World of Warcraft

Spelmusik-profil: Laura Shigihara

Artikel - Multi - fre 13 juli 2012, kl 09.12

Många spelmusiker har inte alltid haft drömmen att göra musik till spel, men för andra har det varit en självklarhet. För Laura Shigihara började fascinationen för spelmusik väldigt tidigt. Med en far från Japan och en mor från Amerika fick hon inspiration från två vitt skilda världar.

Därför får du Diablo III "gratis"

Krönika - PC - mån 24 oktober 2011, kl 11.08

Under Blizzards stora mässa Blizzcon 2011 som täcker allt om deras stora spelserier – Warcraft, Diablo och Starcraft – avslöjade företaget att de planerar att ge bort deras kommande storspel Diablo III.

World of Warcraft tappar spelare

Nyhet - PC - tis 10 maj 2011, kl 12.40

I februari noterade Blizzard en toppnotering på 12 miljoner aktiva spelare efter släppet av Cataclysm-expansionen till World of Warcraft. Sedan dess har man tappat lite mer än en halv miljon spelare, vilket tagit antalet aktiva spelare tillbaka till samma siffror som innan expansionen släpptes.

Blizzcon 2010 dag 2

Artikel - PC - tis 26 oktober 2010, kl 09.58

Den andra dagen av Blizzcon har en tendens att vara lite mer lågmäld när det kommer till intressant och banbrytande information, men likt tidigare år bjöd även 2010 på en del intressanta insikter i arbetet borta hos Blizzard med World of Warcraft: Cataclysm, Diablo 3 och Starcraft 2. Och med en avslutning signerad Tenacious D kan den knappast klassas som direkt lågmält i övrigt.

Blizzcon 2010 dag 1

Artikel - PC - mån 25 oktober 2010, kl 09.12

Det är få utvecklare förunnat att ha all tid i världen på sig att göra klart sitt nästa spel och med gott samvete kunna yttra ”det är klart när det är klart”. Det är få utvecklare förunnat att ha sådan stark fanbas att man har möjlighet att anordna en mässa helt dedikerad till sina egna, relativt få, spelserier. Det är också få utvecklare förunnat att ha sådana enorma framgångar med allt de gör. Men sen är inte alla utvecklare Blizzard heller.

Introvideon till Cataclysm

Nyhet - PC - sön 17 oktober 2010, kl 22.58

Releasen närmar sig med stormsteg och på tips av Strafer så slänger vi upp introsekvensen till den kommande World of Warcraft-expansionen "Cataclysm" här nedan. Den är fet, det kan till och med jag se, som inte rör mig i MMO-träskmarker. Se och njut här nedan.

World of Warcraft: Cataclysm släpps innan årets slut

Nyhet - PC - fre 6 augusti 2010, kl 23.55

Bobby Kotick, basen för Activision, har nu bekräftat att expansionen Cataclysm till World of Warcraft ska släppas ”senare i år”. Vad det innebär är oklart, men det visar i alla fall att expansionen är på rätt väg.

17-åring fast för kreditkortsstöld men hatas av sina föräldrar av annan anledning

Nyhet - Multi - fre 6 augusti 2010, kl 09.11

Det började i juli med att en person anmälde ett bilinbrott där deras kreditkort blivit stulet. Polisen spårade inköp till 17-åriga Trevor Miller som köpt virtuellt guld med kortet och en husransakan görs. Då hittar polisen inte bara de bevis mot 17-åringen som de behövde, de fann även föräldrarnas marijuana-odling, vilken konfiskerades får man anta.

Gör en god gärning - köp guld!

Krönika - Multi - mån 26 juli 2010, kl 16.20

Guldfarmande. Smaka på ordet. Inte ett fenomen som är så värst väl omtyckt. I en svensk studie från 2007 kallar fler än tre av fem spelare det för ”mycket dåligt”. Oavsett om man tycker det destabiliserar ekonomin, avdemokratiserar spelandet eller stör inlevelsen så verkar den allmänna inställningen vara negativ.

Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.