Astro Bot Rescue Mission

Hands-on - Playstation 4 - tis 6 november 2018, kl 22.33

Astro Bot är en riktigt trivsam plattformare som släpptes förra månaden till Playstation VR och som vi fick chansen att prova i samband med ett julevent hos Gamestop. Och som relativt ny till VR i allmänhet samt total Playstation VR-noob blev jag positivt överraskad att VR-hjälmen satt så bekvämt som det gjorde och dessutom passade riktigt bra ihop med glasögon. Detta kanske inte direkt är relaterad till det faktiska spelet men känns ändå värt att nämna om någon annan där ute går i “skaffa VR”-tankar så här i höstmörkret.

Som ny till VR inleddes min lilla spelsejour med att jag höll på att tappa balansen och ramla framlänges men efter det var det inga problem. Jag vet att en annan testare upplevde visst illamående men jag själv klarade mig helt från det. Spelet i sig är en plattformare i tredjeperson där man skall hoppa sig genom en bana och i och med att det är VR kan plattformarna vara på alla sidor om en, så man tvingas vrida på åtminstone huvudet och se sig omkring. Spelet lekte även mycket med vinklar som att gå runt hörn, röra sig i djupled etc. och man använde sig även av 3D-bioeffekter som att man som spelare får saker slängda mot sig eller måste gå framåt och slå huvudet i en virtuell skylt för att komma vidare.

Banan vi spelade var i sig inte jättesvår utan kändes lagom och kontrollen var också väldigt följsam - det kanske skall nämnas att spelet i sig spelas med handkontroll i kombination med VR-hjälmen - och det var riktigt roligt och fick mig genast att vilja spela mer och drömma om att äga ett eget exemplar framöver. Med sin färgglada grafik och gulliga figurer kändes Astro Bot väldigt barn- och familjevänligt, men tyvärr ligger väl kanske ännu inte priset för själva Playstation VR på en nivå som alla barnfamiljer kan ha råd med. Men om man kan är detta verkligen ett charmigt och mysigt spel värt att spana in för både unga som gamla VR-intresserade plattformsaficionados.

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.