The Walking Dead Season 2 – Episode 5: No Going Back

Recension - PC - fre 19 september 2014, kl 21.50

Släppdatum: 2014-08-26    Genre: Äventyr
Utvecklare: Telltale Games    Åldersgräns: 16+

Betyg: 4/5
"Gripande, tårdrypande avslutning som understryker Telltale Games narrativa briljans"

Förra avsnittet av The Walking Dead Season 2 avslutades med världens cliffhanger och även om jag kommit att vänja mig vid oväntade och tyvärr hemska konsekvenser av mitt handlande var jag ganska orolig för hur den femte delen, No Going Back, skulle börja. Mycket riktigt blev starten på säsongsavslutningen extremt jobbig med mycket känslor, mänsklighet och våld. När väl avsnittet är slut känner jag mig tom och känslomässigt slutkörd. Telltale Games har understrukit vilken potential spel har ur ett större perspektiv än endast snabba fix.

Jag kan inte minnas mer än ett tidigare tillfälle då jag suttit gråtandes framför ett spel. Det var faktiskt, oväntat nog, i Gears of War 2 då Tai dör efter att ha blivit torterad av the Locust. Mina tårar i No Going Back känns dock som att de kommer från djupare ställe. Jag gråter med Clementine och över den fruktansvärda resa hon gjort över de två säsongerna. Telltale Games har verkligen skapat en av de absolut starkaste spelkaraktärerna någonsin och även om hon i säsongens inledning är lite väl "Rambo" blir hon mer mänsklig. Hon blir en trovärdig produkt av sin miljö och de händelser hon råkar ut för och den pendlingen hon gör mellan att vara ett barn och vara "vuxen" väcker starka känslor.

De val man ställs inför i den avslutande delen är inte enkla. Ett av de sista valen är rent ut sagt för jävligt med två alternativ som inte alls passar mitt känslotillstånd efter en extremt jobbig händelse, varför jag till sist tvingas till ett val. Valet leder dock till att jag tillsammans med Clementine får följa en av mina favoritkaraktärer från andra säsongen in i ovissheten. Säsongsavslutningen för tankarna till TV-seriens avslutande del av tredje säsongen och frågan är hur Telltale Games ska få fart på den högst troligt kommande tredje säsongen av spelserien. Klart är dock att The Walking Dead Season 2 överträffat mina förväntningar med råge vilket är fantastiskt glädjande. Det känns därför rent ut sagt taskigt att återigen ställa sig tvivlande gällande hur Telltale Games ska kunna överträffa sig själva. Jag kanske borde skämmas...

Varför har jag inte spelat Endless Legend tidigare?! 06/06/2015 - 00:46

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.