Saint Seiya: Brave Soldiers

Recension - Playstation 3 - ons 22 januari 2014, kl 12.35

Släppdatum: 2013-11-23    Genre: Fighting
Utvecklare: Dimps    Åldersgräns: 16+

Betyg: 1/5
"Sladdrig fighting för hängivna fans"

Spel som grundar sig i manga-serier har stor potential, då det finns massor av story och ofta mängder av karaktärer att fördjupa sig i. Saint Seiya är en serie från sent 80-tal som handlar om diverse kämpar kopplade till olika stjärnbilder. Saint Seiya: Brave Soldiers är ett fightingäventyrsspel med mangan som förlaga. Ett femtiotal karaktärer finns att låsa upp och man fightar sig genom storyn bana för bana.

Det är inte mycket att hänga i julgranen för mig som varken läst mangan eller sett animen med dessa stjärnbildshjältar. Som spel är det rent ut sagt riktigt taffligt. Fighterna är för utdragna och ytan man spelar på är för stor. Karaktärerna är oftast väldigt snabba men det gör att det känns sladdrigt och ger för lite precision. Att så mycket story som möjligt försöks klämmas in gör att karaktärerna gärna snackar medan de slåss, vilket bidrar än mer till min förvirring. Kamerabyten till olika vinklar ska vara effektfulla men blir ett störningsmoment. Onlineläget gav inte heller något värt att pynta sin gran med, mer än en förlegad lobby och dåliga matchningsmöjligheter.

Grafiken är för det mesta okej, det ser tecknat ut och man kan åtminstone ha spelet på originalspråk vilket jag alltid ser som positivt. Men för nån annan än de allra mest hängivna fansen är inte Saint Seiya: Brave Soldiers, tyvärr.

Zoom zoom zoom! 01/13/2015 - 11:17

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.