Les Misérables - Jean Valjean

Recension - PC - ons 25 juni 2014, kl 09.55

Släppdatum: 2014-06-02    Genre: Pusselspel
Utvecklare: Anuman Interactive    Åldersgräns:

Betyg: 2/5
"Välgjord men simpel interaktiv berättelse"

Les Misérables - Jean Valjean berättar, precis som titeln antyder, Jean Valjeans historia från Victor Hugos kända roman Samhällets olycksbarn. Hur Valjean från att vara förrymd krigsfånge får ett nytt perspektiv på livet tack vare en biskop, hur han blir borgmästare för en liten by, tar sig an den moderlösa flickan Cosette och slutligen hamnar vid barrikaderna i revoltens Paris. Alltmedan han jagas av den nitiske polismästaren Javert och sitt förflutna.

Handlingen förs raskt framåt i stumfilmslik textform som varvas med olika interaktiva element, huvudsakligen av hidden object-typ. Men då rena hidden object-moment kan bli ganska monotont i längden har man här försökt variera det på ett bra sätt genom att blanda upp det med lite dialog och pussel. Och trots att det inte är någon Einstein-klass på pusslande, eller för det mesta ens någon nämnvärd svårighetsgrad alls, så är det ändå underhållande avbrott från prylsökandet. Och alla interaktiva moment känns väl invävda i berättelsen så att inget känns överflödigt eller inslängt bara för att, vilket är mycket positivt.

Les Misérables - Jean Valjean är således inget avancerat spel men det är välgjort, ser bra ut och känns genomtänkt. Det är dock väldigt kort och därmed kanske inte så mycket till spelupplevelse, men gillar man genren och/eller Les Misérables är det definitivt ett spel värt att spana in.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.