Svensk succé vid AGS-ceremonin

Nyhet - PC - tis 8 mars 2011, kl 10.36

Svenska SLX GAMES kammade hem hela tio priser under den årliga AGS-ceremonin, en prisgala för spel utvecklade med Adventure Game Studio-verktyget. Deras The Journey Down vann bland annat pris för Årets AGS-spel och den retrostylade prototypen, tillika gratisversionen, The Journey Down: Over the Edge har recenserats av mig och finns att ladda ner här.

Det fullständiga pressmeddelandet:


Svenska "The Journey Down" sopar banan vid den årliga AGS ceremonin.
Varje år hålls en ceremoni där alla indie-spel skapade med "Adventure Game Studio" under föregående år, sammanställs och tävlar om en stor hög med prestigefyllda priser. Detta års ceremoni var unik genom att den utspelade sig inuti ett spel, byggt i självaste AGS. På det här viset kunde tävlande samt publik från communityt logga in i ceremonin och vara en del av den medan den utspelades, i realtid.

Av de 17 olika kategorierna, sopade prototypen av "The Journey Down" banan genom att kamma hem 10 olika priser, där en av dom är det mycket eftertraktade priset "AGS game of the year". Andra spel som fick mycket kärlek var bland annat "Snakes of Avalon", "Technobabylon I och II", samt "Eternally us".

"The Journey Down: Over the edge" är den retrostyleade gratisversionen av det kommande "peka-klicka" äventyret från Göteborgsbaserade SLX GAMES med samma titel. Utvecklingen av den röstsatta, högupplösta versionen av spelet kan man följa på www.skygoblin.com och första kapitlet väntast släppas under senare delen av 2011.

"Adventure Game Studio" är ett verktyg för att utveckla traditionella "peka-klicka" spel, och kan laddas ner gratis från www.bigbluecup.com.

Varför har jag inte spelat Endless Legend tidigare?! 06/06/2015 - 00:46

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.