HGC 2017 - Sammanfattning Playoffs

Artikel - Multi - mån 22 maj 2017, kl 23.44

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka kommer vi inte att kunna rapportera från alla utan vi kommer fokusera på och i detalj rapportera om de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också försöka hålla lite extra koll på Team Expert och Tricked eSports där de svenska spelarna BadBenny och Gnappe ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller Twitch och alla resultat återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

PLAYOFFS
Datum: 19-21 maj
Totalt antal spelade matcher: 12st (4 europeiska, 4 amerikanska, 4 koreanska)
Totalt antal bevakade matcher: samtliga europeiska + 2 koreanska + 2 amerikanska

----------

ALLMÄNT

Veckans matcher spelas för att avgöra vilka ytterligare lag (ett från varje region) som skall vara med och tävla i Mid-Season Brawl på Dreamhack (Jönköping) i slutet av juni. Upplägget går ut på att de lag som placerat sig på platserna 5 och 6 under det ordinarie ligaspelet möter varandra och vinnaren går sedan vidare och får möta laget på plats 4 och så vidare.
Och de vinnande lagen i varje region som knep de resterande platserna i Mid-Season Brawl var

Spoiler: Highlight to view
Team Dignitas (Europa), Team 8 (Nordamerika) och MVP Black (Korea)

Tempo Storm-spelaren CauthonLuck (som redan kvalificerat sig till Mid-Season Brawl för Nordamerika) gör Khaldor och Trikslyr sällskap som expert vid kommentatorsbordet. Han medverkar sedan även som expert i studion för Nordamerika med de ordinarie kommentatorerna Gillyweed och Dreadnaught.

Sedan förra veckans Team Expert match har dubbel support blivit populärt och används även under några av helgens matcher. Dock kan man förstå av vissa Twitter-kommentarer under den gångna veckan att många av proffsspelarna själva anser den nya metan med dubbelsupport vara både tråkig och jobbig att möta

AlextheProG i Tricked esport älskar verkligen att spela Arthas och Gnappe i samma lag älskar Auriel.

Metaobservationer:
Sonyas popularitet fortsätter öka i Europa och når nu stundtals till och med first pick/ban-stadiet. Däremot i de övriga regionerna dyker hon enbart upp i någon enstaka match. Uther är nu extremt populär i både Europa och Amerika, men dock inte alls Korea, och Nazeebo används flitigt överallt. I övrigt kan man konstatera att draften numer är relativt tråkiga och enformiga då det bara är drygt 20 hjältar som huvudsakligen förekommer och används - trots att spelet som helhet har 60+ hjältar. Vilka hjältar som spelas är också i princip lika över regionerna med några regionala skillnader som att Europa gillar sin Sonya, Amerika har Diablo och även en del Cassia, och Korea kör hårt med Zeratul och Stitches.

Åsa rekommenderar:
Nordamerika: Dag 3, Match 1, Karta 2: Gale Force eSports - Team 8
Här går det undan… och väldigt mycket ost!

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Nästa vecka är det HGC Crucible där inget av de svenskrelaterade lagen deltar.

----------

MATCH-RAPPORT

Round 1: Playing Ducks - Tricked esport
När: Fredag 19/5
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
0-3

Kommentar: Båda lagen har under ligaspelet haft både toppar och dalar så vem som kommer vara den troliga segraren är omöjligt att förutse på förhand. I slutändan är det dock Tricked esport som har den bästa dagsformen och utan allt för mycket problem drar det längsta strået.Round 2: Team Expert - Tricked esport
När: Fredag 19/5
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-2

Kommentar: Team Expert är på papper det starkare laget då de slutade på fjärde plats i ligan och till och med lyckades slå ett av topplagen. De har dessutom visat på konsekvent starkt spel och kluriga drafts. Trots det blir omgången ändå jämnare än den första och matchen måste tas ända till karta fem innan den kan avgöras.

Round 3: Team Dignitas - Team Expert
När: Lördag 20/5
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
3-1

Kommentar: Dignitas är de förväntade vinnarna men Team Expert har visat god form i ligan, samtidigt som BadBenny litet stöddigt hävdar 3-0 seger, så utfallet är på inga vis på förhand hugget i sten. Och Expert kniper även den första kartan men sedan tar Dignitas kommandot. En besvikelse är att Expert denna gång kör med enbart standardiserade drafts och vanlig hjältar, de som brukar vara kända för att drafta underliga kombinationer och ovanliga hjältar, och kanske är det en av anledningarna till att matchen i slutändan inte faller ut till deras fördel.
Round 4: Team Liquid - Team Dignitas
När: Söndag 21/5
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
1-3

Kommentar: Ihop med direktkvalificerade Fnatic är Team Liquid och Team Dignitas Europas giganter och också historiskt väldigt jämna i förhållande till varandra så detta är därför måhända den svåraste playoff-matchen att förutspå på förhand. Dock har Liquid på senare tid varit i en svacka - vilket skulle tala till Dignitas fördel i mötet - men Liquid är medvetna om detta och säger sig nu ha analyserat sina tillkortakommanden och hittat formen igen vilket återstår för dem att bevisa. Men det är trots det inga jämna kartor vi får se, utan även om lagen kanske turas om att vinna så vinner alltid det vinnande laget relativt överlägset.
ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.