HGC 2017 - Sammanfattning v. 10

Artikel - Multi - sön 14 maj 2017, kl 22.38

(På grund av den stora mängden matcher som spelas varje vecka kommer vi inte att kunna rapportera från alla utan vi kommer fokusera på och i detalj rapportera om de matcher där svenska Fnatic deltar. Vi kommer också försöka hålla lite extra koll på Team Expert och Tricked eSports där de svenska spelarna BadBenny och Gnappe ingår. Samtliga spelade matcher kan ses i efterhand på YouTube eller Twitch och alla resultat återfinns på HGC:s officiella hemsida.)

VECKA 10
Datum: 8-13 maj
Totalt antal spelade matcher: 18st (4 europeiska, 4 amerikanska, 4 koreanska, 4 kinesiska, 2 taiwanesiska)
Totalt antal bevakade matcher: samtliga europeiska

----------

ALLMÄNT

Patchen man spelar på är fortfarande Genji-patchen som användes även förra veckan, men denna vecka är även Genji själv tillåten som valbar hjälte.

Veckan markerar sista veckan av normalt ligaspel innan hösten och slutet på den första halvan av HGC 2017.

Sedan tidigare är Fnatic direktkvalificerade till det kommande världsmästerskapet Mid-Season Brawl och de två bottenlagen beGenius och Team Synergy är redan klara för utslagsspel, dvs de kommer att möta de två utmanande lagen Team Zealot och Team gangang från Open Division för att slåss om en fortsatt plats i HGC-ligan.
Den här veckan låg istället fokus på de resterande lagen som slåss om resterande placeringar, vilket kommer ligga till grund för hur tidigt de måste gå in och hur många matcher de kommer tvingas spela i nästa veckas HGC Playoffs, där Europas andra lag till Mid-Season Brawl skall tas fram. Och veckans viktigaste duell var utan tvekan den mellan Team Liquid och Team Dignitas. Båda var de tvungna att vinna sina matcher 3-0 för att kunna knipa den åtråvärda andraplatsen i liga efter Fnatic. Hur det gick?

Spoiler: Highlight to view
Team Liquid vann 3-0 mot beGenius medan Team Dignitas tappade första kartan mot Tricked eSports och således fick nöja sig med tredjeplatsen i tabellen

Quackniix i Fnatic älskar verkligen att spela Greymane.

bLaDe spelar för Team Expert igen denna vecka efter att ha varit ersatt av Atheroangel de senaste matcherna.

Metaobservationer:
För första veckan sedan starten av HGC är inte Tassadar inblandad i ett enda europeiskt draft. Däremot är Malfurion och Greymane nu istället med i samtliga. Anub’arak är också med i princip alla matcher och även Auriel, Uther, och Sonya är riktigt populära hjältar. Genji gör debut i europeiska HGC redan på den andra spelade kartan och han väljs även vid ytterligare ett flertal tillfällen.

Åsa rekommenderar:
Dag 2, Match 2, Karta 3: Team Expert - Playing Ducks
Tre support, två warriors och noll assassins för Team Expert på Battlefield of Eternity. En av de intressantaste laguppsättningarna hittills.

Nästa veckas svenskrelaterade matcher:
Nästa vecka är det HGC Playoffs för att avgöra vilket lag som tar den andra europeiska platsen i Mid-Season Brawl.
Fnatic: Redan kvalificerade till Mid-Season Brawl
Tricked eSports: Går in i Round 1 av HGC Playoffs
Team Expert: Går in i Round 2 av HGC Playoffs

----------

FNATIC-RAPPORT

Synergy - Fnatic
När: Fredag 12/5
Resultat:

Spoiler: Highlight to view
0-3

Karta 1: Infernal Shrines
Spelade hjältar: Anub’arak, Auriel, Cassia, Diablo, Greymane, Kael’thas, Lúcio, Ragnaros, Stitches, Zeratul
Bans: Arthas, Dehaka, Falstad, Malfurion
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Fnatic är redan klara för Mid-Season Brawl vilket tillåter dem att chansa lite i sina drafts och prova lite alternativa hjjältekombinationer om de skulle önska. På första kartan tar Breez därför med sig Diablo (som inte setts till allt för mycket i metan på senaste tiden) och visar verkligen hur the lord of terror skall spelas. Gång på gång får han tills snygga stuns och blocks på motståndarna så att hans lagkamrater kan avsluta dem, och Synergy har egentligen aldrig någon riktig chans i matchen överhuvudtaget.

Karta 2: Tomb of the Spider Queen
Spelade hjältar: Alarak, Auriel, Cassia, Cho’Gall, Diablo, Genji, Greymane, Malfurion, Rexxar
Bans: Anub’arak, Johanna, Leoric, Stitches
Vinnare: Fnatic
Kommentar: En intressant kombination av hjältar. Breez fortsätter med sin Diablo och Schwimpi blir europeiska HGCs första Genji-spelare. Synergy å sin sida plockar ovanligheter som Cho’Gall och zwHydras go to-hjälte Rexxar. Men mot Greymanes Cursed Bullet har inte den tvåhövdade jätten så mycket av en chans och Rexxar dör vilket gör att hans Animal Husbandry-talent inte ger så mycket utdelning. Med andra ord en svår situation för Synergy som även denna gång inte har så mycket att sätta emot kraften hos Fnatic.

Karta 3: Sky Temple
Spelade hjältar: Abathur, Anub’arak, Auriel, Genji, Malfurion, Murky, Valla, Varian, Xul, Zarya
Bans: Dehaka, Greymane, The Lost Vikings, Zeratul
Vinnare: Fnatic
Kommentar: Ytterligare underligheter sker på den tredje kartan. Quackniix och Schwimpi verkar "slåss" om vem som skall vara Fnatics primära Genji-spelare. Och förutom att plocka med sig Murky (!) gör Synergy även en role swap mellan sin tank och sin support. Kanske gjordes det som en kul grej eller som ett försök att få Fnatic ur balans, men om det var det senare av de två funkar det inget vidare och Fnatic tar ännu en överlägsen seger. Grattis Fnatic!

ÄLSKAR DRAGON'S DOGMA!!! 07/06/2012 - 22:34

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
CAPTCHA
Fyll i texten från bilden för att bevisa att du inte är en maskin.
Copyright Skillpoint™     Chefredaktör: Sebastian Magnusson
Inget material på sajten får kopieras utan tillstånd.