rollspel

Kickstarterprojekt – Deathfire: Ruins of Nethermore

Nyhet - PC - tors 21 november 2013, kl 14.45

Guido Henkel som varit med och skapat Realms of Arkania och producerat bland annat Planescape: Torment ligger bakom kickstarterprojektet Deathfire: Ruins of Nethermore. Det är enligt utsago likt äldre spel som Realms of Arkania, Wizardry och Might & Magic. De utlovar att man kommer att fängslas, utmanas och överraskas av spelet, ända till slutet.

Det mörka rollspelet Blackguards kör Early Access här och nu

Nyhet - PC - mån 11 november 2013, kl 18.38

Blackguards är ett nytt turordningsbaserat rollspel baserat på det populära tyska rollspelet The Dark Eye och dess värld. Det som gör just Blackguard intressant är att den mörka ödesdigra historia som man verkar få ta del av. Vi kommer i spelet nämligen att få spela en dömd mördare och några andra skumma individer.

BORTGLÖMT! - Descent to Undermountain

Artikel - Retro - fre 25 oktober 2013, kl 08.23

I artikelserien Bortglömt! går vi på Skillpoint igenom spel som av ett eller annat skäl hamnade i skymundan. Spel som vi av olika anledningar anser förtjänar att lyftas fram i ljuset och hedras som spelhistoriska guldkorn.

Descent to Undermountain
Utgivningsår: 1997
Format: PC
Utvecklare: Interplay

Historik:

Rollspelens Rötter - Del 7: Renässans och Framtidstro

Artikel - Multi - tis 19 februari 2013, kl 13.49

De västerländska rollspelen hade visat att man kunde överleva på en marknad i konkurrens mot de allt mer populära förstapersonsskjutarna och realtidsstrategi-spelen, till skillnad från andra genrer, till exempel äventyrsspelen, som fick det allt svårare att konkurrera på spelmarknaden.

Rollspelens Rötter - Del 6: Nytändning och Visioner

Artikel - Multi - fre 15 februari 2013, kl 13.07

Under 90-talets början hade de japanska rollspelen växt i popularitet och började framför allt på konsolmarknaden konkurrera ut de västerländska rollspelen. Plötsligt blev dessutom rollspelen kraftigt marginaliserade när de tredimensionella actionspelen och realtidsstrategispelen gjorde entré på spelmarknaden.

Rollspelens Rötter - Del 5: Socialt och Massivt

Artikel - Multi - fre 11 januari 2013, kl 09.12

Det är en allmänt känd sanning att de massiva onlinerollspelen har sitt ursprung i de så kallade Multi User Dungeon-spelen, även kallade MUD. Men MUD-spelen i sig hade inte samma ursprung som de tidiga rollspelen i dungeoncrawlers som Rouge, utan härstammar direkt från textbaserade äventyrsspel.

Maffig lanseringstrailer för Mass Effect 3

Nyhet - Multi - fre 2 mars 2012, kl 21.19

Nu är det inte långt kvar för ett av årets mest efterlängtade stortitlar att nå butikshyllorna - Mass Effect 3. Den 8 mars smäller det när Bioware äntligen avrundar den episka sci-fi-trilogin.

Här är den feta lanseringstrailern.

Ny trailer för Beyond the Labyrinth till 3DS

Nyhet - Nintendo 3DS - mån 19 december 2011, kl 10.01

Har du hört talas om Beyond the Labyrinth? Inte det? Spelet produceras av Shingo Mukaitoge som tidigare legat bakom Elebits och Dewy's Adventure till Wii. Det har beskrivits som en dungeon crawler med rollspelsinslag. Influenser sägs dessutom komma från hyllade Ico. Spelet släpps den 19 januari i Japan, ingen info om Europa-release än så länge.

The Last Story till Sverige i februari

Nyhet - Wii - tors 8 december 2011, kl 15.07

I slutet av februari, närmare bestämt den 24, får alla rollspelslängtande spelare en glad nyhet. Då släpps Wii-spelet The Last Story här i Sverige. Det har funnits ute i Japan i snart ett år och fick det höga betyget 38/40 av kända japanska speltidningen Famitsu. Det sålde över 100.000 kopior första försäljningsveckan i Japan. Hur det kommer tas emot i Europa återstår att se.

Ögongodis från The Last Story

Nyhet - Wii - mån 21 november 2011, kl 18.39

Det kommer allt fler rollspel till Wii, närmast på tur är Mistwalker och AQ Interactives action-rpg The Last Story. Spelet sägs ha många likheter med Final Fantasy, allrahelst då Mistwalkers huvudproducent är Hironobu Sakaguchi, Final Fantasys skapare.

Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.