliga fall leder P3 Spel i Sveriges Radio P3, kommer här att snacka om sitt nördiga spelintresse och samtidigt som man lyssnar kan man passa på att fika, samt hänga och snacka efteråt.

Kalendarium och mer info om Nörcafé återfinns här.

Och mer info om Angelica (a.k.a. Xboxflickan) återfinns här eller på twitter.

SE-GA-!!!

scommetixs bild
Inlägg: 1

Coolt! Lägger upp det som nyhetsmaterial.

Åsa Modéns bild
Inlägg: 516

Den 7 november 2014 kommer den storslagna spelkonserten Video Games Live till Annexet i Stockholm.

Så här beskriver Live Nation konserten på sin sida, där man förövrigt även kan köpa biljetter.

"I en mäktig och fullspäckad show kommer teman och låtar ur de mest klassiska tv- och dataspelen framföras på ett sätt som särskiljer detta från allt annat vi tidigare upplevt.
Det är över 50 år sedan det första dataspelet kom till världen. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Tetris, Mario Bros., The Legend of Zelda, Sonic the Hedgehog, World of Warcraft och Final Fantasy. Antalet spel som påverkat miljontals människor genom åren är många. Alla har vi något spel som förfört oss under perioder i våra liv och tagit oss till platser där den faktiska omvärlden slutat att existera för en stund.

Video Games Live är en konsertupplevelse för alla sinnen där kraften från en symfoniorkester kombineras med energin från rockmusik och vävs samman med en mäktig ljusshow och synkroniserade bildspel som tillsammans sätter spotlighten på några av de mest populära och ikoniska tv- och dataspelen från dåtid till nutid."

Här kan ni även se en liten film som beskriver Video Games Live ytterligare och visar lite mer vad vi kan komma att få uppleva.

Och här är konsertens hemsida och Facebook-sida

Senast ändrad av Åsa Modén, 5 mars, 2014 - 21:35.

SE-GA-!!!

Åsa Modéns bild
Inlägg: 516

Och för den som inte vill vänta till hösten har vi Score: Orchestral Game Music redan nu i slutet av mars. Denna spelmusikkonsert produceras och presenteras av Orvar Säfström och kommer till Berwaldhallen i Stockholm den 30 mars och Crusellhallen i Linköping den 29 mars. På repertoaren finns bland annat låtar från spel som The Last of Us, Ni no Kuni, Assassin’s Creed och Bioshock Infinite.

Biljetter till Stockholmskonserten köps på Berwaldhallens hemsida.

Senast ändrad av Åsa Modén, 5 mars, 2014 - 21:43.

SE-GA-!!!

Åsa Modéns bild
Inlägg: 516

Nu har Score: Orchestral Game Music även blivit med Facebook-event.

SE-GA-!!!

Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.