Dreamcastvecka: Konsolvarianterna

Artikel - Retro - ons 25 november 2015, kl 09.01

Numera kommer de flesta konsoler i mattsvart, blanksvart eller en kombination av de två men så har det inte alltid varit. Nintendo är ju kända för att erbjuda spännande färgvariationer och specialutgåvor med jämna mellanrum, men det finns nog ingen konsol som haft så många, så coola och så ovanliga varianter som Dreamcast. Till alla samlares glädje, och alla samlares plånböckers förtret. Här följer några av favoriterna.

Regulation #7
Det fanns flera olika svarta Dreamcast, men Regulation #7 var den läckraste och en av de mest sällsynta. Den mer ovanliga av de två utgåvorna var den första som enbart gick ut till Pachinkohallar och andra spelhålor, och det var också den som gav maskinen sitt namn. Det sjunde kapitlet i relevant japansk lag är det som handlar om elektronisk gambling.

Sonic 10th Anniversary
Återigen finns denna i två versioner, för att allting ska bli så rörigt som möjligt. Versionen man vill ha är faktiskt den europeiska och inte den japanska, som bara tillverkades i cirka 200 exemplar för Segas egna personal och är supersnygg. Förstås signerad av Yuji Naka.

Maziora
Vet du vad Maziora är? Jo, det är ett speciellt pigment som ändrar färg beroende på belysning och betraktningsvinkel, vilket är varför olika bilder på Maziora-Dreamcast kan vara i helt olika färger. Bilden här nedan tog jag i en butik i Akihabara häromåret, och priset är som synes liiite högre än för en vanlig vit Dreamcast. Men så är det bara du och 499 andra personer i världen som kommer äga en. Lätt värt!

Divers 2000 CX-1
Ok, nu börjar vi komma in i lite mer udda territorier. Divers 2000 Series CX-1 innehåller i samma låda inte bara en Dreamcast, utan även en 14-tums skärm och en Dreameye-kamera. Matchande tangentbord och handkontroll ingår förstås också. Kör en specialversion av Windows CE, tillverkad av Fuji och ryktas vara baserad på Morolian Monroe från Space Channel 5.

Seaman Xmas
Ok, det finns en vanlig Seamanutgåva av Dreamcast också som är lite mera sällsynt (500 tillverkade exemplar kontra 850). Men den här är röd! Utöver det mesta vanliga som matchange handkontroll och VMU ingår förstås själva spelet Seaman och en mikrofon. Vilket bara det är en upplevelse.

Hello Kitty
Det finns två Hello Kitty-Dreamcast. Den ena är blå. Den andra är den vi visar här, som känns avsevärt med Hello Kitty-färgad. Valet är enkelt om man är normalt funtad.

Treamcast
Ok, nu fuskar vi lite. Treamcast är, som namnet antyder, inte en officiell Dreamcastmodell. Utan en slimmad kinesisk Dreamcastklon (eller om man ska vara petig en modifikation, eftersom den faktiskt innehåller äkta Dreamcastdelar) med inbyggd skärm. Med andra ord den coolaste bärbara konsolen du skulle kunna tänka dig. Om du har ett eluttag i närheten.

Sakura Wars
Också kända under sitt mer fullständiga namn, Sakura Wars Dreamcast for Internet. Varför heter den det då? Jo, den heter ju Sakura Wars för att den är brandad med Segas strategirollspelsserie Sakura Wars/Taisen, d'oh! "For Internet"-biten kommer från den medföljande programvaran Sakura Taisen Kinematron Hanagumi Mail som gör att man kan skicka e-post med Sakura Wars-motiv! Ja, alltså bara till andra personer som också har en Sakura Wars-Dreamcast. Men vem har inte det?

Custom RX-78
Det finns sällsynta Dreamcast-modeller, och så finns det Dreamcast Custom RX-78. Tillverkad i - just det - 78 exemplar och liksom mycket annat i Japan designad efter en Gundam. En given kronjuvel i alla Dreamcast-entusiasters samling.

Definitionen av glädje är försvinnande plattformar. 10/15/2013 - 16:30

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.